Forumda araştırdım fakat bu konu hakkında pek bir soru soran olmamış fakat benim sormam gerekiyor. :(
Şimdi benim anakart modelim MSI-7236 (Yani MSI 945PL Neo-F) ben köklü bir sıfırdan değişiklik yerine bilgisayarımın sadece işlemci ve psu kısmını değiştirmek istiyorum. Öyle uçuk kaçık birşeyde olmasına gerek yok fakat şimdikinden biraz daha iyi bir işlemciye ihtiyacım var. Şu anki işlemcim Intel Pentium 4 3.06 Ghz.
Yaptığım araştırmaya göre anakartım 533/800/1066Mhz frekanslarını destekliyor. Ayrıca Socket 775 'e sahip. Piyasadaki işlemcileri incelediğimde ise Socket 775 olan bir çok işlemci var. Ben bu işlemcileri anakartımla birlikte kullanabilirmiyim ? Yani Core2Duo veya Pentium Dual Core işlemcileri kullanabilirmiyim?
Özellikler bu şekilde... Biliyorum madem giriştin komple değiş diyenleriniz olacak ama o nakit gücü kendimde yok malesef. Zaten ürünleri sırayla güncelleyeceğim. Bu ay PSU ve İşlemciden başlamak istiyorum tabi anakartım buna elverirse...
Anakartın Çift çekirdek işlemci destekliyorsa Anakartınla birlikte Çift Çekirdekli bir işlemciyi sorunsuz kullanabilirsin.Ama eğer desteklemiyosa anakartınıda değiştirmen gerekir..
anakartınız resimdeki model galiba, sitesinde yazdığında göre anakartınız 533/800 fsb destekliyor.o.c ile 1066ya cıkacagını anlatmaya çalışmışlar. Ve anakartınız hiç bir şekilde e5xxx serisi ve üzeri işlemcilere destek vermiyor yani fsb si 1066ve üzeri işlemci desteği yok. birde anakartınızın 2versiyonu varmış biri 1.A diğeri 2.2 ikisininde farklı işlemci destekleri var aşağıdaki linkten incelersiniz bide bios güncellemeside yaparsanız iyi olur. iyi forumlar inceleme linki