Şimdi Ara

Amfi yardım - Cambridge Audio Topaz AM10 vs Bots AV-711 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
3.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaş bu lambalı ne kadar güzel bir işmiş yaa.. Susan Boyle'la başladım Norah Jones ile devam ediyorum geceye. O kadar yumuşak çalıyor ki, baslar o kadar deep geliyor ki, o kadar dengeli ki bu işlerle hiç alakası olmayan, amfi nedir diye sorsanız anlamayan eşim, bu lambalı şeyden mi çıkıyor bu ses diye sordu ve gece başından beri o da benimle. Resmen kulaklarımızı ve ruhumuzu okşadı bu amfi. Bots'u tavsiye eden ve lambalı ile tanışmamı sağlayan sizlere binlerce teşekkür!
  • @atalayalper,
    kesinlikle haklısın.
    cihazların eşlenmesi empedans-giriş empedans'rı- kadar karakter olarak uyumlu olmalı.
    bu yüzden takım setlerin avantajını görmemek mümkün değil. yahut aynı çıta altında üretim yapan markalar.
    B&W ile Classe malumunuz. Classe amplilerle B&W uyumu son derece iyi biliyorsunuz. ya da harman kardon-jbl.
    diğer taraftan farklı cihaz, model ve markaların eşlenmesinde kullanıcı tecrübeleri acayip işe yarıyor.
    bazan da bir rega rega gibi bir tren gider...
    fakat özünde şahsen ben kalite, klasmanına bakıyorum. iyi bir şey olduğuna kendim tatmin olurum kapasitem yettiği kadar. daha iyi bilen var çünkü. diğer türlü bu iş
    zevk, beğeni ve her insanın gerçek dünyada duyduğun sesin gerçekliğine verdiği değer, anlayışı farklı olduğundan subjektiftir. hem zevke hem her insanın duyum ve peşinden farklı algılamalarıyla farklı sonuçlar üreteceğinden her insanın kendi dinlemesi en güzeli. bu hususta internette yardımcı olmaya çalışırız ama ne kadar... bir
    iki tane cins tepki aldım. sonuca şaşırmadım; ama audio nun video gibi kesin, görünce anlaşılan bir doğruluğu olmadığından bu forumda-DH- konu incelemesi yapan her insanın faydalandığı, aldığı görüşleri kendisiyle bambaşka bir anlayışa (zevk, kültür, teknik, deneyim, güven, vs) sahip insan ve insanlardan oluştuğunu unutmaması gerekir.
    yinede bazan bazı ürünler iyidir. bellidir. kötüde bellidir. bunu net yazabiliriz.

• Lambali ampli tadini baska muadil sayilabilecek bir cihazdan maalesef alamiyorum marka model fiyat ne olursa olsun...Lambali candır :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: atalayalper

Lambali ampli tadini baska muadil sayilabilecek bir cihazdan maalesef alamiyorum marka model fiyat ne olursa olsun...Lambali candır :)

Hibrid yarı can dır.

• Lambali tadinda ss ampli, lambali olmaz. Pekala ses lambaliya benzer o kadar · otl degilse trafo sesi dinliyoruz.hibrid tercihim hep cikis tuplu , giris ss olan ampliydi. Lambali ampli baska bir boyut gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

Lambali tadinda ss ampli, lambali olmaz. Pekala ses lambaliya benzer o kadar · otl degilse trafo sesi dinliyoruz.hibrid tercihim hep cikis tuplu , giris ss olan ampliydi. Lambali ampli baska bir boyut gibi

Lambali anfi almak zor bir is değilde model marka çok hangisini alicaz el34 lü olup en az 20 kg olup Çin'de üretilse bile çin meşeyi olmayan ne almalı prima luna prologue serisi bir pre. Birde power almak ne kadar doğru

• Yaqin falan görüyorum ben 300B ya da KT88'li. Bursa'da bir mağaza getirmiş ama gümrüğe takılmış. Ödedim gümrüğünü, o yüzden fiyatı oldu 1500$ diyor. Sanırım bu marka safkan çinli ama amerikadaki forumlarda epey memnun olan da var. Şahsen Bots ta bu performansı gördükten sonra onların çok daha güzel olacağına inanıyorum. Deneyen var mı acaba?
    Bir de bu var:http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ev-ses-sistemi-antique-sound-lab-aq-1001-86727482/detay/
    KT88'li.Düşünüyorum açıkçası bunu...

• quote:

Orijinalden alıntı: barispeh

Yaqin falan görüyorum ben 300B ya da KT88'li. Bursa'da bir mağaza getirmiş ama gümrüğe takılmış. Ödedim gümrüğünü, o yüzden fiyatı oldu 1500$ diyor. Sanırım bu marka safkan çinli ama amerikadaki forumlarda epey memnun olan da var. Şahsen Bots ta bu performansı gördükten sonra onların çok daha güzel olacağına inanıyorum. Deneyen var mı acaba?
    Bir de bu var:http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ev-ses-sistemi-antique-sound-lab-aq-1001-86727482/detay/
    KT88'li.Düşünüyorum açıkçası bunu...

