Şimdi Ara

Amsterdam

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Nisan'ın son haftasında gitmek istiyorum Amsterdam'a. 27 Nisan gününde Kral Günü (King's Day) kutlunuyor. Gayet eğlenceli geçiyormuş. 27 Nisanın içinde bulunduğu bir tarih aralığı belirmeye çalışıyorum. Paskalya'ya denk getirebilseydim, iyiydi aslında. Muhtemelen tek başıma olacağım. Amsterdam için kaç gün yeterli olur?

• 3 gün fazlasıyla yeter.
  • O gün kralın doğum günü. Hollandalılar kendi krallarının doğum gününü kutluyor. Senin ne işin olur öyle bir kutlamada? Bir sürü hengame. Başka tarihlerde git daha fazla zevk alırsın.

Amsterdam küçük bir şehir. 3 tam gün fazla fazla yeter.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cleanton

O gün kralın doğum günü. Hollandalılar kendi krallarının doğum gününü kutluyor. Senin ne işin olur öyle bir kutlamada? Bir sürü hengame. Başka tarihlerde git daha fazla zevk alırsın.

Amsterdam küçük bir şehir. 3 tam gün fazla fazla yeter.
    Öncellikle cevaplar için teşekkürler.

@cleanton. Araştırdığım kadarıyla sokak eğlencesi olarak geçiyormuş.
  • 1 gün volendam,marken vs gezilir gitmişken..., 1 gündede amsterdam gezilir...

2 gun fazlasıyla yeterlı olacaktır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1DA42FF60 -- 10 Ekim 2018; 12:27:44 >
  • 3 gün yeter,bir günün gündüzünü de volendam'a ayırırdım.'

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-8BC349B8E

Öncellikle cevaplar için teşekkürler.

@cleanton. Araştırdığım kadarıyla sokak eğlencesi olarak geçiyormuş.

Alıntıları Göster
    Evet sokak eğlencesi olarak geçiyor. Bu tip sokak eğlenceleri zaten her zaman var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    New York Metrosu
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba,

Kral gunune sokak eglencesi demek biraz hafif kaciyor. Genelde bir onceki aksamdan itibaren her yerde eglence/parti basliyor sabah da ogleden sonra butun sehir turuncu giyen insanlarla doluyor. Sehir merkezinde kanallarin etrafinda ve icinde herkes parti yapiyor. Eskiden Museumplein'da konserler oluyordu ama artik kalabalik nedeniyle onlari stadyuma tasidilar. Amsterdam ziyaret edilecekse eger en mantikli secim kral gunudur. Bununla beraber o donemde otel fiyatlari normale gore daha pahalidir, sehrin nufusu da disaridan gelenlerle en az 2 katina cikar bunlari da hesaba katmak lazim.

Kac gun yeterli olura gelirsek, sizin tatilden beklentinize bagli. Muze gezerim derseniz rijksmuseum icin 1 tam gun, van gogh icinse yarim gun sart. Onun disindaki muzeler ise yarim gune yakin. Iskence, sex muzesi adi altindaki soytariliklari saymiyorum.
    Nisan ayinda sansliysaniz hava guzel olur, kanal turu yapabilirsiniz. Kalabalik olsaniz tekne kiralamak daha mantikli olacaktir ama tek kisi icin buyuk teknelerin turlarina katilmak mantikli. Onlar da bir kac saat suruyor. Yine hava guzelse bisiklet kiralayip parklarda en az 1 gun gecirmek guzel olur. vondelpark zaten sehir merkezinde turistler icin en populer yerlerden birisi. Vondel'den sonra Rembrandtpark'a da gecilebilir yakin birbirine. Benim favorim ise guneydeki Amsterdamse Bos. Parktan ziyade sehir ormani. Yesil alan seviyorsaniz ilginizi cekebilir.

Sehir merkezindeki aktiviteler, red ligth, gece hayati, soft drugs disinda gezip goreyim baska yerleri de derseniz edam, volendam, marken ve zaanse schans populer kasabalar. Otobus ile yarim saat surer buralara gitmek. Ilk ucu birbirlerine yakin bir gunde ziyaret edilebilir. Giethoorn da cok fazla ziyaretci alan bir yer ama biraz daha uzak. Amsterdam'dan 2-2.5 saat surebillir.

Burdaki takvimde de festivaller ve etkinlikler ile bilgi bulabilirsiniz.

www.iamsterdam.com
    Festivals in Amsterdam | I amsterdam
    https://www.iamsterdam.com/en/see-and-do/whats-on/festivals

Akliniza takilan, ogrenmek istediginiz detaylar olursa sorun elimden geldigince bilgi vermeye calisayim.

AmsterdamAmsterdam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.