Şimdi Ara

Anakart'ın Chipset'inin Performansdaki etkisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Meraba Arkadaşlar. benim merak ettiğim konu bu. hd 6850 aldım ve crysis2 full detay full çözünürlükte tam anlamıyla geçikmesiz oynayamıyorum. sizce neden kaynaklıdır ? ramim 4 gb. masaüstünde %40 larda çalışıyor. işlemcim core 2 quad Q8400. anakartım ise ecs G31T-M7. anakartımın linki de burda ==>http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Product/Product_Detail.aspx?DetailID=897&CategoryID=1&MenuID=16&LanID=0. yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sober90 -- 18 Şubat 2012; 20:19:34 >

• bana ekran kartı yetersiz gibi geldi oc yapmayı dendinizmi
  • anakartın performansa etkısı %3 u gecmez sorununuz baska yerdedır buyuk ıhtımalle
  • quote:

Orijinalden alıntı: selmand

bana ekran kartı yetersiz gibi geldi oc yapmayı dendinizmi

yok denemedim ama hd 6850 özel konusunda arkadaşlar oc yapmadan full detay full çözünürlük oynayabildiklerini söylüyorlar çoğu oyunu. ilginç çünkü modernwarfare 2 de bile kasmaya başladı 1024*768 çözünürlükte :S bi format atmayı ve dvi kablo almayı deniycem. monitöre dvi-vga dönüştürücü ile bağlı :/ bi sıkıntı çıkartır mı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: pegasus1881

anakartın performansa etkısı %3 u gecmez sorununuz baska yerdedır buyuk ıhtımalle

monitör-tv'im 5ms onun bi etkisi olabilir mi acaba? ve az önce yazdığım gibi dvi-vga dönüştürücü ile bağlıyorum. :/
  • ms sınden degılde ayarlarından olabılır catalyst ayarlarında bırseyler yapılıyordu bırkac yerde gordum ama sımdı bulamadım
  • quote:

ms sınden degılde ayarlarından olabılır catalyst ayarlarında bırseyler yapılıyordu bırkac yerde gordum ama sımdı bulamadım

ben de bulamadım valla öyle bişey.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sober90

quote:

anakartın performansa etkısı %3 u gecmez sorununuz baska yerdedır buyuk ıhtımalle

monitör-tv'im 5ms onun bi etkisi olabilir mi acaba? ve az önce yazdığım gibi dvi-vga dönüştürücü ile bağlıyorum. :/

olmaz bence temiz bir kurulum dene istersen.
  • format at
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sober90

Meraba Arkadaşlar. benim merak ettiğim konu bu. hd 6850 aldım ve crysis2 full detay full çözünürlükte tam anlamıyla geçikmesiz oynayamıyorum. sizce neden kaynaklıdır ? ramim 4 gb. masaüstünde %40 larda çalışıyor. işlemcim core 2 quad Q8400. anakartım ise ecs G31T-M7. anakartımın linki de burda ==>http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Product/Product_Detail.aspx?DetailID=897&CategoryID=1&MenuID=16&LanID=0. yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. teşekkürler

Öncelikle en güzel tesbit yöntemi MSı AfterBurner'da GPU usage ve FPS grafiklerine oyundan çıkar çıkmaz bakmak ve SS almaktır.. Eğer GPU kullanımı yüksek seviyedeyse işlemci tamamdır. Diğer veriler yani, bellek kullanımı, hatta min max fps aralığıda kontrol edilmelidir. Eğer min max fps çok fazla aralıklı değilse, GPU kullanımı %90 ve üzerindeyse, Bellek kullanımı da kartın 1gb belleği varken bu sınırda değilse, sıcaklık değeri de normal sınırlardaysa, yani karta genel bir bakışi açısı sağlanacak tüm veriler bir aradaysa, o zaman o kartın o oyundaki performansı o kadardır.

GPU kullanımı düşükse işlemci yetersizdir, ya da bellek kullanımı tam sınırdaysa oyun o çözünürlük ve detay ayarlarında fazla bellek istiyordur. Fan çalışma devri normal olduğu halde sıcaklık fazlaysa, donanımsal sıkıntı olabilir gibi varsayımlarda bulunmak mümkün.

Bir örnek:
     Anakart'ın Chipset'inin Performansdaki etkisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setek01 -- 20 Şubat 2012; 23:06:26 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.