Şimdi Ara

Amfiler için Simetrik besleme devresi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
1.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • muhsin kamer kullanıcısına yanıt

merhabalar;

Yazdığın şey senin mesajını görmeden önce benim aklıma geldi. Acaba kullandığın bi yerler oldu mu? Nostalji olsun diye soruyorum...

• Eskiden transistörlü ampliler yapardık. Edwin ,equa, equinn , elektorun çeşitli amplilerinden ....

Artık hazır sistemler kullanıyorum.

Sony, technics, pioneer, aiwa vs. vs...Amfiler için Simetrik besleme devresi 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arama yeri:

https://www.gittigidiyor.com/arama/?k=amfi%20d%20class

Örnek:

https://www.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/30w-30w-digital-tpa3110-stereo-d-class-entegreli-dc12-24v-amplifikator-audio-power-amfi-anfi-by19_pdp_605926682

https://www.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/200w-200w-class-d-tda7498-stereo-power-anfi-yuksek-kalite-amfi-amplifikator-devresi-modulu_pdp_584473137

D sınıfı amfi devrelerindeki DAC seviyesi ses kalitesini belirler. Abartıp 32bit DAC atan firma var. 2 üzeri 32 demek 4.294.967.296 farklı ses seviyesi demek. 48K normal insanı tatmin ediyor, 196K en üst düzey kalite, üstün bir insan bile ayıramaz kaliteyi derken...

• muhsin kamer kullanıcısına yanıt

Teşekkürler...

Akünün + ve -sini ortak yapıp simetrik besleme kullanmak; literatürde bahsedilmesi gereken bişi. Yani karikatürsel gibi de olabilir, forumda ayrıca konu olmalı. Varsa maziden örnekler sunulmalı. Bugün herşey var ama dün yoktu...

• Sene 2013
    150 wattlık bjt transistörlü 12 volt ile çalışan 150 watt güçte bir anfi yapmak için kolları sıvadım. Anfi kısmını gözü kapalı yaptım buraya kadar sorun yok fakat 12 voltu alıp 2x 45 volt simetrik beslemeye çıkaran dc dc inverter devresini çalıştırırken epey zorlanmıştım sg 3524 entegreli
    EI-28 trafolu bu devre bir çok denememden sonra çalıştırıldı sorun ise transistörlerin anında ısınmasıydı meğersem bizim EI -28 trafo arızalı imiş değiştirince düzeldi.

Yukarda bahsettiğim anfiyi halen aktif olarak kullanmaktayım. Tüm yüksek güçlü anfiler simetrik besleme kullanır dostum bu altın kural araba anfilerinde de simetrik besleme devreleri vardır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tda 1562q kullanıcısına yanıt

Başkaları simetrik kullanabilir ama ben tek besleme kullanıyorum.Avantajı voltaj ayarı yapılabilmesidir.

Aslında 2X50V simetrik beslenen ampli ile

Tek 100V kaynaktan beslenen ampli arasında az fark vardır.

Tek fark çıkışa DC akımı önlemek için kondansatör bağlanır.

Yani iki ampliden de aynı gücü alırsın.

-50 + 50 ile 100 arasında fark yok.

• kullandığınız devre paylaştığınızmı.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.