Şimdi Ara

Anakart kondansatör arızası(elektronikcilerin dikkatine)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
9.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • elektronikten anlayan arkadaşların dikkatine
    anakart üzerinde işlemci civarında bulunan ve 2700mf.6,3v. olan kondansatörlerden 5 adet değiştirildi ancak bunların 3 adedi 2700mf.6,3v. diğer ikisi elimizde olmadığıdan yerine 2200 mf.6,3v. takıldı.
    bu farklı takılan kondansatörlerin bir zararı olurmu.

birde dikkatimizi çeken başka bir şey daha bu civardaki tüm kondansatörler ısınıyor.. bu ısınma doğalmıdır.

• kondansatörlerin orda olma sebebi işlemcide oluşan ani yüklenmelerde voltaj düşmeden kondansatör tarafından desteklenmesidir. ordaki kondansatörlerin hepsi paralel bağlıdır. ve 5 adeti 13500mf eder. sen 1000 mf eksik takmışsın. fark edeceğini sanmıyorum ama problem çıkarsa ani işlemci yuklenmelerinde pc reset atabilir başka bi sorun çıkmaz. ısınma var diyorsun. ısınmada güçlü bi power ın varsa normaldir çünkü kondansatörlerin boyut sorunları olduğu için yüksek kapasiteli powerlere uyumlu olacak güçte yapılmazlar. ısıdan dolayıkafaları şişiyorsa aynı kapasitede daha kalın kondansatör takmalısın tabiki yer varsa. unutmaki kondansatörlerin voltaj ve gücüne bağlı olarak boyları değişir.
  • 2200 mf.6,3v yerine 2700 mF 10v taksanız daha iyi olacak. ben yüzlerce anakart tamir ettim genelde anakart üzerindeki kondansatörün orjinal voltajından daha yükseğini taktığımızda daha iyi stabilizasyon ve dayanıklılık elde ediyoruz. her zaman orjinaline bağlı kalmamıza gerek yok.
  • http://forum.donanimhaber.com/m_16996874/mpage_1/key_//tm.htm#17003269

NOT: Farkedememişim... kondansatörlerin değerinin küçük olması , işlemci CORE / çekirdek voltajını sağlayan bu besleme katında sorun oluşturabilir. mümkün ise bir 2200uF daha ilave ederseniz daha sağlıklı olacaktır... Çünkü buradaki voltaj 1.5-2.5 VDC olmasına rağmen , 30-40A ler gibi anlık yüksek akımları sağlamaktadır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi untayk -- 26 Ağustos 2007; 14:12:44 >
  • arkadaşlar bilgiler için teşekkür ederim;
  • arkadaşlar benimde bi sorum olacak benim anakartımda şişen bi kondansatöre rastladım sordum bilenlere değiştir dediler değiştirdik ama ondan sonra pc ötmeye başladı sürekli dıttttttttsesi
    bazen daha açılmadan bazende biraz oyun oynadıktan sonra bazende hiç ötmüyo
    orjinal kondansatörün rengiyle yeni takjtığımız kondansatörün rengi farkedermi voltajlar aynı
    ilgilenen arkadaşlardan cevap bekliyorum
    tevetoqlu@hotmail.com
  • bide bi soru daha bu 6.3v 3300 mf lik kondansatörün yerine kaç değerinde kondansatör takarsam daha iyi
    arızalı kondansatör sadece bir tane hepsinimi yoksa sadece arızalı olanımı değiştirmem gerek
    tevetoqlu@hotmail.com
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Smd Kondansatör Arızası?
    9 yıl önce açıldı
    anakart arıza
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: command_4

2200 mf.6,3v yerine 2700 mF 10v taksanız daha iyi olacak. ben yüzlerce anakart tamir ettim genelde anakart üzerindeki kondansatörün orjinal voltajından daha yükseğini taktığımızda daha iyi stabilizasyon ve dayanıklılık elde ediyoruz. her zaman orjinaline bağlı kalmamıza gerek yok.

command_4 acil pm
    Şimdiden teşekkürler.
  • command_4 kullanıcısına yanıt

İyi günler forumda anakart tamiri konusunda tecrübeli olduğunuz ve birçok ana kartı tamir ettiğiniz yazılmış bu konu ile ilgili size bir şey danışmak istedim Toshiba marka 10 yıllık bir laptopa sahibim Laptop açılıyor fan ve DVD açılıyor ancak ekranda görüntü yok

acaba kondansatör değişimi sorunu çözer mi yoksa anakartın BGA ile tamiri mi gerekli Şimdiden teşekkürler

Model Toshiba A300-20 F

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesutmiguel

İyi günler forumda anakart tamiri konusunda tecrübeli olduğunuz ve birçok ana kartı tamir ettiğiniz yazılmış bu konu ile ilgili size bir şey danışmak istedim Toshiba marka 10 yıllık bir laptopa sahibim Laptop açılıyor fan ve DVD açılıyor ancak ekranda görüntü yok

acaba kondansatör değişimi sorunu çözer mi yoksa anakartın BGA ile tamiri mi gerekli Şimdiden teşekkürler

Model Toshiba A300-20 F

bakmak lazım hocam. laptop işi biraz farklı. bir dizi ölçüm yapılıyor sırayla voltaj ölçümleri yapılacak ilk önce, sonra kısa devre kontrolü. kontrollerden sonra ortaya çıkar durumu.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.