yatların statüsü farklı, bizim ehliyetler farklı. Biz ticari gemilerde çalışabilmek için 4 sene okul okuduk ve uzakyol vardiya zabiti olduk. Yatlarda ise kursla alınan yat kaptanlığı yetiyor. Eskiden uzaklar diye bir belgesel vardı oradaki maceracı karı koca sadece yat ehliyeti ile yelkenliyle tüm dünyayı dolaştı.
ikinci konu zaten yelkensiz bir ufak tekne ile okyanusu aşamazsın, yakıt ikmallemen gerekir ancak okyanusun ortasında yer yok bunun için.
Zaten benimkisi hayal de ilk yorumda da belirttim. Amerikaya kadar gidebilecek yapıda bir tekne/yat ile gitmekten bahsediyorum :)
Teşekkür ederim
İnternette baya araştırdım cruise tur gemileri gidiyormuş. Ben uçak kullanmıyorum. uçmayı sevmiyorum. cruise gemileri dışında doğrudan amerika'ya giden gemiler yok mu? transit taşımadan bahsediyorum. İngiltere'den 7 günde giden gemiler varmış ama önce ingiltere'ye gitmek lazım :) orayada ya arabayla ya da gemiyle gitmek lazım bir sürü iş ve zaman kaybı demek. daha kısa bir yolu var mı? Herkes uçak kullanmak zorunda mı ben anlamadım ki.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme