Şimdi Ara

Anakar İŞlemci Değişimi ?????????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • i5 2400 3.10 ghz İŞlemcim Wardı. Amd Destekli Asus anakart aldım Ve fx 8350 Taktım. Oyunlarda ki performans Değişmedi . Bu değişimden Dolayı Format Gereklimi?
    Ekran kartım gtx 770

• En sağlıklısı yeni donanım sonrası hele ki anakart ve işlemci için sisteminin sıfırtan temiz şekilde kurulması gerekir. Oyun ve kişisel dosyalarını yedekledikten sonra temiz bir format atın. Anakart, işlemci ve diğer donanımlar arasındaki irtabatın sağlıklı sağlanması için sistemin en başından tüm sürücülerininde dahil olacağı şekilde kurulması gerekir. Hatta bir süre kullandıktan sonra farklı sorunlarla da karşılaşmanız muhtemel. Sağlıklı bir sonuç için yeni sistem kurulumu şart. Yeni sisteminizi kurun sorun devam ederse o zaman farklı alternatiflere bakılır. Ancak birbiriyle zıt iki sistemin ( zıtlıktan kastım iki farklı donanım yapısından dolayı dedim ) değişiminden sonra direk eski sistem üstünden test yaptığınız için hiçbir şekilde sağlıklı sonuç ya da çözüm bulmanız çok zor olur.
  • Yorumun icin saol formati deneyecegim. Aklima takilan birsey daha var. Anakartim malum pahalli sagalm bi kart ddr 3 2133 mhz destekliyor ramlarim ddr2 sanirim 667.mhz bu pc sistemine gore cok dusuk frekans degilmi. Kasmanin sebebi buda olabilirmi. Olmassa ramde alirim ddr4 ram alsam 2133 . Ddr3 olan anakartima uyarmi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MexeSs kullanıcısına yanıt
    ?
  • xone1 X kullanıcısına yanıt
    Ramleri değişmenizde fayda var tabiki. Uçuk bir fark olacağını sanmam ama en azından bunu size rahatlıkla hissettirir. Tavsiyem direk DDR3 rame geçmeniz. Sanırım anakart combo bir kart yoksa ddr3 karta ddr2 ram takamazsınız. Aynı şekilde DDR3 anakarta DDR4 ram takılmaz ; combo kartlar hariç. Onlarda genelde 2 tane ddr 3 , 2 tane de ddr4 giriş olur. Sizin kartta ise 2 ddr2 , 2 ddr3 giriş diye düşünüyorum. Bunlar dışında ddr3 karta ddr4 ram takmanız olanaksız çünkü soketler farklı. DDR3 2133 mhz güzel bir dual kit mümkünse 16 gb ( 2x8 ) bütçe sıkıntılı ise sonradan ekleme yapmak için 8 gb tek modül ram almanız daha sağlıklı olacaktır. Tek parça 8 Gb alın dememdeki sebep sonradan ekleme yapabilmeniz için. 2x4 şeklinde alırsanız 16 yapmak istediğinizde bu iki 4 gb ram elinizde kalır bunuda göz önünde bulundurun. Tabi anakart marka model belirtirseniz daha sağlıklı bilgiler verebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MexeSs -- 31 Mayıs 2017; 22:9:38 >
    asus m5a99fx pro r2.0 • Anakartım Bu.
    Ram için 4 Yer var.
    2x4 Alsam Yada Tek parça 8 gb alsam herhangi bi fark Olurmu ?
    Yoksa değğişen birşey yokmu?
    Anakart hakkında kendi sitesindeki resmi bilgiyi aynen kopyalıyorum:

4 x DIMM, Max. 32GB, DDR3 2133(O.C.)/1866/1600/1333/1066 MHz ECC, ECC olmayan, Arabelleksiz Bellek
    Çift Kanal Bellek Mimarisi
    * QVL Listesi içinwww.asus.com.tr'ı ziyaret ediniz.
    * İşletim sistemi kısıtlamasından dolayı, 4GB veya daha fazla bellek kullanmak isterseniz, Windows ® 32-bit işletim sistemi 3GB veya daha az tanıyabilir. Eğer anakarta 4GB veya daha fazla bellek takmak isterseniz 64-bit Windows ® işletim sistemi yüklemeniz gerekmektedir.
    * CPU özelliği nedeniyle, Bu anakart üzerindeki AMD 100 serisi işlemciler DDR3 1066 MHz'e kadar destekleyebilir. ASUS tasarımı ile bu anakart DDR3 1333MHz'e kadar destekleyebilir.

