Arkadaşlar yıllardır kullandığım maksimum 2 gblık Ram destekleyen AMD AM2 anakartımı değiştirmeye karar verdim. Çünkü artık 2 gb ram bile az geliyor PC sistemlerine. Amma felakin İşlemcimi şuanlık değiştiremicem (AMD athlon 64 X2 3800+) Şimdi merak ettiğim konu şu; Alıcağım anakart AM3 destekli bir anakart DDR3 Ramları destekliyor ve ben bu anakarta AM2 pinli işlemcimi takabilir miyim ? Eğer takamaz isem ne yapmalıyım çünkü ramimi 4 gblık ve ddr3 yapmak istiyorum. Evet arkadaşlar yardımlarınızı ve düşüncelerinizi bekliyorum. + Anakartımı değiştirmemin bir sebebi de Onboard LAN'ın ve Sesin çalışmaması. Yani anlıcanız slotlar dolu.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
çalıştıramazsınız ya işlemci-anakart-ram birlikte alın yada böyle kalın.
almak istediğiniz anakartta iyi değil 120liraya Foxconn a7da-s var.
Athlon x4 640 200lira Foxconn anakart 120lira 4gb Tek modul ram 80lira
toplam 400liraya gelir ilerde 1tane daha 4gb alır 8gb olarak kullanırsınız..
iyi forumlar
elimde 250 lira civarı maddiyatım var ondan işlemciyi sonra alırım die düşünmüştüm. Öyleyse biraz daha bekleyip voltranı oluşturucaz :) 400 liraya sağlam bi pc.
quote:
Orijinalden alıntı: ::Ashes::
çalıştıramazsınız ya işlemci-anakart-ram birlikte alın yada böyle kalın.
almak istediğiniz anakartta iyi değil 120liraya Foxconn a7da-s var.
Almak istediğim anakartın nesi kötü acaba yani sizin dediğinizle arasında nasıl bir fark var. Bilgilendirirseniz sevinirim.
Merhaba, Konu eskimiş ama yeni konu açmak istemedim. Hem benim gibi arayanlarda kolay bulurlar diye düşünüyorum.
Ben anakartımı değiştirmek istiyorum. 6 sata bağlantısı AM3 ile geldiği için alacağım anakartlar am3 olacak sanırım. Ama işlemci AMD Athlon 64 x2 4800+ bu işlemciyi AM3 anakartta çalıştırabilir miyim. İşlemci ile sıkıntım olmadığı için yeni işlemci almak istemiyorum. Teşekkürler, iyi çalışmalar.