Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarım anakartı bozulduğu için yeni bilgisayar toplamıştım o nedenle şimdi tektardan ekran kartı ,anakart,güç kaynağı ve kasaya ihtiyacım var konu hakkında yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Ram: 2GB DDR 2 1066MHz OCZ PLATİNUM ( Tek Modül ) x 4
kasa:? Güçkaynağı:? anakartlar:? Ekran kartı?
limit olarak 500tl-900tl arası olabilir arkadaşlar.Yada daha ucuz Eski anakartım MSI DKA790GX AMD790GX/DDR2 1066 S+GL+16X*2 940p (bozuldu)
ramlerınızın ddr2 olması sızı sıfır anakart konusunda engeller 2elden bakıcaksınız veya ramlerı kullanmayıp sıfır ddr3lu anakart ve ram alıcaksınız sıfır ıcın 970a chıpsetlı anakart en azından 4gb ddr3 ram corsaır vs 550 gıbı bır guc kaybagı ve 2gb hd 7850 olabılır
Çook hızlı cevabınız için teşekkür ederim ikinci el anakart almak istemiyorum . O yüzden tavsiyenize uyup ddr3 uyumlu anakart almaya karar verdim. bu işlemci için anakart modeli ekrankartı ve ram modellerini yazabilirimisiniz lütfen teşekkürler.
Peki şöyle birşey yapsak. Şuan kullandığım sistemi yükseltip ondan çıkan parçalar ile ikinci bilgisayarı toplasak? Hem şuanki sistemimi yükseltmiş hemde ikinci kasayı toplamış olurum. Şuanki sistemim
işlemci : AMD FX(tm)-6200 six Core Processor 3.80 Hz Anakart :Asus MA97 Evo R2.0 Ekran Kartı: Sapphire HD4870 1 GB 256Bit GDDR5 16X Ram: Corsair Vegance 8Gb (2x4) 1866MHZ 2 tane ( ama bilgigisayar ilginç birşekilde 8 gb olarak görüyor normalde 16 olması gerekirken) Güç kaynağı+ kasa Coller Master RC-690 Kkp2-gp 460W Hdd: 120gb ssd+ 320gb 7200rpm
Elimde bulunan ve ikinci kurmak istediğim sistem
işlemci: AMD Phenom II 920 X4 QuadCore (2.8 GHz) 8MB 940p Ram: 2GB DDR 2 1066MHz OCZ PLATİNUM ( Tek Modül ) x 4 kasa:? Güçkaynağı:? anakartlar:? Ekran kartı?
İlginiz için tekrardan teşekkür ederim.
ılk sıstemden psu ve ekran akrtını 2cı sısteme aktarabılırsınız onayazdıgım guc kaynagı ve ekran akrtını takarsınız ılk sıstemın anakartı ıyı degısmeyegerek yok bence 2sıstem ıcın bulabıldıgınız en ucuz 970a chıpsetlı anakart ve ramı alırsınız