Şimdi Ara

anakart-işlemci sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • s.a arkadaslara gcen gün bilgisayarıma bakım yaparken işlemci fanındaki gümüş jelin işlemciye bulastıgını gördüm. işlemciyi temziledim birde işlemcinin hemen asagısındaki köprüyü biraz zorlayarak fanını cıkardım yani köprünün fanını cıkardım... şimdi bilgisayarı actıgımda ekrana görüntü gelmiyo... ve yaklasık 3 4 saniye sonra kapanıyo pc şimdi bence sorun anakartta ben ana kartı deiştirmeyi planlıyrum ama ya işlemcideyse bosuna anakartı deiştirmiş olacam bi yardım edin bea ana kart albatron kt800 işlemci amd 2500+

• sanırım termal macundan bahsediyosun. o önemli bişeydir ve bi miktar taşması da normaldir. işlemcinin çekirdeği göründüğü için kısadevreden korktun sanırım ama sorun değildi. ikinci bahsettiğin kuzey köprüsü fanını neden çıkardığını yazmamışsın ve sanırım zorladığın için sorun buradan kaynaklanıyor (tabi işlemci üzerindeki macunun tamamını temizlediysen işlemci de yanmış ya da hemen ısındığı için bilgisayar kendini kapatıyo olabilir. farklı bi karta aynı işlemciyi takıp dene bu arada bilgisayar mağazalarından bi termal macun alıp kullan. merak etme kaçak yapmaz o macun.
  • Anakartın pilini çıkartıp tekrar dene
  • ama arkadaslar ben termal macundan bahsetmiyorum bu gümüs...
    ayrıca işlemci chipinden daha da ileriye yayılmıstı gümüş... her tarafını temizledim.. sorun yok su anda bilgisayar acılıo ama ekrana görüntü gelmio powerı deiştirdikten sonra resetlenmede kesildi su anda.normal seyrinde calısıo. kafam bi milyon oldu. ayrıca bi anakart yada işlemci bulup denicem sorun hangisinde die ama pc toplamada durdu bu aralar pc gelmio tamire gelen pcler de intell. allah askına yokmu akıllıca ve basit bi yöntemi bu işin...
  • mkyop köprü fanı ısıdan dolayı yapıskanı erimiş ve yatay konuma gelmişti nerdeyse kösegeni ekran kartına degiyodu ya ben zorlayıp cıkarıcaktım yada bi yerlere deip kısa devre yapcaktı ben bütün pc yi komple riske atamazdım mecburen biraz zorlayarak cıkardımmm..su anda hersey normal pc normal seyrinde calısıo ama ekrana görüntü gelmio
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.