32 Gb kadar desteği var ve ddr3 ram destekliyor. Maksimum OC ile 2133 mhzlik ram alabilirsiniz. OC ilerde yapabilirsiniz o yüzden tavsiyem siz yinede oc destekli 2133 mhz ddr3 ram alın. 2133 üzeri oc ile bile desteği olmadığı için almanız para israfından başka bişey olmaz onu da aklınızda bulundurun. Dual channel denilen olayda işlem yükü 2 ye ayrıldığı için daha performanslı oluyor. O yüzden 2x... şeklinde alınması tavsiye ediliyor. Zaten 4 giriş olduğu için 4x4 te alınabilir. Yani şimdilik 2x4 alırsınız sonra aynı ramlerden alırsınız 4x4 olarak 16 gb şeklinde kullanırsınız. Ya da şimdi 8 alırsınız ilerde 32 yaparım derseniz direk tek modül 8 almanız gerekir. Kombinasyonu kendi düşüncenize ve bütçenize göre değerlendirin. Şu an için 16 gb ram her sistemde gayet yeterli ve doyurucu bir miktardır. İlerleyen zamanda tabi ki bu da değişir teknoloji sonuçta. Dediğim gibi ileri dönük fikriniz önemli bu aşamada. Uzun süre 8 gb bana yeter derseniz ve maksimum 16 gb'a çıkartırım derseniz 2x4 + ilerde 2x4 daha toplam 4x4 ddr3 ram işinizi görecektir hem kullanım olarak hem performans olarak. Yok daha da yükselticem derseniz tek modül 8 şimdilik sonra bir 8 daha , ondan sonra 2 tane 8 daha toplam 32 gb. Bu da size kalmış artık. Tekrar edeyim dual kullanım her zaman daha verimli çalışır. Bunu genelde araç trafiğini örnek vererek anlatırlar ve de çok güzel örnektir bence. Tek yönde ilerleyen trafikte ; tek şerit yolda mı daha iyi trafik akışı olur yoksa çift şerit yolda mı ? Umarım net bir örnek olmuştur.

yani Bu dual takılmak daha perdormanslı diyosunuz 4x4 Gibi olursa Parça Parça doğrumu anladım
    Yardımın İçin saol Bu arada.
    Aynen öyledir ancak fazla parça işlemciye yük bindirir genelde o yüzden 2x8 en ideal olanıdır. Benim size 4x4 dememdeki sebebi açıklamıştım ama yine tekrar edeyim. Bu size kalmış tamamen. Eğerki uzun süre ( 1 yıldan fazla ) sadece 8 gb kullanabilirim diyorsanız 2x4 ile başlar sonra 2x4 daha ekleyip 4x4 şeklinde kullanırsınız. Yoksa o kadar kullanmam derseniz direk 8 alır sonra dan 2x8 olarak kullanırsınız. Son olarak 32 gb yükseltirim diyorsanız en başta 8 ile başlamak daha uygun olur. Direk 4 gb ile başlarsanız sonradan 32 gb yapmak isterseniz ramlerin tamamını değişmeniz gerekir. Benim ise size tavsiyem şimdilik 8 gb alın yeterlidir. Eğer bütçe varsa en baştan 2x8 alırsanız en sağlıklısını yapmış olursunuz. Tabi bütçe meselesi siz yine de direk tek modül 8 gb ile başlayın ilerde anakart limiti 32 gb olduğu için ve de 4 giriş olduğu için hiç sıkıntı yaşamadan ram kapasitesini yükseltirsiniz.
    Anladım. 2x4 Alırım. İleridede Tekrar Alırım 16 gb Bana Yaterli Olur.
    Ben ağırlıklı olarak uzun kullanım için dedim. Burda yanlış bir bilgi vermiş olmak istemem. Hatta tavsiyemi size 2x8 şeklinde belirttim. Sebebini birkaç defa açıkladım. Kafa karışıklıklığı olmaması için tekrar tekrar yazdım o kısmı farklı şekilde de anlatayım bir yanlışlık olmasın.

Anakartınız çift kanal destekli. Yani bu demek oluyor ki en son 16 kullanıcam diyorsanız çift kanal için 2x8 daha ideal. Ancak uzunca bir süre mecburi 8 üstüne çıkamam derseniz sonuçta 1 - 2 yıl az bir süre değil; o çift kanal verimini almak için 2x4 ideal dedim. Kısa zamanda 16 gb yaparım derseniz tek modül 8 gb alın bir kaç ay sonra da diğer 8 gb tı alırsınız daha verimli olur. Yok benim dediğim gibi 1 - 2 yıl beklemek zorunda kalırım dersenizde 2x4 çift kanal için 1 2 yıl sizi gayet memnun eder.
  • Anladim hocam o zaman tek 8 aliyorum. Kisa bi sure sonrada bir 8 daha 2x8 daha verimli sanirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.