350ytl ye 1000 watt rms ha süper..jl audio nekadar pasif bir firma ya..adamlar 1000watt rms veren bir anfiyi 1250 dolar satıyorlar.bak for-x aynı anfiyi 350 ytl ye satıyor.adamlarda pratik zeka var ya.neden olmsınki for-x in mühendisleri nasa uzay üssünden emekli mühendisler.1250 dolarlık anfiyi 350 ytl ye tabiki yapar.ya düşüncelere saygımız sonsuz ama bukadarda uçmayın ya.ne 1000 watt rms si.o anfi taş çatlasın 400 watt rms ya verir ya vermez.adam sana 157 db lik bir sistem yaparım demiyor.akıl var mantık var diyor.günümüz piyasasında 1000 rms verev bir anfi minimum 800 dolardan başlar diyor.gerçi senin 157 db lik bir sistem yapabileceğinede aklım kesmiyor ama hadi sen haklısın diyelim.
bu işin bu forumda üstadları var.m susurucu var spl var musas var.gerçi bunların yorumlarını az çok tahmin ediyorum ama istersen onlarada danışalım.350 ytl lik bir anfi 1000 watt rms verebilirmi. verirse kaç dakika boyunca verir.
beyler ne 1000w rms i ? 1000w olsa belki birileri inanırdı ama adam 3 kilowatt demiş yaa..hadi bilmesek o amfinin nasıl birşey olduğunu biz de inanacaz ama bu kadarı da olmazki kardeşim..inanmayın böyle şeylere..
dB olayına gelirsek,for-x ci arkadaş madem bu kadar güveniyor bu markaya stock kategorisinde faturalı for-x ürünleri kullanarak 140 dB yapsın ben hiç bir şey bilmediğimi kabul edeceğim,aracımı da for-x le donatacam..bu işler o kadar kolay değildir,advanced veya ultimatede derece almaya benzemez.. tekrar söylüyorum faturalı for-x lerle stockta 140 dB al ben hiçbirşey bilmiyorum..
son olarak,for-x firması cesaret edebilirse derece aldıkları subwooferın resmini yayınlasın,herkes görsün 157 dB nasıl alınmış..
quote:
Orjinalden alıntı: dgo2133 tavsiyem uzak durun hatta kaçın gördüğünüz yerde
Arkadaşlar kavga yok sakin ben anfinin özelliklerini veriyim mono bas olarak 4 ohm da 500w 2 ohm de 1000w rms cumartesi motajını yapacam taktıktan sonra tüm incelemelerimi yazarım
olayı anlamamışsınız ki 157 db i ben yaptım demedim ki for-x in demo arabası yarışmada 157 db almış araç palio van 6 adet 38 lik bass kullanmış ayrıca 350 ytl lik anfi 1000 rms yi 4 ohm değil 1 ohm da veriyor belirtmediysem af ola sonra kicker da aynı ürünler kullanılarak palio tarzı arabalarda 145 db alınırken transporter tarzı araçlarda 150 db alınabiliyor gelelim faturalı ürün bahsine ben tam olarak ne demek istediğini anlamadım da şimdi gelelim benim ve toptancımın iddialarına http://urun.gittigidiyor.com/FOR-X-X-400-2000W-38CM-PRO-SUBWOOFER-BY-KOCAMAN_W0QQidZZ3081510 basslar bu sitedeki landa gözükmektedir x400 38 cm 2000 watt bahsettiğim 3 kw lık anfi ise yine aynı linkte 6000.1 kodlu oda orada gözükmekte bu verdiğim tüm değerler 1 ohm için 6000.1 4 ohm da 900rms vermektedir sanırım bu rms değerlerini siz 4 ohm da aldınız karışıklık orda başladı kusura bakmayın yine ve bahsettiğim 157 db alan araş yine üstteki linkte bende toptancımdan aldım tüm bilgileri. neyse 1000 watt rms yi veren anfi xd11 1 ohm da 3 kw ı veren ise 6000.1 aralarında 800 ytl lik fark var başka sorunuz var ise cevaplamaya hazırım
bu arada bizde full for-x ten bi sistem çekiyoruz yine for-x in demo arabası olcak bayramda fln epey parçayı almış olucaz hepsinin resimlerini eklerim belki bi yardımı olur.bu markaya bu kdr ön yargılı davranmanızın nedenini anlamadım ama neyse.bayram da buyrun bursa inegöle gelin hem bi çayımızı içersiniz hemde köfte yediririz bu arada geldiğinizde xd11 ide test etme imkanına kavuşursunuz.sizin sistemlerinizede montajlayıp deneyebilriz.olay satış amaçlı değilde bilgilendirme amaçlı olarak değerlendirilirse sevinirim.bende sonuçta laboratuvar kurup da değerleri elde etmedim netten ve kataloglaradan bilgi edindim
palio arabada for-x 156 db alıyor.kicker 147 db.yani for-x kicker a 9 db fark atıyor.arkadaşım bak şimdi for-x i kıyasladığın kicker in nasıl bir marka olduğunu şöyle anlatayım.google önce for-x yaz ne çıkıyor bak. bişey çıkmadımı.şimdide kicker yaz.evet bu kicker in bir dünya markası olduğunu for-x inde ucuz bir fason çin malı olduğunu gösterir.allah bilir for-x in çıktığı banttan kamasonicte mintonda çıkıyordur.ben o wooferlarla bırak 156 db i bırak doğru dürüst ses çıkacağına bile inanmazken sen kickerin bile bu marka tarafından sollandığını söylüyorsun.156 db ha.ben orada 156 db yazan bir makina görmedim.o araba sırf göz boyamak için orada.wooferların mıknatıslarına baksanıza ya ona adam gibi bir anfiye sürün dağılır gider.o mıknatısın altında ne sarımı olacakki..bunlar reklam kokan hareketler arkadaşım kusura bakma ama buna kargalar bile güler.
