Şimdi Ara

Amfi Tavsiyesi lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
1
Favori
1.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar, düşük bütçe ile anfi almayı düşünüyorum bütçeme uygun bunları buldum. Ön ve arka kapılarda Coaxial var ve bagaja bir adet woofer takmayı düşünüyorum. Anfiyi ön kapılara ve woofera bağlayacağım. Biraz bass vursun, ses tatmin etsin yeter benim için.

Aşağıdakilerden hangisini önerirsiniz????

Kenwood KAC PS847

Sony XM N1004

Pioneer GM A4604

yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• Kenwood köprülü modda 180rms veriyor. Ancak frekans tepkisi düşük. Altları okuyamıyor.
    Pinoneer ise köprülü modda 120rms veriyor. Çok düşük subwoofer beslemek için.
    Sony ise bu listede olan en mantıklı tercih. Köprüde 175rms veriiyor. Alt frekansları okuyabiliyor.

Bu karşılaştırma subwoofer içindi. Coaxialları zaten besleyecektir hepsi rahatlıkla. 150rms-200rms bandında, 20cm veya 25cm subwoofer düşünebilirsiniz. Müzik zevkinize göre eğer sert sıkı baslar seviyorsanız kapalı kabin, 3db daha yüksek sesi olsun basları yaysın derseniz portlu kabin tercih edebilirsiniz.

Araç hatchback ise 20cm, sedan ise 25cm tercih edilebilir. Yine araç sedan ise bu güç değerlerinde kabin portlu olmalı.

20cm benim 170rms ile beslediğim Powerbass xl-804 (200rms/400w) modeli var. 25cm olarak 2xl modelini de tavsiye ederim. Orta şeker tonu vardır.
    20cm Rockford Fosgate p1s4-8 de olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vexx7 -- 28 Nisan 2016; 12:50:06 >

• yorumlarınız için çok teşekkür ederim. tavsiyeleriniz doğrultusunda seçim yapacağım.
  • ne yaptın seçimi nasıl oldu?
  • Sony amfiyi aldım evde yatıyor fakat subwoofer konusu hala sıkıntı benim için. hatchback araç var 20cm performans alamam diye çekiniyorum. 25 cm subwooferlar ise nedense pahalı!? 30 cm tüp subwoofer buldum nette alpine fiyat makul ama bagajı daraltacak 32,5x65 cm ölçüleri. :/ Aynı zamanda amfi veya hoparlöre zarar veririm diye çekiniyorum. Amfiye göre daha güçlü zannedersem.

Sonuç olarak bu ürünler arasında kaldım:

Alpine SWT-12S4 Tüp 30 cm (260 lira)
    Alpine swe-1044e 25 cm (230 lira)
    Rockford Fosgate Prime R1S4-10 25 cm (260 lira)
    MTX TR12-04 Terminator (199 lira)

Kutu olmasa da fark etmez, yaptığım iş dolayısıyla makinelerim var keser toplar kendim yaparım kumaşını da kaplarım.

Kararsız kaldım anlayacağınız. Her türlü yoruma/yardıma açığım.

Hayırlısıyla toparlarsam sistemi ve hakkında yorumlarımı detaylı olarak yazacağım. :)

Son olarak kicker ve benzeri ürün düşünmüyorum amacım çevreye bass dinletmek değil. Ama ben de araç kullanırken bassları hissedeyim istiyorum okuduğum kadarıyla Alpine ve Rockford bu isteğime cevap verecek ürünler üretiyor. Ayrıca Vexx7'nin tavsiyesini de kulak ardı etmek istemem Rockford konusunda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi solg -- 24 Mayıs 2016; 2:26:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: solg

Sony amfiyi aldım evde yatıyor fakat subwoofer konusu hala sıkıntı benim için. hatchback araç var 20cm performans alamam diye çekiniyorum. 25 cm subwooferlar ise nedense pahalı!? 30 cm tüp subwoofer buldum nette alpine fiyat makul ama bagajı daraltacak 32,5x65 cm ölçüleri. :/ Aynı zamanda amfi veya hoparlöre zarar veririm diye çekiniyorum. Amfiye göre daha güçlü zannedersem.

Sonuç olarak bu ürünler arasında kaldım:

Alpine SWT-12S4 Tüp 30 cm (260 lira)
    Alpine swe-1044e 25 cm (230 lira)
    Rockford Fosgate Prime R1S4-10 25 cm (260 lira)
    MTX TR12-04 Terminator (199 lira)

Kutu olmasa da fark etmez, yaptığım iş dolayısıyla makinelerim var keser toplar kendim yaparım kumaşını da kaplarım.

