Şimdi Ara

amfide yamaha diyenler bana acil yardım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • xozhan kardeş cihazla çok haşır neşir oldun galiba,forumu unuttun 661 yorumlarını bekliyoruz (detaylı).valla ben bir alsam ballandıra ballandıra anlatıcam,gerçi bende 661 i alsam iyi olacak zira artık rüyama giriyor cihaz.xozhan kaça almıştın cihazı?
  • zapetero dostum yine bir soru;ben 661 arka girişlerinde 7.1 analog giriş göremedim,sadece preout 7.1 çıkış var senin dediğin analog bağlantıyı nasıl yapacağız peki? preout larımı kullanacağız,bana olmaz gibi geldi ama????
    [zapatero Tarih 12 Aralık 2007; 14:27:11
    dinlersin arkadaşım...HDMI üzerinden 7.1 LPCM olarak hd dvd cihazında çözülmüş sesi gönderebilir veya gene hd dvd cihazında 7.1 analog outputlar varsa bunları 661 in 7.1 girişlerine analog bağlayabilirsin...her 2 türde de imkanın var.

]
  • selamlar

kusuruma bakmayın ama yazılan yazıları okuma zahmetine girmedim.ancak yaptığınız tartışma her ne kadar anlamsız gelse de bana kendi çapımca yardımcı olmaya çalışayım

* kıyasladığınız marka ve modeli lütfen yazın

arkadaşınız ne kadardır bu işin içinde kaç kere detaylıca araştırma ve dinleti yapmış merak ettim herşeyin başında tabiki bu da bir zevk meselesidir bunun burada muhabbetini bile yapmak yanlış ama bir yamaha kullanıcısı olarak gördüğüm '' yamaha yok şunun altındadır yok bunun altındadır'' gibi sözcükler beni kızdırdı...

her amfinin kendisine göre karekteristik özellikleri vardır bu özelliklere göre sinema amfilerinin performansları değerlendirilir ( KISMEN TEKNİK KISIMLARI İŞİN İÇİNE KATMAZSAK ) yamaha nın özelliği ise sert karekteristik özellik taşımasıdır çoğu insanlar tarafından da sinema daki artısını bu etkenden dolayı kazanmaştır...

elinizde bir tane yamaha ve marantz bulunuyorsa bağlayın bir sete açın son samurayı ve ya aklınıza gelen başka bir fil mi bakalım ne olacak

efektler sırasında bass tonların ortaya çıktığı sırada en fazla zevki hangi amfi verecek ?

burada laflar üzerine kurulan cümleler bana yanlış geliyor bire bir kıyas yaparak bir ebir dinleti yaparak bu sorun çözülebilir

teknik işler işin içine girerse o zaman burada üstatlar bilgilerini paylaşmakda mutlu olucaklardır...

• arkadaşlar birsorum olcak size yani tecrübenizden faydalandırırsanız sevinirim sony ddw790 anfim var bunu nasıl bulursunuz bilemem ben baya makul oldu icin aldımher kanalda 133w var 5+1 bunun orjinal hoporlor kulanıyom daha iyi netice ala bilecehim hoporlör öneriniz varmı cevaplarsanız sevinirim ayrıca forma yeni üye oldum bir yanlışlık yaptıysam sorumla doru yerdeyim diye bu soruyu yöneltim şimdiden teşekürler ayrıca dosluklara önem veren biriyim sizi burda dosca buldum icin hemen kaydoldum
  • çin malları marantz ların arıza cıkarma istatistikleri var malesef,yamaha fiyat/ferformans olarak bence 1 numara,bu sinema anfisi için boyle,ama param cok diyenler için denon 3000 serisi ve ustunu tavsiye ederim,iş stereo ya gelince iş degişiyor tabii,marantz ın denon un ozellikle ust seri anfiler gercekten cok iyi..
  • Marantz SR5001 kullnıcısı olarak nacizane 1-2 görüşle kendi fikirlerimi belirtmek istiyorum.

Öncelikle ürünlerin sadece marka bazında kıyaslanmasına bende karşıyım, marka ve model bazına inilirse her marka ve modelin birbirine olan üstünlük ve zayıflıkları ortaya çıkacaktır diye düşünüyorum.

Sevgili Hi-def-man , the_cantan ve zart ın mesajlarında katılınacak çok nokta var.
    Karakteristiksel özellikler
    marantz ın stereo tüketici yoğunlu
    vs.. vs..

SR5001 tercih etmemdeki en büyük nedenlerin başında ses rengi geliyordu, bir çok anfi ve hop. kombinasyonu dinledim araştırdım. Konu Yamaha ve marantz kıstası olduğuna göre bu iki anfi arasında örnekleme yapmak istiyorum.

