Şimdi Ara

Anakart Önerirmisiniz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler öncelikle merhaba herkese . Forumda Yeniyim Konuyu Yanlış yere Açtıysam Kusura Bakmayın .

Geçen günlerde yeni bir ekran kartı Aldım Fakat Anakarttan pek memnun Değilim Ram i Güçlendirmek İçin ve bir kaç neden den dolayı Değiştirmeyi Düşünüyrum

Sistemim İşlemci : INTEL Core i3-2100 LGA 1155 3MB 3.1GHz
    Anakart : ECS H55h m v1.1
    Ram : Kıngston 1033 mhz Teki 4 tek i 2 gb
    HDD : Seagate 500 GB 7200 16MB SATA3
    Ekran kartı : ATI READON hd 6850 1gb 256 bit gddr 5
    Kasa : Wento Kasa gerçek 600 watt cooler master power supply

Bu sistem için güzel bir anakart tavsiye Eder misiniz . Fiyat max 300 TL

Şimdiden Teşekkürler .

• Bir yanlışlık olmasın o anakart 1156 pin, işlemcin 1155 pin. İleride işlemci yükseltmek istersen Z77 serisi, Vatandaki hafta sonu indiriminden http://www.vatanbilgisayar.com/anakart/msi-z77a-gd55-z77a-gd55-intel--z77-soket-1155-ddr3-2667mhz(oc)-hdmi&dvi-anakart/productdetails.aspx?I_ID=59266
    http://www.vatanbilgisayar.com/anakart/gigabyte-ga-z77-d3h-ga-z77-d3h-intel-z77-soket-1155-ddr3-2400mhz(oc)-sata-30-usb-30-hdmi-anakart/productdetails.aspx?I_ID=60848
    alabilirsin. Gerekmez daha ucuz olsun dersen H77 serisi bir anakart alabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmldrs -- 5 Ocak 2013; 22:01:34 >

• Zor. Anakartın H55 ve üstündeki islemcide normal olarak 1156 pin. Dolayisi ile H55 bir anakart alman gerek belkihttp://www.teknobiyotik.com/donanim/anakart-mainboard/asrock-h55m-ge-lga1156-ddr3-micro-atx-anakart.html boyle birsey olabilir ama bence gereksiz.

970 anakart + AM3+ islemci veya Z77 (anakartı kurcalamayacaksan H77) anakart +i5 islemci tarzi bir modelleme guzel bence su siralar ama islemci masrafi felan yapma eger belirgin bir rahatsizligin yok ise.
  • yanlış da yazmış olbilirim . Teşekürler tavsiyen için .
  • size öneri yapmak için cpu-z programını indirim ve motherboard cpu özelliklerinin capsini atın.
  • merak Ettiğim konu şu
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/anakart-mainboard/asrock-h55m-ge-lga1156-ddr3-micro-atx-anakart.html
    bu linkteki anakartı bilgisayarıma takarken hiç bir sorun ile karşılaşmam değil mi ? ekran kartını takarken bıraz sorun olmustu çünku bir de işlemci yi biraz daha iyi bir hale getirmek te fena olmaz yani amd işlemcilerde ısınma problemi felan diyorlar ama pek emın degılım daha once hıc md kullnmadım işlemci olarak yanı tavsi ye ettiğiniz amd 4 çekirdek ve üzeri fiyatı 400 tl yi çok şmayan bir işlemci ve ona uygun yani sistemime uygun bir anakart lazım bana eger alırsam ikisini birlikte alıcm

• quote:

Orijinalden alıntı: abdul31

merak Ettiğim konu şu
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/anakart-mainboard/asrock-h55m-ge-lga1156-ddr3-micro-atx-anakart.html
    bu linkteki anakartı bilgisayarıma takarken hiç bir sorun ile karşılaşmam değil mi ? ekran kartını takarken bıraz sorun olmustu çünku bir de işlemci yi biraz daha iyi bir hale getirmek te fena olmaz yani amd işlemcilerde ısınma problemi felan diyorlar ama pek emın degılım daha once hıc md kullnmadım işlemci olarak yanı tavsi ye ettiğiniz amd 4 çekirdek ve üzeri fiyatı 400 tl yi çok şmayan bir işlemci ve ona uygun yani sistemime uygun bir anakart lazım bana eger alırsam ikisini birlikte alıcm

Öncelikle elindeki sistemi ve ayırabileceğin bütçeyi yaz, sanırım İşlemci, Anakart ve Ram alman gerekecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: cmldrs

quote:

Orijinalden alıntı: abdul31

merak Ettiğim konu şu

Öncelikle elindeki sistemi ve ayırabileceğin bütçeyi yaz, sanırım İşlemci, Anakart ve Ram alman gerekecek.

Elimde Ki bütçe 800 tl 850 ye de sark bilir anakart işlemci ve Ram bellekleri yenilemek için tek istediğim elimde ki atı readon hd 6850 ekran kartını anakart a takarken sorun yaşamamak şuan kı sistem wındows performsn değerlendirmesin de ki puanlaması
     Anakart Önerirmisiniz ?
    Bu

• Elindeki ram ddr3 1333 ise almana gerek kalmadan eski ramlerini kullanırsın. Montaja gelince YouTube'da bir sürü bilgisayar toplama hakkında video var kolaylıkla toplayabilirsin, zaten anakartın kullanım kılavuzunda nasıl yapılacağı yazar.
  • quote:

Elindeki ram ddr3 1333 ise almana gerek kalmadan eski ramlerini kullanırsın. Montaja gelince YouTube'da bir sürü bilgisayar toplama hakkında video var kolaylıkla toplayabilirsin, zaten anakartın kullanım kılavuzunda nasıl yapılacağı yazar.

2066 mhz yda 1600 mz alsam ne değişir peki elimdeki ram ler 1333 mhz 2 side
  • Boşuna masraf etmiş olursun pek büyük bir fark olmaz.
  • quote:

Boşuna masraf etmiş olursun pek büyük bir fark olmaz.

Anladım Teşekkürler ilgin için son bir soru performans değerlendirmesinde ki butun rakamları 7.5 üzerine çekmek istiyorum bunun için bir önerin var mı
    işlemci önerisi de söylerseniz iyi olur
  • Bu tür derecelendirme işleri bana gereksiz geliyor pek ilgilenmiyorum, bilmediğim bir konuda yanlış bilgi vermek istemem. Yüksek İşlemci alsan dahi puanlamayı yukarıya çekmek için hardisk yerine SSD takman gerekir.

800 lira bütçe ile Ivybridge i5-4570 veya 4570K işlemci ve Z77 çipsetli anakart alabilirsin.
  • Teşekkürler Tavsiyen için
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.