Şimdi Ara

AMWAY e-spring su arıtma cihazı tecrübe

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (5 Mobil) - 3 Masaüstü5 Mobil
5 sn
8
Cevap
1
Favori
6.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sİze sahip olduğum amway e-spring su arıtma cihazı ile ilgili deneyimimi
    aktarmak istiyorum.
    Cihazı almaya düşünenlere yardımcı olabilir ve paranızı boşuna sokağa atmamış olursunuz diye düşünüyorum.

Yaklaşık 3 sene önce sözkonusu cihazı alıp Bursa da kullanmaya başladık. Bursa nın sularının tadı içilmeyecek kadar kötü olmadığı
    için cihazın işlevini tam olarak anlayamamışız...

İzmir e taşındığımızda maalesef cihazın hiçbir işe yaramadığını farketmiş bulunmaktayız. Çünkü oturduğumuz yerde kuyu suyu
    kullanılıyor ve suyun tadı hakikaten kötü.
    Amway su arıtma cihazımızı kurduk ve kullanmaya başladık ve o da ne suyun tadında hiçbir değişiklik yok.

Arıtma cihazından akan su berbat...

Bizi asıl yaralayan yan komşumuzda bulunan ve bizim ödediğimiz paranın üçte birini ödeyerek aldıkları reverse osmos sistemi
    su arıtma cihazınının suyunu içtikten sonra 1500 tl yi nasıl sokağa attığımızı anlamamız oldu.

Hemen AMWAY müşteri hizmetlerini aradık ve konuyu aktardık. Karşıdaki hanımefendi bize cihazın ultraviyole sistemle mikropları arıttığından
    ve içinde bulunan karbon filtreyle suyu süzdüğünden bahsetti. İyi ama zaten kullandığımız suyun analizleri düzenli olarak yaptırılıyor. Dolayısıyla bakteri ile
    sorunumuz yok ve karbon filtreyle suyun filtre edilmesi için 1500 tl ödemeye ise hiç gerek yok.

Mesleğim bilişim ve elektronik olduğu için cihazı açtım ve biraz inceledim fakat anlatıldığı gibi bir cihaz olmadığı kanaatini edindim.

Müşteri hizmetleri cihazın, suyun tadını değiştiremeyeceğini işlevinin anlatıklarından ibaret olduğunu söyledi. Ben de kendilerine şu andan itibaren verdiğim parayı sokağa attığımı varsayarak kullanmayacağımı ve cihazın led lerle süslenmiş biraz gizem katılmış ışıklı bir pazarlama stratejisine sahip bir cihaz olduğunu insanlara anlatacağımı söyleyip telefonu kapattım.

Benim bu cihazla ilgili deneyimlerim bunlardır. Almayı düşünenler lütfen iyice araştırıp deneyip alsınlar çünkü fiyatı gerçekten
    azımsanmayacak kadar pahalı

Aldığınız cihazın markasından çok işlevini araştırp almanız yararınıza olacaktır diye düşünüyorum ...

Hepinize saygılar......

• merhaba ; arıtma sisteminizde TDS metre ile ölçüm yapın ( piyasada 40 tl civarı ) , eğer ki 40 ve daha fazla bir rakam çıkıyorsa direk iade etmenizi öneririm

örnek ölçüm değerleri :

1 ) Ankara çeşme suyu : 90

2 ) Eskişehir çeşme suyu : 330 - kalabak suyu 40

3 ) kullandığım arıtma cihazının suyu : 25
  • BMS derim başka demem 12 yıldır kullanıyoruz. ablamda bi ara amwayden heves edip aldı. 1 ay kullanamadı. bakın filtre sayısı belli eder. BMS alkali filtre dahil 6 filtre kullanıyor amway 2 filtre kullanıyor. Ben içtiğim suyu çok önemserim. 1 ay araştırdım ve amwayin sadece mikrop öldürücü özelliğinin iyi olduğunu anladım. fakat BMS 6 filtrenin 2 siyle yapıyor bunu. amerika gibi çeşme suyunun içildiği yerler için amway yeterli fakat türkiye için kesinlikle bms derim. 1200 tlye tezgah altı aldım kendime annemde tezgah üstü var ablam amwayi verip sebili aldı. Hiç bir reklam kokan hareket yok 12 senedir kullandığım ürün bana bi para vermiyorlar. emelim. herkesin güzel su içmesi.
  • Cevaplarınız için çok teşekkürler.

maalesef bende yanlış arıtma cihazı seçtiğimi geç anladım
    fakat sağlık olsun ne yapalım kısmet böyleymiş.
  • malesef forumda defalarca uyarmama rağmen hala arıtma cihazlarının üstündeki fazladan 3-5 dugmeye servet harcayan kullanıcılar var ( haberdar olmayanları tenzil ediyorum) arkadaslar ihtiyacınız neyse onu alın arıtmaysa arıtma ama arıtma ihtiyacınız varsa gidip ustunde 5-10 dugme var diye fazladan 1000 tl vermeye gerek yok kaldıki amway arıtma cihazı degil zaten buyrun benimle deneyimli bir servis arasında geçen bir konuşma

Herkesin aklındaki sorulara cevap bulabileceğini umduğum röportajımı sizinle paylaşmak istiyorum umarım biraz olsun sorularınıza cevap bulursunuz.
    bu gorusmede x marka y marka yerine sistemler ele alınmıştır. bu sekilde birkac marka yerine tum markaların işleyişi ele alınmaya calısılmıstır.
    gecende bende cok merak ettim bu amway nasıl oluyorda 2-3 filtreyle suyu arıtıyor neden bu kadar pahalı neden cok reklamı yapılıyor diye istanbulda bu işi 15-20 yıldır yapan tüm markaların servisligini yapmış işin piri olan şu an Turksu'nun istanbuldaki servisiyle gorusme sansım oldu konusulanları aynen aktarıyorum;
    yaşar bey mrb bilgi amaclı birkac sorum olacak arıtma filtreleri ve isleyisleri ile ilgili bu konuda deneyiminizden yararlanmak istiyorum sorularımı sorarken marka ismi vermiyecem sizde cevaplarken marka ismi kullanmayın lutfen. objektif bbir gorusme olsun.
    1- bazı arıtma cihazları 3 asamalıyken bazıları neden 8 aşamaya kadar cıkabiliyor ?
    arıtmalarda gereksiz filtre diye birsey olmaz her filtrenin bir fonksiyonu vardır ve bir filtre tek basına 2-3 filtrenin farklı fonksiyonlardaki islevini yerine getirmez-getiremez.
    Örnegin en basitinden karbon filtre .
    karbon filtre bahsedildigi gibi 5 mikrona kadar olan partikulleri kloru felan tutar ama sadece blok karbon kullanmak yetersizdir blok karbonla beraber GAC karbonda kullanılmalı bu sekilde karbon filtreden geçen klor GAC karbona takılır
    -peki neden GAC karbon ?
    -GAC karbon toz halindedir klor v.b kucuk boyuttaki partikuller klor ve koku tozdan gecemez ve bu sekilde bunlar membrana ulasamadıgı icin membranın omru 2 kat artar
    2-peki sadece karbon ve ultraviole saglıklı bir su elde etmek icin yeterlimidir?
    demin bahsettigim gibi karbon filtre sadece suyun klorunu kokusunu ve suyun kabasını alır suyu arıtmaz ultraviole ise sudaki sadece mikropları oldurur ama suda zaten mikrop sorunu pek olmaz sadece klor ve mikropu sudan ayrıstırmak suyun sadece yuzde 25 ini halletmis olmak demek
    -halletmek dediniz neden arıtmak demediniz ?
    -arıtması icin kirli olan maddeleri yani suyun kirli halini ki buna atık su denir (sudaki pislikleri ) temiz sudan ayrıstırmalı yani temiz su bir tarafa kirli su bir tarafa gitmeli. atık su arıtma cihazında kaldımı arkadan gelen temiz su bile bize kirli su olarak ulaşır. dolaysıyla suyu temiz ve kirli diye ayırmayan akla karayı secemeyen cihazlara arıtma (ayrıstırma) cihazı dememiz dogru olmaz.