Dinlediğim hop. takımları genelde orta ve üst seviyeydi. Focal - Dali - Sonus Faber vs..
    Bu kıstas marka bazında olursa olay teknik ekipmanlara dayanacaktır, fakat teknik ekipmanların sese etkisi göz önünde bulundurulduğunda olay tamamen pişmiş kulaklara ve kişisel zevklere dayanıcak diye düşünüyorum.

Yamahanın 5xx ve 6xx serisi bir çok anfisini dinleme şansım oldu ama herkesin basa basa üstünde durduğu gibi ses çok parlak ve renkliydi. Buda beraberinde süslü sesleri getiriyordu. Bir çok dinleyici bu konudaki tercihini yamahadan yana kullanabilir diye düşünüyorum çünkü ciddeb süslü bir sesi var yamahanın. Bana doğallıktan çok uzak gelmişti sesi, sinemada bu fark çok rahatsız etmesede müzik konusunda cidden sıkıntı yaşamıştım. Ya sinema için yahama anfi tercih edip müzik için stereo bir anfiye yönelicektim yada iki kulvardada hakkıyla koşabilecek bir sinema anfisi alacaktım.

Vs.. derken marantz anfilere sıra geldi ve orda durdum. Sinemada çok başarılı bulmamla beraber stereo da da stereo anfilere çok yakın performanslar gösteriyor ve sesleri gerçe yakın verdiğini gözlemliyordum. Parlak süslü seslerden uzaktı ve bu konu müzikte çok ilgimi çekmişti. Marantz için pahalı diyenler haklı ama sinema için iyi bir sinema anfisiyle beraber müzikte de stereo anfi için ayırdığınız parayı marantz anfiye vereceğiniz parayla kıyasladığınızda değişen çokta bişi olmuyor. Elbet bir stereo anfi kadar değil ama çok yakın bir performans almak marantz da mümkün gibi gözüküyor.

Kendi bütçem doğrultusunda haraket ettiğimde seçeneklerin tümü eledim ve marantz da karar kıldım. Gönlüm Denonuda etraflıca incelemek ve test etmekten yanaydı ama Denon fiyat olarak ben bütçemin hep üstünde kalmıştı. Üstelik sinemada denonu ne kadar test edemesemde stereo da dinleti yapma şansını yakalamıştım ve marantzın bu konuda cidden çok başarılı olduğunu soylemeden geçemeyeceğim.

Şimdi gelelim arkadaşın kendi arkadaşlarıyla girdiği iddaya. Hangi konuda iddaye girdiler bilemiyorum ama konu stereo yada müzik olduğunda entegre sinema anfilerinde marantz tek tercih olmalı gibi geliyor. (Tabi %50 sinema, %50 müzik deniyorsa )

Ama hala iyi bir stereo anfi planlarım devam ediyor. Fakat buda olursa muhtemelen tercihim üst sınıf anfilerden yana olacak. Lakin orta sınıf stereo anfileri benim marantz dan çok da farklı degiller.

• ben tercihimi,2 ayrı anfi almaktan yana kullandım,baslangıcda yamaha rx-457 anfi aldım ,sinemadaki basarısı beni mutlu etti,ancak stereo da gercekten zayıf kaldıgında 2 secenek belirdi;ya ust seri bir a/v anfi almak ki tercihim denon yada marantz olurdu yada memnunuyet oranı yuksek bir stereo anfi almaktı.tabi 2.anfiyi almak artı olarak 1 cift kolon maliyetide getiriyor.Ben tercihimi stereo anfi alarak kullanmdım ve gercekten heme sinemada hemde muzik te tatminkar oldum
  • yamahamı çinmi bende yamaha 361 var made in cihina nasıl fabrikası yok.basbaya made in cihina yazıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mar

arkadaşlar birsorum olcak size yani tecrübenizden faydalandırırsanız sevinirim sony ddw790 anfim var bunu nasıl bulursunuz bilemem ben baya makul oldu icin aldımher kanalda 133w var 5+1 bunun orjinal hoporlor kulanıyom daha iyi netice ala bilecehim hoporlör öneriniz varmı cevaplarsanız sevinirim ayrıca forma yeni üye oldum bir yanlışlık yaptıysam sorumla doru yerdeyim diye bu soruyu yöneltim şimdiden teşekürler ayrıca dosluklara önem veren biriyim sizi burda dosca buldum icin hemen kaydoldum

dostum hoşgeldin de konu başlığınla sorduğun soru arasında bir bağlantı kuramadım ve de bunun için de konu hortlatmana gerek yoktu,iyi forumlar.
  • Öncelikle anfi markası ve kıyaslaması değilde, gerçek müziğin ve gerçek müzik aletlerinin sesini tanımak lazım. Müzik kulağı bambaşka bir şeydir. Gümbür gümbür çalan bir anfi iyi demek değildir. Ne kadar çok müzik aletinin sesini canlı olarak yanında dinlerseniz ve ne kadar çok doğru ve üst seviye de Setup edilmiş konser dinlerseniz, o kadar doğruya yaklaşırsınız. Burada anfiye takılmış düğün salonu vari gümbür gümbür org dinlemekten bahsetmiyorum. Üflemeli, telli, yaylı ve vurmalı müzik aletlerinin çıplak kendi sesini tanımaktan bahsediyorum. Bunları tanıyan ve bunun akabinde de çok çeşitli marka, anfi ve speaker konfigürasyonu dinleyen bir kişi çok daha doğru seçim yapacaktır.

