Şimdi Ara

Amfi bağlarken RCA kablo bağlantısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
65.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkadaşlar.ben pcde oto amfisi kullanıyorum yaklaşık 1 haftadır sorunsuz olarak çalışıyor.fakat merak ettiğim bi nokta var.linkini koyduğum resimde görüldüğü üzere rca kablonun ince bi kablosu var o nereye bağlanıyor onu merak ettim.bu konuda bilgisi olan varsa beni bilgilendirirse memnun olurum.şimdiden teşekkürler...

http://yfrog.com/mtsdc13950j

• Yapay Zekanın Yanıtı

Amfi Bağlarken RCA Kablo Bağlantısı

Amfinizi bağlarken RCA kablolarını kullanarak ses sinyallerini aktarmak yaygın bir uygulamadır. RCA kabloları, kırmızı ve beyaz renkli iki konektörden oluşur. Kırmızı konektör sağ kanala, beyaz konektör ise sol kanala karşılık gelir.

Amfinizin RCA girişlerine bir ses kaynağını (örneğin, teyp, CD çalar veya DVD oynatıcı) bağlamak için şu adımları izleyin:

• Teyp Tetikleme Kablosunu Bağlayın: Bazı ses kaynaklarında, amfinin otomatik olarak açılmasına ve kapanmasına izin veren bir teyp tetikleme kablosu bulunur. Bu kablo genellikle mavi renklidir ve amfinizdeki "Remote In" veya "Amp Remote" etiketli girişe bağlanır.
    • Ampli Rem Kablosunu Takın: Amp rem kablosu, amfinin ses kaynağını kontrol etmesini sağlar. Bu kablo genellikle siyah renklidir ve ses kaynağındaki "Remote Out" veya "Amp Remote" etiketli girişe bağlanır.
    • RCA Kablolarını Bağlayın: Kırmızı RCA kablosunu amfinizdeki sağ kanal girişine, beyaz RCA kablosunu ise sol kanal girişine takın. Ses kaynağındaki konektörler de aynı şekilde renk kodludur.

İpuçları:

• RCA kablolarının sıkıca takıldığından emin olun.
    • Kabloları, diğer kablolara veya bileşenlere değmeyecek şekilde yönlendirin.
    • Gerekirse, parazit önlemek için ferrit boncuklar kullanın.

Önemli Not:

Yukarıdaki adımlar genel bir kılavuzdur. Özel amfi veya ses kaynakları için farklı bağlantı prosedürleri gerekebilir. Herhangi bir şüpheniz varsa, lütfen cihazınızın kullanım kılavuzuna bakın veya profesyonel yardım alın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Teybin anfi +12V çıkışına kablonun bir ucu ,diğer ucuda anfide ki REM soketine bağlanır.Teyp açıldığında otomatik olarak anfinin açılması içindir.
  • Oto teyplerinde Remote diye bir kablo vardır, resimdeki Pioneer teyp soketindeki mavi-beyaz kablo.
    Arabada amfi direk aküye bağlıdır ve oto amfiler boşta iken bile akım çekerler, bu da akünün bitmesine sebep olur.
    Teypteki bu mavi-beyaz Remote kablosu, amfideki REM terminaline bağlanır, +/- nin yanında bulunur bu terminal.
    Teyp açıldığında bu kablo sayesinde amfi de devreye girer, bir nevi tetikleme yani.
    Evde kullanırken + ucu ile REM i bir kablo ile birleştirerek kullanırsın.
    Ama amfiyi kullanmadığın zaman güç kaynağının fişini çek, yoksa boşta da akım çeker.
    Ya da alternatif olarak + ile REM arasına bir anahtar koyabilirsin sürekli fişe tak-çıkar yapmamak için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MustangGT39 -- 22 Ağustos 2010; 22:13:25 >

• kardeşler dediğinizi biliyorum onlar elektrik işleri.o kısımları zaten hallettim anfi bağlamada felan bi sorun yok.benim öğrenmek istediğim anfiye melodi vermek için kullandığımız(eğer attığım linkteki resme bakarsanız anlarsınız) kablodaki ince ucu açık bi tel var onu ne yapmak için kullanıldığını merak ettim
  • Biz de onu anlattık.
    Remote kablosu oluyor o.
  • özür dilerim mustangGT39. benim jeton şimdi düştü, kafamdaki o soru yok oldu artık.adamlar bizi düşünüp remoteye ayrıyeten kablo çekmeyelim salkım saçak iş olmasın diye böyle bir kablo koymuşlar iyi olmuş.gerçekten çok teşekkür ederim bilgilendirdiğin için.tekrar kusura bakma lütfen
  • Önemli değil.
    Sonuç olarak açıklığa kavuşmuş oldu senin açından.
  • Bazı RCA kablolarında o ince kablo vardır ve hiçbir fonksiyonu yoktur.Sanırım dayanıklılık veya rehberlik açısından konuluyor.
  • peki bazı oto teyplerinde yok sadece o remote kablosunu tep in 2 kanal rca sının tek canlı ucuna bağlasak olurmu
  • quote:

