Şimdi Ara

ANAKART + İŞLEMCİ Önerisi RENDER AMAÇLI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Sony Vegas ve Adobe Photoshop ağırlıklı olarak kullandığım bir PC'm var şuan için memnunum ama yükseltmenin vakti geldi.
    AMD terciğimdir , oyun oynamıyorum çok fazla yani o yüzden fark yaparmı bilmiyorum çok uçuk bişey istemiyorum dediğim gibi şimdiki sistem bile işimi görüyor.

ŞUANKİ SİSTEM :

İşlemci : INTEL CORE 2 DUO E8400 @3.00 GHZ
    Anakart : ASUS P5G41T-M LX
    Ekran Kartı : NVIDIA Geforce GT430
    RAM GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram
    HDD : maxtor stm 325031 (250 GB) (Harici disk 1tb kullanıyorum hdd boş yani) (şuan fiyatına baktım 45 tl falan :D gerekirse hdd'de değişebilir 8 yıldan fazla oldu)

Sistem bu hdd falan 7-8 yıllık işlemci anakart ekrankartı rami 3 sene önce yeni almıştım.
    Render ağırlıklı dediğim zaten şuanki render sürem kafii fakat işlem yaparken photoshop , vegas'ta kasılmalar olmaması rahat çalışmam için sistem neye bakılıyor nası bişey alınmalı bilmiyorum

500-600 arası işlemci anakart önerirseniz çok memnun olurum dh ailesi şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smt325 -- 1 Ocak 2015; 16:23:34 >

• nedir son durum bir seyler aldiniz mi?8 yillik hdd olunca sata1 mi oluyor 140-150 liraya duzgun 1tb diskler mevcut sistemi degistirdiyseniz hdd'yi de degistirin ya da ssd alin.sony vegas'in islemciye yukleniyor olmasi lazim yani ekran kartlik bir durum yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

nedir son durum bir seyler aldiniz mi?8 yillik hdd olunca sata1 mi oluyor 140-150 liraya duzgun 1tb diskler mevcut sistemi degistirdiyseniz hdd'yi de degistirin ya da ssd alin.sony vegas'in islemciye yukleniyor olmasi lazim yani ekran kartlik bir durum yok.

Aldım hocam , AMD 8320 @4.30 ghz , CORSAIR 8GB Vengeance Pro DDR3 2400MHz CL11 Ram , gigabyte 970a ud3p aldım, ancak beklediğim sonucu elde edemedim , Humboldt hocam sağolsun ilgileniyor fakat gerektiğinden yavaş render alıyor...
  • yanlis da bir kurulum yapmamissiniz aslinda niye renderde yavas oluyor acaba?ramleri 2400 kullanmiyorsundur anakart desteklemiyor.cinebench yaptiniz mi kac puan aliyor?guc kaynagi nedir ya o besleyemiyor ya da hdd cok eski oldugu icin sistemin canina okuyor.4.3 uzerine cikabilirsin o islemcide ama guc kaynagin iyi olmali ve bilmiyorum sogutucu da aldiniz mi?
  • quote:

yanlis da bir kurulum yapmamissiniz aslinda niye renderde yavas oluyor acaba?ramleri 2400 kullanmiyorsundur anakart desteklemiyor.cinebench yaptiniz mi kac puan aliyor?guc kaynagi nedir ya o besleyemiyor ya da hdd cok eski oldugu icin sistemin canina okuyor.4.3 uzerine cikabilirsin o islemcide ama guc kaynagin iyi olmali ve bilmiyorum sogutucu da aldiniz mi?

soğutucu XIGMATEK RED SCORPION hocam genel olarak 15-20 arası geziyor sizin için bi cinebech yapıp göndereyim
  • tamam gayet guzel 4.5 ghz filan yapabilmen lazim 1.4v verip.biosu kurcalayabiliyor musun Advanced Frequency Settings kismina gir orada Advanced Cpu Core Features diye bir yer var oraya da gir en altta APM diye bir ayar varsa onu disable yapmalisin.HPC ayarini da enable yap bak resimle gostereyim.

bu ayari kapattiginda voltaj degisebilir cunku bu ayar ekstra voltaj veriyor.apm kapattin voltaj birden dustu ne yapacaksin Advanced Voltage Settings'e gireceksin en tepedeki voltaj kismini arttiracaksin mesela apm'yi kapattin 1.3v oldu islemci.1.4 yapmak icin +100 ayarlayacaksin.ne ise yariyor bu apm ayari?islemci yukteyken carpan dusuruyor yani hizini azaltiyor bir ise yaradigi yok yani guya isinmasin reset atmasin canini da cikarsan calissin biraz dinlenip diye dusunulmus bir ayar ama renderdir benchmarktir dusuk cikar sonuclar.nasilsa sogutucun varmis sorun olmaz kapatirsan.

guc kaynagini yazmamissin 600w olmali en az cunku fx oc'sinde cok guc ceker daha az psu olursa psu hosaf olabilir sistem kararsiz olabilir psu iyi degilse 4.5 yapma.