for-x ve kicker...vay be sonunda bunu da görecektik,o 2 markayı karşılaştırma gibi bir düşünceye nasıl kapılabilirsin aklım almıyor bir türlü neyse bunu geçelim tartşması yapılamaz bile..
db konusuna gelirsek,for-x satışını yapıyorsun ama for-x i en azından benim kadar bilmiyorsun herhalde,for-x 157 db i tek 38 le yaptı 6 tane ile değil ayrıca 157 db o kadar abartılacak bir rakam değil ona bakarsan cadence yurtdışında tek 25 beastmaster ile 174,4 Türkiye'de ise geçen sene 2 daytona ile 165 yaptı..
kendi adıma konuşuyorum for-x e karşı kesinlikle bir önyargım yok,ben bu markanın birçok modelini test ettim,nerdeyse tüm modellerini de dinleme imkanım oldu,üzerlerinde yazan değerler tamamen sallamadır tıpkı for-x yazısı gibi,çin de üretilen fason ürünlerden biridir üzerlerine for-x yazısı basılır rms,nominal herneyse artık o değerler de tabiki isteğe göre yazılır..derece alınan model de bu şekilde üstüne for-x yazısı çakılmış bir subwooferdır..aksini iddia ediyorsan o subwooferın tasarımının for-x e ait olduğunu kanıtlayacak bir belge veya bir int. sitesi göster(gittigidiyor.com değil tabi)sana inanayım.. başka bir konu bu malların kalitesidir,tamam bazı modelleri güzel çalabilir sana güçlü gelmiştir beğenmişsindir bu senin kulak zevkin ona birşey diyemem ama ses kalitesi olarak vasatın altındadır,ayrıca ürünleri biraz olsun incelediysen amfileri açıp içine bir baktıysan nasıl bir şey olduklarını da anlayabilirsin,uzun ömürlü değildir bu aletler.. sen tabiki bu markanın satışını yaptığın için malını öveceksin buna da hak veriyorum ama karşılaştırma yapacaksan gidip te kicker la karşılaştırma lütfen,sierra,harward,osawa gibi markalarla kıyaslarsan en azından biraz daha inandırıcı olur..
bu arada ben de bursadayım ama inegöl bana oldukça sapa bir yerde kalıyor,istanbula gitmem daha kolay nerdeyse,yoksa gelipte inegölün meşhur köftesini yemek isterdim,senle de tanışmış olurduk artık başka zamana inşallah,yaza doğru sound day ler başlar orda görüşürüz demo aracınızın da işçiliğini görmüş olurum..
son olarak,for-x ile ilgili öğrenmek istediğin bir şey varsa cevaplamaya hazırım
benim var sormak istediğim bir şey.hayır hayır iki şey. 1. pimp my ride da mtx jack hammera 6 tane anfi bağladılar ve 100 db ses aldılar.nasıl olurda for-x 157 db ses verir. 2. benim bildiğim türkiye rekoru 165 db.yanlışmı biliyorum
quote:
Orjinalden alıntı: dodgeservet
benim var sormak istediğim bir şey.hayır hayır iki şey. 1. pimp my ride da mtx jack hammera 6 tane anfi bağladılar ve 100 db ses aldılar.nasıl olurda for-x 157 db ses verir. 2. benim bildiğim türkiye rekoru 165 db.yanlışmı biliyorum
1- for-x gerçekten verir 157 db önemli olan montajdır ve db ölçümü anlık bir olaydır,wooferın kaliteli olduğunu göstermez,woofera haddinde fazla güç verirsin dB artar.. 2-evet cadence'e ait o rekor geçen sene kırıldı 2 38 ile.. bu da resmi
iyide 2006 iasca finali spl and show da 163.7 ile fransa birincisi focal olmuş.bu nasıl iş.sen 238 türkiye rekoru diyorsun.fransa bu kadar geridemi?
quote:
Orjinalden alıntı: dodgeservet
iyide 2006 iasca finali spl and show da 163.7 ile fransa birincisi focal olmuş.bu nasıl iş.sen 238 türkiye rekoru diyorsun.fransa bu kadar geridemi?
yanlış anlaşıldı galiba 238 değil 2 tane 38cm demek istedim,165 dB 2006 rekoru verdiğim resimde de gözüküyor zaten 165
spl bana kızmazsan bide şunu sorayım.2 tane değil 6 tane koysaydı 200 db e dayanmazmıydı.madem rekor kırılacak? for-x tek woofer ile 157 alabiliyorsa ve bu doğru ise çok ilginç.ve türkiye rekoru 165.....for-x tek woofer 157.hayret.kafam karıştı
yok neden kızayım 6 tane de koysa çok bir şey farketmezdi 6 tane konması 6 katına çıkacak gibi bir anlama gelmiyor belki 2-3 dB daha yukarı çıkardı,3 db ise gerçekten ciddi bir rakam 150 leri geçtikten sonra öyle kolay iş değil,oldu ya 6 tane ile yarıştılar ve diyelimki 15kw girdiler wooferlara o zaman ancak 160 a yaklaşır ama for-x dayanırmı bu güce?tabiki dayanmaz..
