2 arkadaşımla birlikte Amerikaya Turist olarak gitmeyi planlıyoruz. Ancak bazı konularda bilgi eksikliği yaşıyoruz bu konular şöyle:
1- Amerikaya Turist olarak gideceğiz ve öğrenciyiz vize konusunda problem yaşarmıyız (gidiş dönüş tarihimizi ve kalacağımız yeri bildirmeden vize alabilirmiyiz) 2- Uçak Biletini ne kadar önceden almalıyız ? 3- 2 ay kalmayı düşünüyoruz bu gezinin birinci ayda California eyaletinde kalıp, diğer ayda ise araç kiralayıp bazı eyaletleri gezmeyi planlıyoruz .. 4- İlk ayda ucuz maliyetli 1 ay konaklıyacağımız (California) ev veya hostel maliyeti ne kadar tutar ? 5- Yemek maliyetini nasıl ayarlayabiliriz fiyatlar nasıl ? 6- Araç kiralamanın masrafı nedir ? (1 ay kiralamayı düşünüyoruz) 7- Araç kiralama yaşı nedir (ben 21 yaşındayım) ve Türkiyedeki ehliyetlerimiz geçerlimi 8- Dil okuluna gitmeyeceğiz çevremizdeki insanlarla daha çok iletişime geçmeyi planlıyoruz sizce en iyi şekilde nasıl geliştiririz dilimizi ?
Daha önce giden arkadaşlarım varsa bu konularda tecrübeleri varsa bize yardımcı olabilirlerse çok sevinirim teşekkürler...
quote:
Orijinalden alıntı: giovanni0707
Arkadaşlar merhaba;
2 arkadaşımla birlikte Amerikaya Turist olarak gitmeyi planlıyoruz. Ancak bazı konularda bilgi eksikliği yaşıyoruz bu konular şöyle:
1- Amerikaya Turist olarak gideceğiz ve öğrenciyiz vize konusunda problem yaşarmıyız (gidiş dönüş tarihimizi ve kalacağımız yeri bildirmeden vize alabilirmiyiz) 2- Uçak Biletini ne kadar önceden almalıyız ? 3- 2 ay kalmayı düşünüyoruz bu gezinin birinci ayda California eyaletinde kalıp, diğer ayda ise araç kiralayıp bazı eyaletleri gezmeyi planlıyoruz .. 4- İlk ayda ucuz maliyetli 1 ay konaklıyacağımız (California) ev veya hostel maliyeti ne kadar tutar ? 5- Yemek maliyetini nasıl ayarlayabiliriz fiyatlar nasıl ? 6- Araç kiralamanın masrafı nedir ? (1 ay kiralamayı düşünüyoruz) 7- Araç kiralama yaşı nedir (ben 21 yaşındayım) ve Türkiyedeki ehliyetlerimiz geçerlimi 8- Dil okuluna gitmeyeceğiz çevremizdeki insanlarla daha çok iletişime geçmeyi planlıyoruz sizce en iyi şekilde nasıl geliştiririz dilimizi ?
Daha önce giden arkadaşlarım varsa bu konularda tecrübeleri varsa bize yardımcı olabilirlerse çok sevinirim teşekkürler...
Merhabalar daha önce üç kere Amerika' da bulundum ve elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım sana hocam.
1- Kısaca söylemek gerekirse vize olayında adamları geri döneceğine ikna etmen lazım. Çünkü birçok kişi vize tarihi bitse bile kaçak olarak Amerika' da yaşamaya devam ediyor. Bu yüzden varsa hesabında ki paranın hesap cüzdanını, eğitim yılının akademik programını, ailenin ve ya senin üstüne olan malların tapularını ve gidiş dönüş tarihinizi belirtirseniz sizin için daha kolay bir vize süreci olacaktır.
2- Uçak biletini en az 2 ay önceden Salı ve ya Çarşamba günleri almanı öneririm. Daha uygun oluyor genelde.
3- California için 1 ay biraz fazla geldi. en fazla 15 gün size yetecektir.
4- Şöyle söyleyeyim; California' da ne kadar uzun konaklarsanız o kadar hesaplı konaklamış olursunuz. Geceliği 30-40 TL ye inanılmaz hosteller mevcut. Merkezden biraz uzakta olsalarda araçla ve bisikletle her gün geze geze merkeze gidip gezmiş olursunuz.
5- California eyaleti tam bir et canavarı. Et çok ucuz. Sık sık et tüketmenizi tavsiye ederim. Günlük 10-15 dolar civarına 3 öğün boyunca karnınızı rahatça doyurabilirsiniz.
6-Ortalama bir araç kiralama masrafı günlük 50 dolar civarında. 1 ay kiralarsan bu fiyat yaklaşık 5-10 dolar daha düşebilir.
7- 21 yaşında araç kiralıyabilirsin. Ancak ehliyetini ne zaman aldığın önemli. Bazı firmalar 2-3 yıllık tecrübe istiyebiliyorlar. Gerçi 1 ay kiralıyacağım dediğin zaman görmezden geliyorlar genelde bu kuralı. Türkiye de aldığın ehliyet geçerlidir. Sıkıntı olmaz.
