Şimdi Ara

Amfi projem [PROJE SHARP] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
2
Favori
4.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hocam bir tasarımınızı örnek olarak bana pm atabilir misiniz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben elimle ciziyprum. elimde dokuman yok ysni:-)
    zaten bu tarz guclu amfilerle ugrasmam. zaman tasarruf zamani:-)
    ama istersen sana tavsiyte vereyim la4182 ya da ka2206. bu ikisindenbirini bul. ama dikkat et. ben bunlari kopruleyip oto hoparlorde kullaniyorum. 2 watt olduklarina bakma. 2.1 lerin hoparlorunu eritir:-) datasindaki 2.3 watt yazisina bakip kucumseme. bir kere yap. evi inletir.
    bir de ton kontrol nedir. distorsiyon neden olur. yari iletken kaynakli dip gurultusu ve ripple olaylari nedir? bunlaribil. misal ben yillardir ka2206 ile calisirim. class b yanilmiyorsam, vw class b ab classdsn daha zor bir amfi cesididir. a classdan sonra gelir. sinyalleri sira ile isler.
    senin surda verdigin tda7294 ise class ab. ne demektirbu? frekanslarin bir kismini isleyen amfilerdir. yani genelde bass ve mid basslar islenir ama yuksek frekanslardaki sesler islenemez. bu yuzden bu frekanslarin baskinlasmasi icin tweeterlar kullanilmalidir, class b lerde bu sprun yoktur, ama uretimi cok daha zordur. bence class ab amfilerle cok ugrasma. ya da ugrasirsan da stereoya yonelme. 2.1 tarzina yogunlas. ben kendime class b stereo, babam icin de class ab ile bir 2.1 sistem kurdum.
    bir de ton kontrole yogunlas istersen? kendi yaptigim ton kontrol projelerini istersen yarin cizip gondereyim sana?
    ayrica madem bu kadar guclulerle ugrasiyorsun. bence citani buyut. stkya yonel. sony yapimi sanyo uretimli 10-100 khz arasi amfidir. inanilmaz gucluler.

• Evde stklı bir amfim var ismini hatırlamıyorum masanın altında duruyor kendisi sesi oldukça güzel... Elinizde işime yarar şema devre vs. Varsa paylaşırsanız çok maklule geçer hocam. Hiç daha önce class b amp. Yapmadım tecrübe edinmiş olurum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://320volt.com/la4182-ile-2watt-streo-anfi-devresi/
    buraya gir. orda l4182 devresi var stereo.
    buna ka2206, la4182 la4192, tea2025b bir suru amfi baglarsin. bin tane karsiligi var, ayrica ta7227 toshbanin bir amfisi. yanilmiyorsam saydiklarimdan tea2025 haric hepsi class b. tabi yanlis da hatirliyorum belki. iki sene once bir datada okumustum. tea2025 den uzak dur, kotu bir entegre. zaten class ab. degmez. dusuk guc. class ab amfiler yuksek guclu olmazsa bes para etmez. tea ayrica verimsiz bir entegre. asiri isinir, cabuk bozulur,
    kotu yani ka2206 osun la4182 olsun orjinali zor bulunan entegreler olmasidir. benim bile elimde iki uc tane kaldi.
    digerleri bildigimiz tea2025 in ustune ka2206 yazilmis halleri.
    orjinal ka2206 hicbir sekilde cazirdamayan mukemmel bir amfidir, cok guzel tinisi var. dum tis degil adam gibi muzik dinlemek istiyorsan ve dusuk guc diyorsan en krali bunlar.
    ama saseleme kurallarini iyi bilmelisin, unutma.
    hoparlor eger kopru amfi degilse sase ucu beslemeye en yakin yerden olmalidir, her amper ici 1000 uf kondansator kullanmalisin. tabi kullandigin yerde gidip gelen, kotu kosullarnedeni ile frekansi degisken olan bir sebeke varsa 2200 uf kullanabilirsin. amfi matnda buyuk kondansator olmamali. kopru diyotlarsdan mumkunseuzak dur, tek diyotlardan kopru diyot kullanabilirsin. hazir kopru diyotlar ugultuya neden olabilir. benim cok basimi agritti.
    besleme kati ile amfi kati arasunda kablo nedeni ile olusan kirpilimlarin onune 100 uf kutuplu ve 100 nf utupsuz koyabilirzin. ve mutlaka beslemenin ac katinda 220 nf kutupsuz olsun. bu sayede diyotlara bir anda yuk binmez. trafonun girisinde de 1 uf 250 voltluk kondansator cok iyi olur.
    amfinin kartinda bosluk kalmasin, parcalarin arasini cok uzak tutma. yakin olacak diye birbirinin ustune de bindirme.
    etrafinda sase hatti geccsinn mutlaka.
    ayrica gunumuz telefon devri, faraday kafesini mutlaka yap. bilmiyorsan, faraday kafesi metal bir kafestir. manyetik ve radyo dalgalarinin etkilerini yok edrr. tabi tda serisinde gerek yok. cunku class ab amfilerde yuksek frekansduyarlligi dusuk. ondan telefon sinyali cok olmaz. ama bahsettiklerimde inanilmaz oter:-) zaten orjinaliytesini ordan anliyorsjn. bir de bacaklari 2 wattlik bir entegreyegore cok kalin, bukulemiyor, neyse faraday kafesini bir demir parcasini amfinin etrafini doseyip saseye lehileyerek yapabilirsin, delikli demir kullanabiirsin. ya dahyurda teyp, pc cd romlarini.
    diger konu ise, amfi giris kablosu blendajli kablo ile olmali iken cikis ve ton kontrol icin kullanacagin potanslar direkt karta lehimli dgil ise ona baglayacagin kablolar blendajsiz vehatta canli uc ve sase ayri kablolar halinde olmalidir.
    surucu seciminde omaj cok onemidir. ama watt da oyle. kullanacagin hoparlorun ya da takimin omaj-watt carpimi amfinin gereksindigi omaj. watt carpimini karsilamalidir, yani misal 8 ohm 25 watt bir amfi 4 ohm 50 watt hoparlor ile rahatca surulebioir. sadece az isinir,vama 8 ohm 20 watt hoparlorde kisa devre olur.
    bir de kondansator nedir mjtlaka ogren. elektronikcilerin cok azi transistorle ugrasir ama kondansator ile yspilamayacak yoktur ve cok kolaydir.

