Şimdi Ara

Anadolu Kangal Çiftliğimiz (Foto) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
61
Cevap
1
Favori
5.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Sailyn

ilk mesajdaki son 3 köpeğe bayıldım.

Teşekkürler hocam. Sirasiyla mavzer, Çakır ve Güdük her biri özel damizliklar bizim için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bunlar kangal degil ki fakat yinede heybetliler

• quote:

Orijinalden alıntı: ßenle100les

bunlar kangal degil ki fakat yinede heybetliler

Konunun başından itibaren 3.kez kangal olmadiklarini yazıyorum.
    Bu kadar kalin kemikli iri kafali ve heybetli olan kangal yok zaten.

• Biz nasıl bır millet olduk ya . Okumayı bilginlik taslamayı cok sevıyorum biri kangalları anlatır adam köpekler kangal değil dediği halde 3 kısı gelir sırayla bunlar kangal değil der konuyu okumadan .
  • quote:

Orijinalden alıntı: skalfer

quote:

Bu arada senı gercekten tebrık edıyorum hocam sabırlı adammışsın helal olsun saygından ve verdıgın cevaplardan ötürü . Hayatın ve yolun acık olsun köpekler gercekten cok kaliteli
  • quote:

Orijinalden alıntı: black jack

quote:

quote:

Bu arada senı gercekten tebrık edıyorum hocam sabırlı adammışsın helal olsun saygından ve verdıgın cevaplardan ötürü . Hayatın ve yolun acık olsun köpekler gercekten cok kaliteli

Teşekkürler hocam eyvallah

• Yanız bunlar kangal değil şaka bi yana güzel köpekler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ankebut1

Yanız bunlar kangal değil şaka bi yana güzel köpekler.

eyvallah hocam

• Şu an Denizlide olan Paşa, Çiftliğimiz baş damızlıklarından Ejderin (R.I.P) kızından doğmadır.

NOT: Kesinlikle Kangal değildir.

Anadolu Kangal Çiftliğimiz (Foto)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skalfer -- 17 Aralık 2013; 16:05:49 >

• Hocam köpeklerin oturaklı ve çok güzeller, güzel tosunlar çıkar inşallah bunlardan Bu arada bilmeyen arkadaşlar için söyleyeyim Beyazlı,Alacalı renkte olan iri yapılı sokaktaki köpeğe kangal diyenler var Bunun yanında bide cüsseleri ile ana haberlere konu olan köpeklere bakıp aksaray malaklısımı , sivas kangalımı , çoban köpeğimi demeden Kangal diyenler var skalfer ustamızın köpekleri sanırsam iç anadolu çoban köpekleri bu çoban köpekleri bölgeye göre değişmeli olmakla bir sürü çeşidi vardır kars çoban köpeği , karadeniz çoban köpeği vs. Bu arada favorim karadeniz çoban köpeği eskiden 21 yaşında heybetli kurt renginde bozca bi karadeniz çoban köpeğimiz vardı. Ustam bu arada karadeniz çoban köpeklerininde üretimlerininde başlama zamanı geldi şuan çok az kaldı bu ırktan yaşlandıkça köylerde zehirleniyorlar veya tüfekle vuruluyorlar.

• Doberman Pinscher D kullanıcısına yanıt
    Fenotip olarak bu ülkedeki çoban köpekleri birbirinden ciddi farklılıklarla ayrışmaktadır.
    Karadenize gittiğiniz zaman gördüğünüz çoban köpeği ile toros dağlarında sürü koruma görevi yapan ve yörük çoban köpekleri olarakda adlandırılan köpekler birbirinden farklıdır.(dediğim gibi fenotip olarak)
    Gel gelelim köpeğin genotipini bilmeden ülkemizde sivas bölgesinde görülen tip çoban köpekleri hariç diğer hepsine kırma diyen bir cahil güruh var.
    Tabi neye göre kırma sorusunun cevabı yok.
    Bütün bölgesel ırklar koruma altına alınmalı tabi bizim burada yaptığımız daha çok iç anadolu bölgesinde görülen bu tip çoban köpeklerini üretmek.
  • bu kadar ağız dalaşına girileceğine çiftlik sahibi arkadaş köpeklerinin secerelerini koysun herkes görsün.secere yoksa safkan diye bişi söylemek hayalden ibaret olur.kanıtlanmamış bir durumu konuşmanın anlamı yok
  • haliTR3 H kullanıcısına yanıt
    kelimenin doğru yazılışı 'şecere' şeklindedir öncelikle.
    Tdk 'da anlamı 'soy ağacı' olarak geçiyor şecerenin. yani safkanlıkla alakalı bir durum değil.
    sokaktaki köpeklerinde bir soyu anası atası var dolayısıyla onlardamı safkanlar?
    safkan çoban köpeği bilimsel olarak tanımlanmadıktan sonra kocaman bir safsatadır.
    zira safkanın tersi kırma diyelim herhangi bir köpeğin kırma olduğunu nasıl anlıyoruz?
    elimizde bununla alakalı bir done mevcutmu?
    keza safkan olduğu nereden belli oluyor?köpeğin pati altında safkanmı yazıyor?
    bu soruların cevabını bilimsel olarak vermediğimiz sürece farazi konuşmanın hem karşılığı yok hemde yersiz.
  • çok güzeller bende boyle heybetli kopekleri cok seviyorum şehir hayati eziyet olur hayvanlara