8- Bunun en güzel yeri turistik yerler. Buralarda genelde İngilizce seviyesi orta düzeyde olan turistler oluyor. Konuştuklarını daha iyi anlayabilirsin. Yavaş konuşuyorlar çünkü. Onun haricinde soru sormaktan ve kendi İngilizce' nden çekinme. California insanı genelde yardımseverdir. Son olarak plajlar. Plajlar çok sıcakkanlı insanla dolu. Birini çevirip İngilizce mi geliştirmek istiyorum dediğinde seninle dakikalarca konuşabilir.
Şimdilik bu kadar hocam. Başka kafana takılan soru olursa çekinmeden sorabilirsin.
Las_Vega$
kullanıcısına yanıt
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim inanın çok işime yarıyacak birkaç sorum daha olucak size ;
1- Californiada hesaplı hosteller var dediniz. Bu hostelleri buradayken ayarlıyabiliyormuyuz biz internetten baktığımızda çoğunlukla pahalı hosteller gözüküyor.
2- Benzin fiyatları nedir ?
3- Kendimize bir güzergah belirledik gidişimizde farklı eyaletlerden dönüşümüzdede farklı eyaletlerden geçeceğiz sizce bu mantıklımı farklı bir şey önerirmisiniz ?
4- California 1 ay fazla geldi dediğiniz için 1.5 aya düşürmeyi planlıyoruz gezimizi 15 gün California diğer bir ayda ise güzergahımızdaki eyaletleri gezmeyi düşünüyoruz..
5- Sizce kafımızdaki plana göre bize 1.5 ay veya 2 aylık maliyet ne kadar olur öğrenci olduğumuzdan dolayı ona göre para biriktireceğiz ..
5- eğer imkan olursa pm yoluyla veya telefon aracılığıyla sizinle görüşmek isterim. Temmuz ayında gitmeyi düşünüyoruz bu zaman aralığında daha çok sorum olucaktır size eminim :)
Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.
1- Ben Los Angelas' a 16-17 km mesafede olan Mission Motel de kalmıştım. Geceliği 45 TL ye konaklamıştım. Şu anda dolar arttığı için fiyatı 60 TL civarı olabilir. Ben oraya gittiğimde ayarlamıştım Motel' i. Ancak linkine bakıcam internetten. Bulursam editlerim mesajı.
2- Benzin fiyatı ortalama 0.60 dolar civarı. Evet sadece 0.60 dolar. İlk gördüğümde galonlarca benzini alıp Türkiye' ye götürmek geldi içimden 3 çeşit benzin var. Ucuz olan var. Motora zararı ve çevreyi kirletme oranı daha yüksek. Orta sınıf ve İyi sınıf benzin de var. Fiyat arttıkça kalite artıyor ve çevreye olan zarar azalıyor. Ancak dersen ki zaten aracı 1-2 ay kullanıp bırakacağım. Düşük ve Orta sınıf benzini öneririm. 0.55-0.58 dolar civarında fiyatları. TL olarak ise litre fiyatı 1.7 TL.
3- Güzergahınız çok güzel. Las Vegas' ı görünce rahatladım Amerika' yı Amerika yapan şehirleri seçmişsiniz hep. Başarılı olmuş. Yalnızca bir öneri de bulunmak gerekirse, Dallas' tan sonra Güneye yönelim derim. Austin, San Antonio, Houston, New Orleans(Jazz) daha sonra Florida' ya yönelin. Ordan sonra tekrar Atlanta yoluna bağlanırsınız. Güzergahınız yaklaşık 400-500 km uzayacak ama daha zevkli olacak bence.
4-Daha iyi olur sizin için. Çünkü gerçekten 15 gün içinde bakıp görmediğiniz yer kalmaz hergün düzenli gezerseniz.
5- 1.5 aylık maliyet hesabı yapılacak olursa;
Bilet masrafı 2 ay önce alacağınız için ortalama 1500 TL. Araç kiralama masrafı 1.5 ay için 2200 dolar civarı= 6600 TL Konaklama ortalama 60 TL' ye kalsanız Toplam= 2700 Tl civarı. Araçla yaklaşık 12.000 Km yol yapacaksınız. 15 günde 2.000 km de California' da yapsanız 14.000 Km. 8500 TL civarı sadece benzine vereceksiniz. Yiyecek için 650 dolar civarı harcarsınız. O da 1850 TL civarı yapar.
Temel de harcayacağınız para 21.150 TL. Yuvarlarsak 21.500 TL yapar. Eeeee Las Vegas' tan geçeceksiniz. Biraz kumar atmadan olmaz Milli parklardan, müzelerden geçeceksiniz. Onun haricinde alışveriş, oyun parkları vs. Bunlara da yaklaşık 5000 TL ayırmalısınız ortalama. Ancak bu size kalmış bir şey. Harcamalarınıza göre daha artar ve ya daha da azalır.
Kısaca burdan çıkacağınız zaman cebinizde ortalama 27-28 bin TL olması lazım kişi başı.
6- Tabii ki Pm den irtibata geçelim. Sosyal medya ve ya telefon aracılığıyla istediğin zaman kafana takılan her şeyi sorabilirsin
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme