Şimdi Ara

Ana karta harici ekran kartı konusunda yardım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba. Öncelikle bilgisayar donanımlarından hic anlamıyorum diyerek söze baslamak istiyorum :) Kullandıgım bilgisayar yeni cıkan oyunlara uyum saglayamıyor ve ben Company of heroes oynamak istiyorum fakat ekran kartım yetersiz geliyor. Biraz arastırma yaptım fakat bir sonuca ulasamadım. Sanırım anakartın durumu vs'ine göre harici ekran kartı takma olayı olabiliyor bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

Anakart Adı
    Intel La Crosse D865GLC
    Veri Yolu (FSB) Özellikleri
    Yol Türü Intel GTL+
    Yol Genişliği 64 Bit
    Gerçek Saat 200 MHz (QDR)
    Etkin Saat 800 MHz
    Band Genişliği 6400 MB/s

Bellek Yolu Özellikleri
    Yol Türü DDR SDRAM
    Yol Genişliği 64 Bit
    DRAM:FSB oranı 1:1
    Gerçek Saat 200 MHz (DDR)
    Etkin Saat 400 MHz
    Band Genişliği [ TRIAL VERSION ] MB/s

Çipset Yolu Özellikleri
    Yol Türü Intel Hub Interface
    Yol Genişliği 8 Bit
    Gerçek Saat 67 MHz (QDR)
    Etkin Saat 267 MHz
    Band Genişliği 267 MB/s

Anakart Teknik Bilgisi
    CPU Soket/Slot 1
    Genişleme Yuvaları [ TRIAL VERSION ]
    RAM Yuvaları 4 DIMM
    Tümleşik Aygıtlar Audio, Video, LAN
    Fiziksel Boyut Micro ATX
    Anakart Ölçüleri 240 mm x 240 mm

Grafik İşlemci Özellikleri
    Görüntü Bağdaştırıcısı Intel 82865G Graphics Controller [A-2]
    BIOS Sürümü Build Number: 3102 PC Dev 10/06/2003 17:05:31
    Yol Türü Tümleşik
    DirectX Donanım Desteği DirectX v7.0

OS Adı Microsoft Windows XP Professional
    Bellek Birimi Özellikleri
    Birim Adı Kingston K
    Birim Boyutu 1 GB (2 ranks, 4 banks)
    Bellek Türü DDR SDRAM
    Bellek Hızı PC3200 (200 MHz)

Ek olarak Company of heroes'in sistem gereksinimleri ve Cpu türüm.
    CPU Türü
    Intel Pentium 4, 2800 MHz (14 x 200)

MINIMUM

• Windows® XP or Vista

• 2.0 Ghz Intel Pentium IV or equivalent or AMD Athlon XP or equivalent

• 512 MB RAM

• 100% DirectX 9.0c compatible 64MB video
    card
    with Pixel Shader 1.1
    support or equivalent and latest manufacturer drivers (see supported chipsets below)

• DirectX® 9.0c compatible 16-bit sound card

• 8x or faster CD-ROM drive
    or DVD-ROM drive

• Keyboard, Mouse

• 6.5
    GB
    of uncompressed free hard drive space (We recommend having 1 gigabyte of of free space after installation)

RECOMMENDED

• 3.0 Ghz Intel Pentium IV or equivalent

• 1 GB RAM

• 256 MB NVIDIA GeForce 6800 series or better

Sanıyorum bu bilgiler yeterli olacaktır eger olmuyorsa hangi bilgiler gerekiyorsa yazabilirim. Yardımcı olmak isteyen arkadasların önerilerini bekliyorum. Bu bilgisayarda cok üst düzey oyun oynamayı beklemiyorum fakat Coh,Cod tarzı oyunları oynayabilmek icin neler yapabilecegim konusunda fikir ve önerilerinizi bekliyorum. Harici ekran kartı ekleme konusunda minimum takılabilecek ve maximum takılabilecek kartları söylerseniz sevinirim. Simdiden tesekkür ederim.

• hocam anakartin agp slotlu buyuk ihtimal oda bir ihtimal. cod gibi oyunlari oynamak istiyorsan ekran kartini agp alman gerekir buda normal kartlarin fiyat olarak 2 mislidir. ben senin yerine olsam gider elimdekileri satar oyle bir makine bakardim cunku oyunun istedigi minimum sistemi anca toparlayabilirsin yeni sistem aldigin makine ile
  • evet EXETER arkadaşımızında söylediği gibi agp iyi bir ekran kartı çok pahalı. PCI ekran kartları daha hesaplı. Anakartını aynen sat ve işlemcini destekleyen başka bir anakart al. Sonrasında da güzel bir PCI ekran kartı çok pahalı bir şey almana gerek yok. COD,CRYSYIS vb. oyunları 150 lira civarında olan bir çok ekran kartı ile oynayabilirsin. Mesela bende 2 seneyi geçti sanırım ortalam PALİT 9800 GT Super+ var o kadar zamandır oynayamadığım oyun yok. Tavsiye ederim. Ama powerın gerçek en azından 460 watt olması lazım. İyi akşamlar
  • Yenisini almaya niyetiniz yoksa FX5500 veya üstü 2. elde bulabilirsiniz. Ati nin 3xxx serisinde AGP ekran kartı vardı sanırım en güçlüsü. Bunlardan birisi işini görür fakat COD gibi son zamanlarda çıkan oyunları zevk alarak oynaman zor. Ayrıca bilgisayarın diğer parçaları ekran kartının gerçek performansını görmeni engeller.

Sitesindeki ekran kartı ile ilgili açıklama:
    Only AGP Graphics Cards 4X and 8X at 1.5 and 0.8 Volt supported
    The AGP connector installed on the Intel® Desktop Boards listed below are keyed for 1.5V and 0.8V AGP cards only, and will only support AGP Graphics Cards at 4X and 8X speeds.
    The AGP connector is not mechanically compatible with 3.3V AGP cards. To some the 1.5V and 0.8V AGP connector may appear backwards due to the connector key being exactly the opposite of the 3.3V AGP connector.
    AGP Universal Graphics card with AGP 1.5V and 0.8V Volt Slot
  • en temizi yeni bi kasa almak gibi görünüyor desenize :) Peki öyleyse ileride sıkıntı cıkarmayacak bir kasa toplayalım önerileriniz?
  • Hocam konuyu sistem tavsiyelerine tasitman gerekiyor. birde ne kadar ayiracagini soyle millet ona gore tavsiye versin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.