Orijinalden alıntı: m.barutçu

peki bazı oto teyplerinde yok sadece o remote kablosunu tep in 2 kanal rca sının tek canlı ucuna bağlasak olurmu

Hiçbirşey anlamadım ama amfideki Remote terminali teypteki Remote kablosuna bağlanır.
    Amacı, teyp açıldığında amfilerin devreye girmesidir, tetikleme oluyor yani.
    Yoksa amfi hiç çalımazken de akım çeker, 1 gecede aküyü bitirir.
  • anlatmak istediğim şu dün bi abinin arabasındaki amfiye hoparlör + tweter bağlıyordum bi baktım amfinin rem kablosu teyp e gitmiyor ve rca kablosuna gidiyordu ama hangi uca gittiğini gremedim zamanım yoktu asıl sormak istediğim bu amfideki rem kablosunu misal pc ye bağlı olsun amfi rem kablosuda tetikleme grevi yapması için pc nin ses çıkış sinyal kablosunun tek canlı ucuna bağlan sa olurmu teşekkürler
  • PC ye bağlarken SMPS, PSU ya da ne çeşit güç kaynağı kullanıyorsan onun + ucunu Remote terminaline araya 1 anahtar koyarak bağlarsın ya da direk bağlarsın, güç kaynağını prize taktığında, direk amfi de açılır.
    Ben şu an araya anahtar koyarak yaptım.

• + uçtan 12 v dan remoteye giriyorz yani çok teşekkür ederim MustangGT39
    bide oto eyp remote olmazsa nerden almamız lazım bn oto teyplerinden fazla anlamamda
  • tamam işi çözdüm teyp in anten çıkısına girsen de oluyormus xD
  • quote:

Orijinalden alıntı: MustangGT39

quote:

Orijinalden alıntı: m.barutçu

peki bazı oto teyplerinde yok sadece o remote kablosunu tep in 2 kanal rca sının tek canlı ucuna bağlasak olurmu

Hiçbirşey anlamadım ama amfideki Remote terminali teypteki Remote kablosuna bağlanır.
    Amacı, teyp açıldığında amfilerin devreye girmesidir, tetikleme oluyor yani.
    Yoksa amfi hiç çalımazken de akım çeker, 1 gecede aküyü bitirir.

oto teyp ın ses cıkıslarındakı kabolardan her hangı bırtanesının + ucunu amfi dekı rem gırısıne baglarsan olur onemlı olan remde + enerjısını tetıklemesı lazım
    yalnız soyle bır durum var ses cıkısındakı + uc kısmı devamlı akıntılı enerjı verıcegınden dolayı ıstedıgın tatda bır ses alamazsın

soyle bır tavsıyede bulunabılırım ama sana

teyp ıcındekı ısıklardan (aydınlatma lambalarından ) her hangı bırtanesının + uc kısmından bır kablo cekerek teyp ıne rem ( tetıkleme yada amfı acma kapama ) kablosu eklemıs olursun ve hıc bır sıkıntda cıkmaz .

• arkadaslar acil yardım,,,,,,konuyu nereye acacagımı bilemedım ama,,pioneer 8850mp oto teybim var,anfi tetikleme kablosunu anfiye bağladıgımda teybim ATT moduna düşüyor. sesle ilgili hiçbir ayarlama yapamıyorum..izin vermiyor teyp.sökünce düzeliyor...ne yapmalıyımççsorun ne olabilir acaba..? acil yardım.
  • Abiler bilgisi olan yardımcı olabilirmi Renault aracıma anfi dönüştürücü takıyorum yanlız tüm bağlantılarını yaptım tetikleyiciyi bulamadım bilgisi olan yardımcı olabilirmi şimdiden teşekürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MustangGT39 kullanıcısına yanıt

Ben de eski model Mitsubishi oto teybi aldım ama adaptörü hangi pinlere bağlayacağım bilemedim. Önde Mitsubishi Motor 9181 yazıyor. Etiketi: MR337278 ve RX - 1E94WT yazıyor. İnternette bir diyagram var, görüntü olarak soket aynı gibi ama hangi markaya ait olduğu belli değil.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.