Şimdi Ara

amfiler ve güç tüketimleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • amfilerin arkasında yazan watt değeri, enerji kullanımı dışında tam olarak neyi belirliyor? misal, arkasında 480w sony str-da1200es ile; 230w ibareli sony str-dg820 aslında benzer ses çıkış değerlerine sahipler (en azından kağıt üzerinde). bu değerler çıkan sesin yüksekliğini ya da sürekliliğini belirliyor olabilir mi?

ayrıca, bu değerler, cihaz açıkken sabit olarak mı kullanılıyor? yine aynı cihazlardan yola çıkarak örnek vermek gerekirse; cihazlar çok kısık sesle dinlenirken de mi 480w ve 230w enerji tüketiyorlar; yoksa sadece maksimum sese ulaşıldığında mı bu değerlerde enerji tüketiliyor?

• quote:

Orjinalden alıntı: Teddy

amfilerin arkasında yazan watt değeri, enerji kullanımı dışında tam olarak neyi belirliyor? misal, arkasında 480w sony str-da1200es ile; 230w ibareli sony str-dg820 aslında benzer ses çıkış değerlerine sahipler (en azından kağıt üzerinde). bu değerler çıkan sesin yüksekliğini ya da sürekliliğini belirliyor olabilir mi?

Kanal başı güç tüketiminin total rakamlarıdır muhtemelen ama 230w çok kanallı bir AVR için komik bir rakam onu anlayamadım. Ör: 480w total 5 kanallı bir AVR için bahsediliyorsa kanal başı 95w gibi bir değer çıkar ortaya.

quote:

Orjinalden alıntı: Teddy

ayrıca, bu değerler, cihaz açıkken sabit olarak mı kullanılıyor? yine aynı cihazlardan yola çıkarak örnek vermek gerekirse; cihazlar çok kısık sesle dinlenirken de mi 480w ve 230w enerji tüketiyorlar; yoksa sadece maksimum sese ulaşıldığında mı bu değerlerde enerji tüketiliyor?

Bu kullanımlar cihaz çalışırken sürekli max degerde kullanılmaz, hop. ihtiyacı ve volume degerleriyle doğru orantılıdır.

• cihazın sesi düşük olduğunda elbette 480w harcamaz
    sesi açıldıkça harcadığı enerji de artar
  • quote:

Orjinalden alıntı: Oronra
    Kanal başı güç tüketiminin total rakamlarıdır muhtemelen ama 230w çok kanallı bir AVR için komik bir rakam onu anlayamadım. Ör: 480w total 5 kanallı bir AVR için bahsediliyorsa kanal başı 95w gibi bir değer çıkar ortaya.

http://www.sust-it.net/energy_saving.php?id=76, bu adreste 220w civarında enerji kullanan pek çok 5.1 ve üzeri amfi mevcut. tabi 1kw civarı kullananlar da mevcut:)

bana da garip gelen kısım burası zaten; kağıt üzerinde ses çıkış gücü olarak arada -neredeyse- fark olmadığı yazarken, enerji tüketiminin nasıl bu kadar fark ettiği.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teddy -- 7 Mayıs 2009; 7:01:56 >

• Ürün özelliklerine kendi sitelerinden bakarsan DG800 ün 770w harcadığını göreceksin. Yani 7 kanal ve kanal başı 110w
    http://www.sonystyle.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10551&storeId=10151&productId=11040213&langId=-1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oronra -- 7 Mayıs 2009; 13:16:02 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Oronra
    Ürün özelliklerine kendi sitelerinden bakarsan DG800 ün 770w harcadığını göreceksin. Yani 7 kanal ve kanal başı 110w
    http://www.sonystyle.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10551&storeId=10151&productId=11040213&langId=-1

dg800'ün arkasında yazan rakamı bulamadım. fakat dg820 de, tıpkı dg800 gibi 770w toplam çıkışa sahip ama dg820'nin arkasında yazan değer (sanırım tüketim değeri) 230w. bu durumda 1200es toplamda 770w üretmek için 480w kullanıyorken, dg820 770w güç üretmek için 230w mı kullanıyor? gerçi teknik olarak böyle birşey mümkün mü, onu da bilmiyorum:)

yoksa bu değer, cihaz açıkken kullandıkları maksimum değil de, minimum değer olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teddy -- 8 Mayıs 2009; 16:53:32 >

• @teddy
    resmi ufalt ya da kaldır!

cihazın güç tüketimi yani power consumption na bakıp farklı bir avr ile güç aralığını bulmaya çalışmadan önce

son cümlene cevap; değerler max. cinsinden verilir. 1 saatte tükettiği gücüdür.
    hele sakin ol.
    tek yapman gereken internette ampli çalışma sınıflarını bir kurcala. bol bol var. özellikle AB çalışma sınıfına bak ki DG800, 830 ve 1200ES kullanılan AB sınıfını anlayalım.
    son olarak yazdığın tümgüç değerlerini -ouutput stage, power supply- bahsettiğin (diğerleri içinde geçerli) ampliler sürekli olarak karşılayamaz.herşeyin bir sınırı var. . ör. bir motoru fazla zorlarsan nolur şişer, yanar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: the_cantan

