< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ata1606 -- 12 Mayıs 2017; 17:57:41 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ata1606 -- 12 Mayıs 2017; 17:57:41 > |
Adamlar boşuna mühendis değil ara eleman yetiştiriyorsunuz demiyorlar.
|
Çok çalışıp kafa patlatmış gibi durmuyor
|
Hocam sen bu karakterin üzerine bir eğil önce. Herkes heyecanlanır önemli olan devamını getirmek. Türkçe sunum da yap ingilizce de yap çekinme.
Bak Almancı Türklere, adamlar Almanya gibi kronik ırkçı bir yerde bile kazanıyorlar. Sen ise fırsatlar ülkesindesin. Bunu değerlendirmen lazım. Yapamam edemem demeyeceksin yapacağım edeceğim demen lazım. Mühendis olamıyorsan ara eleman ol, işçi ol, garson ol sonra da neler yapabileceğine bak. Her zaman ilk adımı sen atacaksın ve pozitif olacaksın. Bir işyeri olmazsa bir diğeri, olmazsa bir diğeri. Bence patron dediğin adam işçilikten gelmeli. İşi bilmeden patron olmak çok zordur. Önce iş öğrenmelisin. İstemelisin. İstemek başarmanın yarısıdır. Şu üzerindeki olumsuzluğu at, sonra da kendine güven. Avukat olan, mühendis olan, hatta tıpçı olup işini bırakıp amerikaya giden yığınla insan oldu. Hem de orada vasıfsız işlerde çalışıp bu durumdan memnun olan. Doktor olup uçaklarda kabin memuru olanlar var. Yani herkes mesleğini yapacak diye birşey yok. Senin gözünü korkutan solidworks, catia, matlab programlar ve c, delphi vs diller de temelleri çabuktan öğrenilebilecek şeyler aslında. Mantığını çözdün mü gerisi gelir. Youtube'da yığınla kaynak var. Şöyle bir silkelen ve işe koyul. Yaşım şu vb diye treni kaçırdım dersen, daha kalkmamış trenleri de kaçırırsın. Kendine yardım edeceksin ki diğerleri de sana destek olsun. Biri beni düştüğüm yerden kaldırsın dersen işin zor. Bazı insanlar çok yakışıklı/güzel yada şanslı oluyor ancak öylelerine havadan yardım gelir. |
Lopster demiş ki; Mesajı Yerinde Gör
aynisini git amerikada is verene soyle. |
Kendi işini başlat.
Idris ustayla iletişime geç belki sana iş verir. Youtube'a ıdris usta usa yaz çıkar. |
Boğaziçi ne kardeş
Ülkede Stanford, University of Michigan, Harvard, Mit, Ucla gibi okullar var.Bu okullar boğaziçinin 3-4 kat ilerisinde.2 katı ilerisinde olan kaç okul vardır sen düşün.Türkiyedeki eğitimin pek geçerliliği yok orada. Amerikaya green cardla giden bir tanıdık vardı.Odtü kimya mühendisliği mezunuydu.Sanırım New Jersey ya da Connecticutda benzinlikte çalışıyordu.Bir gün benzinlikte şans eseri iş verenin biriyle yaptığı sohbette adamı etkilemesi sonucu mesleğini yapabilme şansına kavuştu.Belki o adamla tanışmasa hala benzinlikte çalışıyor olacaktı. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07kubi07 -- 12 Mayıs 2017; 19:19:16 > |
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PaNoZ -- 12 Mayıs 2017; 20:45:21 > |