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: haliTR3

bu kadar ağız dalaşına girileceğine çiftlik sahibi arkadaş köpeklerinin secerelerini koysun herkes görsün.secere yoksa safkan diye bişi söylemek hayalden ibaret olur.kanıtlanmamış bir durumu konuşmanın anlamı yok

soruyu sordugun kişinin bu konudan haberi yok kardeşim. secere'nin önemi yok diyerek kendini ön plana çıkarıyor işte. o yüzden cevap yazmıcaksın kendi çapında çiftligini idare etsin. bunlar gibiler yüzünden yok akbaş-malaklı.... gibi 30 taner kangal kırması köpek çıkardılar piyasaya. kangal ırkı tektir ve standartları 1 tanedir. kapkaara köpege bile iri diye kangal diyorlar. boş insan bunlar daha ırk standartlarını bilmiyorlar. o yüzden cahil ile yarış yapılmaz. sana verdigi cevaptan belli . Zeki kardeşimiz diyorki köpegin kırma oldugunu nerden anlıyorsun ? mübarek bir ırk standartı koyulmuş zamanında, ırk standartı-saf v.s tabirleri olmasa ozaman kangala pitbull'da dersin nerden anlıosun kangal oldugunu ?

• Kangal3454 kullanıcısına yanıt
    :) hoşgeldin merakumlu kangalcı kardeşim.
    çok fazla uzaktan izlemeye dayanamadın sanırım.
    hala şecereden soydan soptan neyin ne olduğundan habersiz hayatına devam ediyorsun.
    keşke biraz okusan gezsen keşfetsen ve senin için en zoru sanırım öğrenmeye çalışsan.
    ben kırma köpeklerimle mutluyum onları çok seviyorum.
    dahası bir kangaldan daha heybetli ve karakterli ve hatta görevlerinin ehliler.
    birgün elindeki dişi eniğin kızanlarda benim köpeklerden birine çekmek istersen kırmam seni.
    iyi akşamlar.
  • quote:

:) hoşgeldin merakumlu kangalcı kardeşim.
    çok fazla uzaktan izlemeye dayanamadın sanırım.
    hala şecereden soydan soptan neyin ne olduğundan habersiz hayatına devam ediyorsun.
    keşke biraz okusan gezsen keşfetsen ve senin için en zoru sanırım öğrenmeye çalışsan.
    ben kırma köpeklerimle mutluyum onları çok seviyorum.
    dahası bir kangaldan daha heybetli ve karakterli ve hatta görevlerinin ehliler.
    birgün elindeki dişi eniğin kızanlarda benim köpeklerden birine çekmek istersen kırmam seni.
    iyi akşamlar.

günün 8 saati forumdayım zaten ben sana degil yukarıdaki arkadaşa verdim cevabı beni etiketleme boşuna.

:)))
    Teklifim hala geçerli köpeğin kızanlayınca haber ver kırmam seni istediğin bi erkekle eşleriz, gerçi bizim erkekler beğenmeyebilir senin dişiyi zira biraz seçiciler ama olsun gözlerini falan bağlarız.
  • quote:

:)))
    Teklifim hala geçerli köpeğin kızanlayınca haber ver kırmam seni istediğin bi erkekle eşleriz, gerçi bizim erkekler beğenmeyebilir senin dişiyi zira biraz seçiciler ama olsun gözlerini falan bağlarız.

sokaktan dişi kedi sahiplenirsem söz haber vericem sana zira snn ırksız köpeklerin kangalı kaldıramaz
    Unutmadan söyleyeyim bizim erkeklerden birine çekerim ama babalık hakkı enik istemem hepsi senin olsun. zira o dişiden enik beslenmez :)
    Birde benden sana iki tavsiye. öğrenmene yardımcı olmaya çalışıyorum değerimiz bil.

1. Elindeki kangal dediğin dişinin kulaklarına dikkatlice bir bak.
    2. Merakumlu kangalcı abilerini ara ve sor çoban köepklerinde kırık kulaklı olmak ne anlama geliyormuş

iyi günler...

Bu arada ben fotolara devam edeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skalfer -- 26 Aralık 2013; 8:36:38 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.