Kararsız kaldım anlayacağınız. Her türlü yoruma/yardıma açığım.

Hayırlısıyla toparlarsam sistemi ve hakkında yorumlarımı detaylı olarak yazacağım. :)

Son olarak kicker ve benzeri ürün düşünmüyorum amacım çevreye bass dinletmek değil. Ama ben de araç kullanırken bassları hissedeyim istiyorum okuduğum kadarıyla Alpine ve Rockford bu isteğime cevap verecek ürünler üretiyor. Ayrıca Vexx7'nin tavsiyesini de kulak ardı etmek istemem Rockford konusunda.

Sony amfi Alpine tüp bası beslemekte zorlanır. 300rms güç istiyor. Amfi köprüde 175rms veriyor. O yüzden en mantıklı o güce yakın subwoofer seçmek. Araba hatchback ise hiç kafanıza takmayın hatchback arabadan ses almak çok rahat.

Rockford Fosgate Prime R1S4-10 benim tercihim olurdu. Kapalı kabin içerisine yerleştirirseniz kabin ölçüleri daha ufak olacaktır. Hemde baslar sıkı ve rezonans yapmadan vuracaktır.

Kicker benim çok uzağında olduğum çok sert ve kuru gürültü çıkaran ürünleri olan marka. Amaç sağa sola davul sesi dinleteyim ise kicker alınır. Ama tonlama namına bir beklenti olmasın. Müzikal açıdan tat vermez yavan çalar.

• Bas olarak re audio rex10 tavsiye ederim.Veya rf p1.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    100w yada üstü amfi tavsiyesi
    11 yıl önce açıldı
    Soundbar Tavsiyesi HK. Lütfen
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sonuç:
    Amfi olarak Sony XM N1004 aldım. Kapılarda 4 adet 13 cm coaxial hoparlör var; önde 2 pioneer, arkada 2 alpine. Her ne kadar gönlüm Rockford Fosgate veya Alpine'de olsa da subwoofer olarak alabileceğim en ucuz ve kaliteli olarak MTX TR12-04 Terminator aldım kasası dahil pek hesaplı geldi. Subwoofer çok hoşuma gitti tam istediğim gibi boş gürültü değil gerçek bass veriyor. Almayı düşünen arkadaşlara MTX öneririm. Fakat Vexx7'nin belirttiği üzere amfi, subwoofer'ı beslemekte zorlanıyor.
    Biraz yüklenince 10-15 dakika içerisinde ısınıp korumaya alıyor kendini. Allah'tan sony bu durumlara çözüm bulmuş sesi kısıyorum bir kaç saniye içerisinde ses geri geliyor.

Genel olarak gayet memnunum. belki ileride bir mono amfi alıp subwoofer olayını da çözerim. Subwoofer'ı istediğim zaman söküp eve bırakabiliyorum. Yer sıkıntısını da bu şekilde çözüyorum.
    Geriye bir tek ana ünite kaldı ama şimdilik idare etsin. Aracı aldığımda bir siteden Carway isimli teybi almıştım. USB girişi var ses pek de kötü değil. 50-60 liraya fiyatının hakkını verdiğini hatta fazlasıyla verdiğini düşünüyorum. İleride Alpine UTE 72BT veya benzeri bir ürün düşünüyorum.

Mevcut sistem:
    Teyp: Carway CRW-5000 (yokluk zamanında alındı)
    Amfi: Sony XM N1004
    Subwoofer: MTX TR12-04 Terminator
    Ön kapı: Pioneer TS-G13
    Arka kapı: Alpine SXE-13
    Göğüslükte de tweeter var muhtemelen pioneer. Eski sahibi taktırmış açıp bakmadım. Ama sağlam ses veriyor.

Montajı kendim yaptım bir arkadaşım ile. sıkıntısız bir şekilde 2-3 saat içinde bitti tesisat. İhtiyacı olan olursa nasıl yapıldığını anlatırım.

Başka bir sıkıntım ise Carway de remote çıkışı yoktu ben de hoparlöre kontaktan gelen kablodan (eksiden) hat çektim idareten. Yeni teyp gelince remoteden bağlantı yapacağım. Bu remote olmamasından dolayı seste parazit yapıyor teyp kapalıyken. Şimdilik idare etsin de belki onun da çözümünü bulurum bu aralar vakit sıkıntım var.

İlerleyen günlerde gelişme olursa yine bilgilendirme yaparım. Yardım eden arkadaşlara teşekkür ederim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.