Şimdi Ara

##Anahtarlı Power Switch## (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
3
Favori
15.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ulan 1 ay sonra açsan Suprama yapıcaktım. Neyse güzel olmuş ama ben bunu 1.5 yıla yakındır düşünüyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: davutsad

Ulan 1 ay sonra açsan Suprama yapıcaktım. Neyse güzel olmuş ama ben bunu 1.5 yıla yakındır düşünüyorum.

Bunu benden önce yapanlar da var zaten(tamamen bu şekilde olmasa da benzer sanırım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harimole -- 6 Ağustos 2008; 13:44:43 >
  • İlginç olmuş
  • Bak benimde canım çekti bende mi yapsam

Güzel olmuş
  • süper olmuş valla değşişk bu bölümü seviyorum
  • hiç aklıma gelmezdi
  • walla süper bir çalışma olmuş tebrikler, bunu çevirdiğimiz zaman anlık araba çalışma sesi çıkaran bi devrede ekliyebiliriz değilmi o zaman daha espirili olur =)
  • yok artık...çok güzel ve ilginç bir çalışma olmuş maliyetinin olmamasıda ayrı bi güzelik.eline sağlık
  • çok güzel çalışma
  • quote:

Orjinalden alıntı: EmqarE

Güzel bir düşünce.Üniversite öğrencilerinin yurt veya ev ortamında en sıkıntılı eşyalarından biridir bilgisayar.bu anahtar sayesinde başkasının ,bilgisayarı açmasını engelleyebiliriz.Çok beğendim ve kendi kasama uygulamaya karar verdim.Teşekkürler..

haha diyorum tırnak makasi ile açilir buuuu güven 0 :D
  • çok güzel çalışma bunu bende düşünüyorum ancak bizim telefon 2 line lı yani kapat line 1 line 2 olarak 3 yana dönüyor acebe 1 tanesini hazırda beklet veya bilgisayarı kilitle gibi bişeye bağlıyabilirmiiz olmadı reset yaparız kasmaya gerek yok
  • Teşekkürler arkadaşlar yorumlar için..

xcientist sağlam kilit olursa açılmaz. Çok dandikse açılabilir ama bunu görmeleri bile caydırıcı

LprMrtKck hazırda beklet gibi birşey yapmak bunda zor olur. Çünkü 3 çıkış var diyosun. Eğer ayrı buton görevi görebilseydi belki olabilirdi. Sen de o 3'ünden deneyerek bulabilirsin 2liyi. İllaki 2 tanesi devreyi tamamlıyordur
  • @greatchecker

ilgilendiğin işin teşekkür ederim 2 li yi bulmak kolay zaten buldumda telefonun içinde kabloları takip edince bulmak kolay oluyo
  • quote:

Orjinalden alıntı: LprMrtKck

@greatchecker

ilgilendiğin işin teşekkür ederim 2 li yi bulmak kolay zaten buldumda telefonun içinde kabloları takip edince bulmak kolay oluyo

• Güzel Olmuş.
  • Emeğine Sağlık güzel çalışma olmuş.
    Ben senden hızlı davranmışım bunu yaparken demekki.
    Basit ve ucuz olması çoğu kullanıcıyı cezbedebilir.

Aslında mantığı çok basit bu anahtarların. İçlerinde bir adet yaylı pin mekanizması var ve lehimlenecek uçlardan birisine bu yay değdiğinde devreyi tamamlayıp ON konumuna geliyor. Burada garip olan Yeşildeyken bilgisayarın açılmasını istiyorsak anahtara müdahale etmeliyiz.Anahtarın arkasındaki soketi çıkarıp yaylı kısmı yeşil rengin konumuna getirdiğimizde bilgisayar Yeşilde açılacak konuma gelir.
    benimkinde 3 konumlu anahtar var ve iki konum OFF vaziyetine ayarlı kalanı ise ON vaziyetinde.Gayet basit anahtarı ON konumuna getirip Tekrar OFF konumuna aldığımızda PC açılmaya başlıyor zaten.mc.kork' unda dediği gibi anahtar sürekli ON konumunda kalırsa PC kendini resetlemeye başlar.Basit bir devreyle reset power ve off 3 konumlu bir anahtarda yapılandırılabilinir.Anahtar burada sadece çevirme rolü oynuyor yoksa adam gelir iğneyle bile PC' yi açabilir.Böyle anahtarları bozmak gayet basittir zaten.bunun yerine daha profesyonel ve büyük anahtarlar çok daha kullanışlı olabilir.

• güzel bi iş dostum bir şeyi merak ettim bilgisayar açıkken anahtarı yeşile getirince ne oluyor birde o yeşil kırmızı olayı şundan anahtar açık olunca elektrik geçmediği için çalışmıyo
  • @adnn
    Ben cevaplandırayım affınıza sığınarak.

Anahtarı eğer bilgisayar açılırken yada açıkken sökersen hiçbirşey olmaz.Çünkü devre bir kere kendini tamamlamıştır ve çalışmaya devam eder.Ta ki anahtarı yine bilgisayarı açtığın konuma getirip tekrar çıkardığından Windows' ta Power düğmesine hangi işlem atandıysa o işlem uygulanır.Çoğu bilgisayar da PC açıkken Power düğmesine basarsan bilgisayar kapanır bunda da aynı olay var.Açtığın konuma getirirsen tekrardan PC kapanmaya başlar.Ancak pat diye kapanmaz.Pat diye kapanması için anahtarı açılış konumunda 10saniye bekletmen gerekli.Aynı Power da olduğu gibi onda da 10sn basılı tutarsan bilgisayar hemen kapanır.Umarım açıklayıcı olmuştur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: splintercell

@adnn
    Ben cevaplandırayım affınıza sığınarak.

Anahtarı eğer bilgisayar açılırken yada açıkken sökersen hiçbirşey olmaz.Çünkü devre bir kere kendini tamamlamıştır ve çalışmaya devam eder.Ta ki anahtarı yine bilgisayarı açtığın konuma getirip tekrar çıkardığından Windows' ta Power düğmesine hangi işlem atandıysa o işlem uygulanır.Çoğu bilgisayar da PC açıkken Power düğmesine basarsan bilgisayar kapanır bunda da aynı olay var.Açtığın konuma getirirsen tekrardan PC kapanmaya başlar.Ancak pat diye kapanmaz.Pat diye kapanması için anahtarı açılış konumunda 10saniye bekletmen gerekli.Aynı Power da olduğu gibi onda da 10sn basılı tutarsan bilgisayar hemen kapanır.Umarım açıklayıcı olmuştur.

bende öyle düşünüyodum dostum saol

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.