Şimdi Ara

Anakart. Acil Yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Acer Travelmate 5740 Series New50 Model bilgisayarım var. 2010 yılında üretilmiş bir seriden. En son ekranı çatlamıştı ve uygun ekran modelini sipariş ettim. İşin kötü tarafı ekranı değiştirirken, bataryanın takılı olmasıydı. Ekranı değiştirdim ve bilgisayarı tekrar açabildim. Ekran v.s her şey geldi. Fakat bilgisayarı kapatıp tekrar açtığımda ise, birkaç kez fanı çalıştı ama görüntü gelmedi. Tekrar açmaya çalıştığımda, hiç bir şekilde elektirik gelmedi bilgisayara. Acer teknik servisine göndermiştim. Onlar da, yanılmıyorsam eğer güney chipseti değiştirip deneyeceklerini söylemişlerdi. Çaresi olmamış meğer. Anakartın tamamen değiştirilmesi gerekiyormuş. Maliyet oldukça yüksek olduğundan onarımdan vazgeçtim. Ve ben de yurtdışından sipariş vermek istedim. Fakat aklıma takılan iki soru var. Bilgisayarı bileşenlerine tamamen ayırdım. Anakartın üzerinde yazan modelle arattığımda ise, çok sayıda farklı fiyatlarla karşılaştım. Sorum şuydu; BD82HM55 SLGZS J212A400
    kendi başına işimi gören bir parça mıdır acaba? Yoksa bu sadece yonganın bir kısmı mıdır? Yani güney ve kuzey chipsetler aynı parça üzerine mi montajlıdır? İkinci sorum ise; Acer TM 5740, olarak Ebay'den arattığımda ise, uygun parçayı bulabiliyorum. Peki acaba bu parça işimi tamamen görür mü? Yani anakart var mıdır o parçanın üzerinde?

http://www.ebay.com/itm/100-new-Intel-BD82HM55-SLGZS-BGA-IC-Chipset-with-Balls-for-Laptop-/200825678828?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2ec224abec

http://www.ebay.com/itm/Brand-New-Gateway-NV59C-Acer-TM5740-Motherboard-MB-WJU02-001-MBWJU02001-/200952645669

Lütfen tahmin yürüterek cevap vermeyin. Sadece bilen arkadaşlardan yardım istiyorum. Çünkü çelişki olursa eğer, yanlış yönlendirilebilirim.
    İlgilenenlere Teşekkürler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.