@teddy
    resmi ufalt ya da kaldır!

kusra bakmayın, ben fotoğrafların javascript'le otomatik olarak boyutlandırıldığını düşünmüştüm:)

quote:

Orjinalden alıntı: the_cantan

tek yapman gereken internette ampli çalışma sınıflarını bir kurcala. bol bol var. özellikle AB çalışma sınıfına bak ki DG800, 830 ve 1200ES kullanılan AB sınıfını anlayalım.

elektronik hadisesi pek kafamın bastığı şey değildir. fakat konuyla ilgili birkaç site gezdim ve idrak edebildiğim kadarıyla, kullanılan çok kanallı receiver'ların pek çoğu (belki de hepsi) ab sınıfı.

ve yine anladığım kadarıyla, 1200es (maksimum) 770w enerji üretebilmek için (maksimum) 480w güce ihtiyaç duyarken; dg820 aynı gücü üretmek için (maksimum) 230w güce ihtiyaç duyuyor. bu durumda dg820, güç üretimi/tüketimi bakımından 1200es'den daha başarılı demek oluyor sanırım?

bildiğim kadarıyla, 1200es bileşenler bazında dg820'den çok daha kaliteli bir ürün. daha kaliteli bileşenlerden oluşan 1200es'nin, dg820'nin ürettiği gücü üretebilmek için, dg820'ye göre daha az güce ihtiyaç duyması gerekmez mi? yoksa olay, aynı güçten öte, kalite ve maksimum gücün sürekliliği midir?

• amfi güç üretmek için beslemeye bağımlıdır. çıkış katından daha önemlisi beslemedir. önermeleriniz ise nasıl desem
    amplileri wattmetre ile ölçmeden varsayımda bulunmamalı.
    iki ampliyi yanyana koyarsınız ses kalitesinde ciddi fark bulmasanız diyelim, hoparlöre ürettirilen SPL şiddetinin 1200ES de daha çok olduğunu farkedersiniz.
    1200ES 770W anlık güç ürettiyse-kanallrın toplamı- beslmeninde arkasında yazan 480W üretmeyip daha fazlasını ürettiğini düşünmelisin. 480W daha fazlasını üretirse ya besleme cortlayacak ya çıkışlar.çıkışlar hiç bir zaman beslemeyi geçemez. saturasyon ve beslmenin clipping üzerinde ki etkisini incele.
    1200ES 820 den daha fazla güce ihtiyaç duyar yani bu deyiş yanlış 1200ES daha güçlü 820 den fazla tüketir. ola ki 1200ES s-master; pro gibi bir çıkış katına sahip olsa idi dg820 den daha düşük enerjiyle daha fazla güç üretebilirdi.bu durumda düşüncen doğru olabilirdi.misalen... bu konuda crown, harman kardon digital revolution, panasonic-pioneer Class-H, class-D, Class-T kurcalayalım. onkyo yeninesil amplilerinde Paralel Push-Pull örnekler. bu yüzden konuyuda detaylandırmaya üşendim.

• Class-d tipi amplilerle Class-ab amplilerde bu farklar oluşması normal ama gözden kaçırılan nokta aletlerin arkasında yazan mesela 220v 50Hz 500w yazıyor çıkış gücü olarakda 800w yazıyor ama bu değer genellikle 1khz'de çıkan ortalama güç değeri olarak verilir 50hz sabit sinüs frekans verdiğimizde çıkış voltajının ve dolayısıyla gücün düştüğünü görürüz yani 100w çıkış için 100w trafo kullanılmaz kullanmak isteyenlerin kendi tasarrufudur kullanılırsada bir problem olmaz sadece maliyet artar...
  • benim için biraz fazla teknik kaçmakla birlikte, olayı kısaca anladım sanırım:) verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
  • hemen pes etme @teddy.
    @teknikk hemen 50Hz. noktaya geçmeyelim. dediğin gibi 50Hz. sabit geniş dalga boyu ile sinyal ile çıkış voltajı düşmeye başlayınca, akım yahut amper a ihtiyaç duyulmaya başlanır ki gerilim ve amper arasında ki ters orantıya bakılacak olursa; bu sinyali besleyebilecek amper i rahatlıkla sunabilen besleme kalitelidir.ve pahalıdır. diğer yandan referans 1 kHz. de ölçülen güç max. ve distorsiyon başlandığı noktanın hangi Watt değerine tekabül ettiğine bakılır.fakat bu, firmalara bağlı olarak kesinkes doğru güç değerinin nasıl yazıldığına bakar.ve amplinin 1 kHz fazla zorlanmadan ürettiği max. güç albeni unsuru olarak aplilerin üzerine yapıştırılır. fakat hangi güç değerlerine bakılacağı kafayı karıştırır.ya da ihmal edilir. ya da gözden kaçar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.