Yamaha'yı sadece ve sadece Rock müzik ya da Sert pop müzik dinleyenlere önerebilirim. Onun dışında bir tarz da müzik dinleyen ve birazcık müzik aletlerinin gerçek sesini tanıyan kimse, Yamaha'yı soft müziklerde tercih etmez zaten. Orta ses açısından zayıf bir karaktere ve sadece metalik bas ve tizlerden oluşan bir ses yoğunluğuna sahip olan bir anfi, asla müzik için uygun olamaz. Üstelik işin tuhaf tarafı yamaha pek çok müzik aleti de üretiyor. Ama nedendir bilmiyorum. Halen sert ses karakteristiğine sahip anfi ve AVR üretmekte israr ediyor. Yoksa yapamayacağından değil. Bu bir tarz meselesi. Ama en azından benim tarzım değil. Ayrıca bahsedilen modeller de entegre çıkışlı anfiler. Yani zaten göklere çıkarılacak modeller değil.

5-10 yılı aşkın bir süredir ve 3-5 markadan fazla anfi deneyip değiştiren herhangi bir kimsenin, bu tarz iddialı ve abartı şeklinde göğe çıkaran söylemlerde bulunmayacağına eminim.

Burada tecrübeleriyle ve iyi niyetiyle yardımcı olmaya çalışan bir kaç sınırlı kişiye inatla bu tarz ürünleri, savunmaya kalkmakla düşülen durum, okula gitmek istemeyen huysuz bir çocuğa okulu zorla okutmak gibi gelir.

O yüzden herkes bildiği gibi yapsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 21 Ağustos 2008; 23:45:57 >

• slm
    evet sevgili teknika doğru şeyler yazmışsın bu marka seçimi karekteristik özelliklerine bağlı bir seçim yamaha sert bir anfi onkyo yumuşak denon daha natürel gibi sıralayabiliriz bu aynı renkler gibi ben yeşili sen kırmızıyı bir diğeri maviyi sever gibi kullanıcının hangi ses tonlarından hoşlandığına bağlı hayatımda bu işle geçen süre tam tamına 28 yıl olmuş bu kadar yılda edindiğim tecrübe yazılarınla aynı
    arkadaşlar ilk önce nasıl bir müzik türü dinliyorsunuz ve hangi ses tonlarını seviyorsunuz bunları yazın ve ilk önce alacağınız cihazı değil kendinizi keşfedin
  • pioneer nasıl bi anfi hep onkyo yamaha denon bence pioneerde iyi bir anfi yamaha yı biraz test ediyim sırf merakımdan satıp pioneer alıcam.
  • slm
    tabiki test et ama satın almak zorunda dğilsinki pioneer satan mağazalara git dinle
  • teknika arkadaşım burdakı arkadaşlar senin bahsetin gibi pırofosiyenellikten oluşan bir konu degil senin acıklamaların cok dogru ama burdaki arkadaşların istedigi insanı doyuran müzik ve efeklerde bahsediyolar bunu isteyen arkadaşlar bence o bahsetin orjinal müzi veren sistemi dinlediklerinde o sistemi kesinlikle tercih etmeyecekler bu arkadaşların istedigi bence odada baslar tizler efekleri odanın icinde kalb ritimlerini bozacak kadar güclü sistem istiyorlar bence böyle birsistemi bureda kimse hayır demez yani bu arkadaşların müzik sistemleri evlerinin duvarını catlatsa rahatsız olmazlar mutlu olurlar canlı orkestiradan bahsedeyimorjinalik nere kadar 50yıl önceki sazın gitarın sesi şimdikinle aynı degil hangisi ojinal 50yıl öncekimi yosa şimdikimi yani orjinalın degişti gibi arkadaşların beklentileri orjinal ses degil doyuran ses yani bu konuya cok pırfosyönel yaklaşmak yanlış bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mar -- 23 Ağustos 2008; 12:29:39 >
  • valla öyle kısa test yanıltıyo evde adam gibi dinlemek lazım bencee
  • arkadaş yinede teşekür beni eleştirdin icin hic olmasa elştirdin madem devamındada bir tavsiyede bulunsan fena olmazdı madem yazacak kadar zahmet gösterdin tavsiyende olsa ne olurdu ne kaybderdin teşkür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mar -- 24 Ağustos 2008; 12:39:09 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.