Yeni bir ekran kartı almak istiyorum ama anakartım desteklerimi bilemiyorum anakartım destekler mi nerden bakabilirim ? DDR5 GDDR vsr tarzı şeyleri nasıl görürüm ? |
Anakart DDR nasıl bakarım ?
-
-
Öncelikle, anakartınızda dikkat edeceğiniz ekran kartı soket türüdür, pciex x16 mı agp x8 mi diye, anakartınız marka modeline web üzerinden aratıp özelliklerine bakabilirsiniz.
Ekleme: Ekran kartının sahip olduğu bellek türü (gddr3/4/5/6) önemli değildir, soket türü önemlidir ve muhtemelen x16 pciex desteklidir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 28 Haziran 2022; 22:15:45 > -
İlk önce anakartınızın kutusu duruyorsa onun üstünde yazan bilgilerden bakılabilir veya marka model nete yazılıp araştırılabilir. Aida 64 gibi programlarla da anakartın ne çipset olduğu görülebilir.
Önemli olan anakartın çipsetidir. Ekran kartının ddr 4 - 5 olması önemli değil. Yukarda da belirtildiği gibi pciex x16 mı agp x8 mi olduğu önemli, alınacak ekran kartı yuvaya uyumlumu diye.
Anakart çok eski ise agp dir günümüzdeki güncel kartlar ona uymaz. İlk önce bunları bir öğrenmek lazım anakartın ne olduğuna bakarak.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X