• Hocam gerçekten tüm yazınızı dikkatle okudum, gerçekten tecrübelerinizi benimle paylaştığınız için size minnettarım. En kısa sürede uygulayacağım.

• ka serisinden uzak dur ama bence. la serisine bak. cunku orjinali yok.
    ha bir de bu entegreler tda dan cok daha yuksek frekanslara cevap verir ve telefon ziriltisina cok yatkinlar. sadece buda degil. cok iyitasarlaman gerek, gordugum kadari ile cok iyi baski devre aliyorsun. bu iyi.
    guc kaynaginda smps kullanmaman da iyi sonuc verir, cunku onlar anahtarlamali calisir. diyotlar ve istedigin filtreyi koy. gene ufak capli zirilti yapar, trafo temiz ses icin en ideal kaynaktir. trafo demisken onu aluminyumya da bakir ile kaplayabilirsin. ziriltiyi azaltir iyice.
    sogutma icin kullandigin fanlar cok fazla farkinda mjsin.
    o entegre pasif sogutucu ile pekala da sogur. fan gurultu yapmadj mi hic? fan icin farkli bir guc kaynagi mi kullandin?

•  Amfi projem [PROJE SHARP]
     Amfi projem [PROJE SHARP]

al dostum. ikisi de benim tasarimim. zaten kzellikle ekolayzer devresini kurunca bu amfideki ekolayzeri cikaracaksin:-) cunku o iki bant. ben uc bant yaptim ha kombinasyonlarla 5 bant ya da daha fazla da arttirabilirsin.

• Hocam dediğiniz gibi "la" serisini kullanıcam. Fanlar ayrı bir trafo ile besleniyordu. Fan sesine gelirsek bilgisayarımın sesi amfiyi bastırdığı için fandan rahatsız olmadım

Besleme kaynağı olarak 150w 2x28v yada 75w 2x24v trafo kullanıcam. smps kullanmayı sevmiyorum zaten...

Zırıltıyıda azaltmak için dediğiniz teknikleri uygulayacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EasyBell

Hocam dediğiniz gibi "la" serisini kullanıcam. Fanlar ayrı bir trafo ile besleniyordu. Fan sesine gelirsek bilgisayarımın sesi amfiyi bastırdığı için fandan rahatsız olmadım

Besleme kaynağı olarak 150w 2x28v yada 75w 2x24v trafo kullanıcam. smps kullanmayı sevmiyorum zaten...

Zırıltıyıda azaltmak için dediğiniz teknikleri uygulayacağım.

zirilti varyani o zaman sen tda2003 yapsan ziriltidan sesduyamayacaksin:-) 7560 en az zirildayan tdalardandir yahu:-)
    o koca kondansatoru cikar, bir de kopru diyotu cikar. onlari ayri bagla. uzay montaji bile olur.
    hatta hazir kopru diyot da koyma. 4 tane 10 amper diyottan kopru diyot yap oyle kullan. ben bir tasarimimda kopru diyotun zirilti yaptirdigini farkettim. adi bir sey de degildi. ama yapabiliyor,
    la da olur ka da. ama dikkat et. ikisi de cok yuksek frekansli entegreler. her 5 watt hoparlore kullanma. ben ka2206 ile patlatacak dereceye getirdigim hopaoru tda2003 ile zorlanmadan kullaniyorum h de woofer yaptim:-)

• Tasarımların derli toplu olması için hep köprü diyot kullanırdım ama sizin dediğiniz gibi bu seferki denememde 4 tane diyot kullanıp köprü bağlarım , besleme katını genişletecek ama zırıltıdan kurtaracak... Elimde kendi tasarladığım bi besleme kartı olacaktı güzel filtreli bi karttı polyester kond. ile filtre etmiştim. Köprü diyotu kaldırırım ve kondansatörleri küçültürüm. Gönül ister ki audio kondansatör kullanmak ama çok pahalılar...
  • bilmiyorum bana tanesi 50 kurus mu ne dediler. tabi su silindirik kondansator demissen, ama cok fark oldugunu sanmam. sen askeri tip polystrene kondansator al on,ar asil pahalilari ve cok daha iyi.
    ben de deneyecegim. olursa sana attigim devredeki ekolayzerin bass kondansatorlerini 224,1 uf ve 3 uf yapman gerekecek. ama bir denemem gerek.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.