• quote:

tamam gayet guzel 4.5 ghz filan yapabilmen lazim 1.4v verip.biosu kurcalayabiliyor musun Advanced Frequency Settings kismina gir orada Advanced Cpu Core Features diye bir yer var oraya da gir en altta APM diye bir ayar varsa onu disable yapmalisin.HPC ayarini da enable yap bak resimle gostereyim.

bu ayari kapattiginda voltaj degisebilir cunku bu ayar ekstra voltaj veriyor.apm kapattin voltaj birden dustu ne yapacaksin Advanced Voltage Settings'e gireceksin en tepedeki voltaj kismini arttiracaksin mesela apm'yi kapattin 1.3v oldu islemci.1.4 yapmak icin +100 ayarlayacaksin.ne ise yariyor bu apm ayari?islemci yukteyken carpan dusuruyor yani hizini azaltiyor bir ise yaradigi yok yani guya isinmasin reset atmasin canini da cikarsan calissin biraz dinlenip diye dusunulmus bir ayar ama renderdir benchmarktir dusuk cikar sonuclar.nasilsa sogutucun varmis sorun olmaz kapatirsan.

guc kaynagini yazmamissin 600w olmali en az cunku fx oc'sinde cok guc ceker daha az psu olursa psu hosaf olabilir sistem kararsiz olabilir psu iyi degilse 4.5 yapma.

Hocam ordaki ayarlar zaten bahsettiğiniz gibi olması lazım 4.5 hariç. psu 480 w .. benim sorunum zaten renderin hızını arttırmak değil bu eski sistemden bi fark gözlemleyememem hocam sıkıntım o yani .. bunlar testler :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smt325 -- 13 Ocak 2015; 19:47:11 >

• Ovv senin ekran karti baya kotu yavas render almanin sebebi odur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • passmark makine geneline puan verir dusuk cikabilir ekran kartin kotu ama cinebench puaninda sorun yok islemci yavas calismiyor baska bir sorun var kullandigin program adobe vegas'ta.cinebenchte isin icine ekran karti filan girmez islemciye yuklenir ama render yaptigin programda isin icine hdd giriyorsa sorun ondan olabilir.
  • hocam ekran kartıyla sony vegas pro'nun bi ilgisi yok ... sizde sorun hdd mi diyorsunuz mecbur değiştiricez madem öyle
  • sony vegas cinebench gibi hani iki secenek var biri opengl yapiyor ekran karti onemli ama oteki cpu testinde ekran kartini hic kullanmiyor vegas da oyle ekran kartini kullanmiyor goruntu al yeter ama vegas'in cinebenchten farki cinebench icinde kucuk bir resim var onu renderliyor vegasta ise 300-400 belki daha yuksek boyutlu bir video var onu hdd'den okuyup islemciye gonderip renderleyip tekrar hdd'ye yaziyor yani hdd'n 8 senelikse ben hdd'yi degistir diyorum dosyayla ugrasiyorsun cunku illa ki hdd'yi kullaniyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: smt325

hocam ekran kartıyla sony vegas pro'nun bi ilgisi yok ... sizde sorun hdd mi diyorsunuz mecbur değiştiricez madem öyle

. 45 ACP hocam haklı 8 yıllık hdd 45 50 MB anca okuyordur, şimdi baktım bende vegas rende alırken (8320 4.8 ghz de) SSD yi 120 130 MB la okuyor hdd de durum aynı, hdd limitliyordur Eğer bir sorun varsa

• .45 hocam sağolun bilgi için.

boostcolic hocam peki ssd mi alayım yoksa hdd mi ikisini birden alamam
  • quote:

.45 hocam sağolun bilgi için.

8320 zaten SSD yi tam olarak kullanmıyor fakat durumunuz varsa SSD alın farkı hissedin 8 yıllık hdd den sonra Jet gibi gelecektir 120 gb SSD alın 250 liği de depo olarak kullanırsınız render alınacak videoları SSD ye atar öyle alırsınız

• quote:

.45 hocam sağolun bilgi için.

bence eli ayagi duzgun bir hdd alsan isini gorur ssd biraz luks kaciyor hala gunumuzde ve 100-110 mb simdiki hdd'ler veriyor zaten.western digital blue mesela o olur.simdi ssd isine girsen karisik iyileri pahali ve surekli vegas yaparsan ssd asinan bir icat uzun sure gitmeyebilir.ben gecen sene ekimde ssd isine girdim 60gb ocz vardi 2011'de aldigim ama gecen sene bu kadar kolay degildi secmek yok nand markasi kontrolcusu uzun gitsin derken bir bakmisim intel almisim 360 liraya 180gb kazigi yedik.simdi de almaya kalksan hdd'nin iki kati para verirsin ve en iyisini bile alsan 5 sene gitmez o yuzden hdd al.

http://www.netsiparis.com/wd-1tb-wd10ezex-blue-3-5inc-sata-7200r-64mb-hdd

http://www.vatanbilgisayar.com/35-1tb-caviar-blue-sata-30-7200rpm-64mb-cache-harddisk.html

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.