Kt88 lambali gibi değil ss gibi çalar ve ayrıca çok kuvvetli lambadir. Ama özellikle şimdi isim vermeyeyim ama yıllardır tek driverli hop. Lerde lambali kullanan tanıdıklar lamba ise hep lambali el34 diyorlar

• Piyasada çin malının bile çakmasını yapmışlar YAOIN falan gibi YAQIN çakmaları geziniyor....Fakat şu da bir gerçek HI-FI konusunda çinden korkmayın daha önce de dediğim gibi çin-tayvan-kore-hong kong vs..gibi ülkeler bu konuda çok ciddi üretimler yapıyorlar ve bildiğimiz klasik çin işi gibi değil gayet profesyonel düzeyde....
  • quote:

Orijinalden alıntı: atalayalper

Piyasada çin malının bile çakmasını yapmışlar YAOIN falan gibi YAQIN çakmaları geziniyor....Fakat şu da bir gerçek HI-FI konusunda çinden korkmayın daha önce de dediğim gibi çin-tayvan-kore-hong kong vs..gibi ülkeler bu konuda çok ciddi üretimler yapıyorlar ve bildiğimiz klasik çin işi gibi değil gayet profesyonel düzeyde....

Bugün Ftograf bekliyoruZ. İlgililere duyrulur

• selam arkadaşlar yeni katıldım forumunuza,
    yamaha amfi r471+canton mx 125 hoparlör seti aldım. sormak istediğim.
    bağlantıyı hdmı kabloyla teker teker (ps3+digiturk hd) amfi ye yapıp hdmı kabloyla tv ye mi bağlamam gerekiyor;
    yoksa tüm girişleri tv ye yapıp tek bir optik kabloyla amfiye mi bağlamam gerekiyor?
    herkes farklı bişey söylüyor.
    kafam karıştı
  • HDMI dijital olduğu için tek bir optik kabloyla TV'den Ampliye bağlamanız yeterlidir.
  • Hdmi olacak bütün giriş ve çıkışlar başka kabloya gerek yok. ps3 ve digi. hdmi ile avr nin hdmi in girişlerine, 3. hdmi kablo da avr nin hdmi out çıkışından Tv nin hdmi in girişine bağlanacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

Lambali anfi almak zor bir is değilde model marka çok hangisini alicaz el34 lü olup en az 20 kg olup Çin'de üretilse bile çin meşeyi olmayan ne almalı prima luna prologue serisi bir pre. Birde power almak ne kadar doğru

Prima Luna ve serisi pek tutulmaz. emsal ürünler ucuzlukları ve ses başarıyla nam yapsalar da
    doğrudan şaşmayacaksın.
    bir zaman ortalığı kasıp kavuran prima l. furyası sonraları çok iyi olmadığı konusunda kanaat getirilmişti. neyse.
    Jadis,
    AR, Audiomat, Unision Res., Leben, Ayon, Luxman vs. daha iyi. SS olsa ağır olmaları daha manidar olurdu ama lambalıda ampli ağır olsa bile kesin iyidir denemez. bildiğin bakır sargı -değeri o kadar yani- trafo koymuş olabilir çin kökenli olanlara...
    KT88 ss gibi çalmaz. SS ye yakın analitik vari sesleri olur biraz daha BJT, FEt sesi isteyenlerin hoşuna gider. ama trafonun sesini dinliyoruz.
    beri yandan Kore, China vb. diye her ampliyi beğenmeme gibi lüksümüz ve kaprisimiz olmamalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: S.Togay

Receiver ile stereo amfi arası fark müzik dinlerken
    gece ile gündüz kadar farkeder. O nedenle al-sat olayında
    minimum zarar isteniyor ise tecrübe edilmiş,denenmiş kazanımları
    kısa yol olarak kullanmakta yarar var. Onkyo merakınız varsa
    en iyi onkyo bana göre tüm dinlediklerim içerisinde 8 ohm da 2x210w gücü
    ile m-5570 p-304 takımıdır. Bir dönem klipsch forte II ile kullanmıştım.
     Amfi yardım - Cambridge Audio Topaz AM10 vs Bots AV-711

Bu amfinin yerine tercih ettiğim marka ve model ise dbx bx3 olmuştu ki
    rf serisinin amirali olan rf7-II ile amca oğlu halen dbx bx3 ü kullanıyor.
     Amfi yardım - Cambridge Audio Topaz AM10 vs Bots AV-711

ben bu iki amfiyi de yakın zamanda bir mağazada gördüm. İlginç

• Normaldir. Onkyo Mersin'de 1 takım diş doktorunda, dbx takım ise 1 takım inşaat müh. arkadaşta,
    2 takım ankarada biri amca oğlunda ve 1 takım Adana'da elektronikçide var.
    Hatta sahibinden de satılık durumda İstanbulda da var. Bunlar sadece benim dinlediğim ve gördüklerim.
    90 yılların kaliteli cihazları.
    Kolay kolay alan satmaz,satılığa çıktığında bilen düşünmeden alır. Bunu bilen satıcı ise ederinden
    fazlasını taleb eder malesef...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Togay -- 20 Eylül 2012; 21:20:03 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.