önceki mesajında bir şeye cvp vermeyi unutmuşum,focalin şampiyon olduğu show spl farklı bir şey ve farklı kategorileri var novice,expert,extreme.. diye gidiyordu,bizde durum daha farklı,ayrıca neden Türkiye fransadan ilerde olmasın?gurur verici değilmi sence?
tabiki gurur verici.hangi markalar iascada dünyada ilk 10 un içinde.yani dünyanın en iyi 10 markası hangisidir.1.,2. diye değilde en iyi 10 marka hangisidir.örneğin spl dalında yada karışık farketmez.bilmediğim bir marka varmı diye bakıcam
dünyanın en iyi 10 markası değilde spl dalında en iyiler gibi bir liste oluşturulabilir tabi,sadece yarışma için üretim yapan markalar bile var,duymadığın bir marka olabilir belki..
quote:
Arkadaşlar kavga yok sakin ben anfinin özelliklerini veriyim mono bas olarak 4 ohm da 500w 2 ohm de 1000w rms cumartesi motajını yapacam taktıktan sonra tüm incelemelerimi yazarım
celloo bekliyorum.kabin nasıl portlumu portsuzmu.sesin kaliteside önemli tabiki kolay gelsin sana şimdiden
Biraz abes olacakta benim kabin doğal bası cam altına astık bağajıda aradan böldük doğal bi kabin olmuş oldu. İlginçtir tahmine ettiğimden daha tatlı bi bas verdi. Ben bağajı devamlı kullanıyorum ve bi kabin koyma imkanım yok air bas alacacaktım pioneer ın 305 modelinin tipi hoşuma gitmedi. Yanlız 306 yı bağlamadan önce tesisatçı arkadaştaki 305 i bağladık arabaya bi deneyelim dedik ses nasıl alacak. kesinlikle 306 kabin olmadan dahi 305 den çok daha üstün ve tatlı ses veriyor. Ayrıca anfiden çok memlunum tesisatçı abimde mükemmmel bi ayar yaptı bas tiz çok dengeli dağılıyor orta seviyede çok kaliteli ses çıkarmayı başardık. Ayrıca arka mdf nin yapımına ve kaplamasına çok özen gösterdiler tam olarak yerine oturduğu için en ufak bi oynama yapmıyor. bu yüzdende aabanın orasından bursaından ses gelmiyor. (tesisatçılar mdf kesekese marangoz oldular vala ama marangozlar onlar kadar özenipte mdf yi yerine öle güzel oturtamaz valla.
slm arkadaşlar yine ben yokken epey yorum yapılmış başlıyayım cevaplamaya şimdi ben for-x in tek wofer ile 157 db aldığını bilmiyordum.linkini verdiğim palio ile 157 db alındığını sanıyordum ve epey kişi de bunu teyit etmişti neyse. bu arada aldıkları derece 157 db türkiye 3.sü ve dünya 6.sı inanmayanlar tr tuning dergisine bakabilirler orada ufak reklamları var.özellikle ağustos 2006 vlarsa orada epey reklam vermişler. gelelim kicker ve for-x konusuna yine anlamadan yorum yapmışsınız.ben orada ne yazmışım aynı ürünler ile kicker palio tarzı araçlarda 145 db alırken transperter tarzı araçlarda 150 db alabiliyor.burada for-x kicker dan iyi mi dedim ya biraz dikkatli okuyun anlamak istediğiniz yöne çekmeyin yazılanları. bu arada SPL_34 bazı konularda katılıyorum tek wofer ile 150 db fln alınırken 6 wofer ile 200 db fln alınamaz.150 db den sonrası cidden çok zor alınıyor arkadaşlar 1-2 db için binlerce rms fazladan giriyorlar. SPL_34 for-x in 157 db aldığı tek wofer hangisi acaba bi resim fln varsa yollarsan çok sevinirim çünkü ben yarışmay agösterdiğim palio ile katıldıklarını sanıyordum 157 db hangi amfi ve wofer ile alınmış merak ettim şimdi
yukarıdaki subwoofer ama amfiyi bilmiyorum dikkat etmedim..tek 38 ile 157 dB ultimate1 de 3. oldu..ama ben o wooferın for-x olduğunu düşünmüyorum herneyse bu konu hakkında daha fazla konuşmam doğru olmaz..gereken bilgileri firmanızdaki yetkili kişilerden öğrenebilirsin..