    3- membran sistemi kullanmadan sadece karbon ve ultraviole ile suyu arıtmamız mumkun mu?
    -tersozmoz sistemi yani membranın olmadıgı bir sistemi kullanmak süt kullanmadan sütlaç yapmaya benzer. illa bu sekilde bir sistem alacaklarsa gitsinler çin malı bir cihaz alsınlar bu tur sistemlerden daha saglıklı su verir en azından kaybedecekleri para daha az olur.
    -membran olmadan olmuyor mu?
    -membran arıtmanın kalbidir bir nevi diyaliz makinasıdır suyun temiz ve kirli diye ayrıstıgı özellikle vurguluyorum kireç tarımsal atıklar ağır metaller v.b zararlı maddeler membran sayesinde sudan arındırılır membranın olmadıgı bir sistemi arıtma diye satmak saçmalık bunu almak ap ayrı bir saçmalık motoru olmayan bir araba almak gibi birsey.
    -peki arıtma cihazında karbon olacak dedik membran olacak dedik tatlandırıcı filtre v.s peki sudaki mineralleri korumak icin ne yapmalı var mı bir tavsiyeniz ?
    -sudaki mineraller bi yere kaybolmaz kaybolsa bile bu miktar yuzde 20-30 u gecmez tavsiyem arıtma cihazlarına mineral ve Ph (alkalin) filtreleri ekletmeleri yada direk o sekilde almalarıdır.
    -Peki bazı cihazlarda dijital gostergeler, ampuller ışıklar felan var çok gerekli bir fonksiyonmudur?
    -aslında en buyuk yanlıs burda biz arabanın motorundan ziyade kaportasına bakıyoruz tezgah altında duracak ve 6 ayda bir acıp bakacagımız seyin sırf ustunde 2 dügme var diye bosuna milyarlar veriyoruz filtreleri kaliteli olsun tersozmoz olsun mineral alkalin v.b filtrelerinden olusan bir kombinasyon olsun ustunde hicbir gosterge olmasın zaten servis periyodik olarak gelip olcumunu yapmakta ayrıca ustune konan gostergelerin biri arızalansa 1 ay cihazınız servise gidiyor üstelik kullanmadıgınız bir ozellik icin susuz kalıyorsunuz bence cok gereksiz sırf 2 ışık yanacak diye yuzlerce milyon fazladan vermek mantıksız bir arabaya fazladan 10 far takmak gibi.

arıtma cihazlarıyla ilgili teknik bilgi almak isteyen yada arıtması ile ilgili çözemedigi bir sorunu arızası olan kisilere numaranızı verirsem telefondan detsek verebilirmisiniz ucretsiz olarak
    -tabiki sormak istedikleri yada cözemedikleri bir sorunları varsa arayıp danısabilirler.
    -tşk eder iyi calısmalar dilerim..

• Suyumuz asiri kirecli banyo yaptigim sudan bile supheliyim termosifonum henuz yeni ancak 6 ay sonra bir ariza vermesi kacinilmaz kirec yuzunden..evin vana girisine baglanan bir sistem oldugunu okudum hangi marka ve nereden alabilirim izmirde yasiyorum..icme suyu icin de sanirim tezgah alti farkli bir sistem kurdurmak gerekecek..bana bu konuda yardimci olur musunuz 2 yasinda kizim var iyi su icmesini istiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teacher47 oldukca bilgili oldugunuz asikar yardimlarinizi esirgemezsiniz umarim cunku hic anlamiyorum bu islerden herseyin yan sanayisi cikmisken markalara da guvenemiyor insan :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bilgilendirme için teşekkür ederim. :)))))
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.