Şimdi Ara

Anakart önerisi, ( Cevaplandı ) Teşekkürler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • son cümlelerinizden hdd mi ssd mi tercih ettiniz anlayamadım ama
    ssd mi önce bozulur hdd mi o hiç belli olmaz öncelikle hdd almanız daha iyi
    çünkü aynı fiyatlardaki hdd ve sdd boyutlarına bakarsanız, hdd size çok daha fazla yer sunar buda daha iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aramazmert

HDD mi alacaksın SSD mi ? Yazının başında farklı sonunda farklı demişsin.

Benim yazdığımı okursan ne yapman gerektiğini anlarsın.

yok onu bi önceki abiye yazmıştım oda sağolsun siz gibi bilgilendirmişti sdd ye gerek yok diye o yüzden.
    alıntı yapmayı anca buldum özür çokk
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: LooKLooK

anakart dahil değil yazmıştım ya toplam bütce 1.800
    600 ile 700 arasında ki farkta 10-30 tl arası gibi bi miktar

Anakart dahil değilse 1.650 TL + 250 TL = 1.900 TL

SSD ise 250 TL civarında.

Abicim kafam karıştı benim, şimdi 1.650 bu topladıklarım dimi? analart hariç.
    Heh şimdi harddisk ten kısma oursa 50 tl vs.. anakarta 200 lira ayırabilirim sonuçta 1.800 olur diye.
  • Harddisk mesela bu olabilirhttp://www.vatanbilgisayar.com/dahili-harddisk/seagate-st500dm002-35-500gb-barracuda-sata-30-16mb-cache-7200rpm-harddisk/productdetails.aspx?I_ID=56368
    Anakart,ada 200 Tl kalıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LooKLooK -- 26 Aralık 2012; 21:02:01 >
  • Hocam 8GB RAM ile 16 arasında 100 TL fark var. Benim önerdiğim P8Z77 V-LX 330 TL gibi bir fiyatta.

700W PSU fazla gelecektir, bundan kısıp 550-600 w PSU alabilirsiniz bunu kastettim. Ekran kartı uzun ömürlü değil bence onu yükseltin. Ortam koşullarını en iyi siz bilirsiniz ancak cama temas etmediği sürece bence sorun olmayacaktır.

SSD oyunlarda fps artırmaz ancak load sürelerini kisaltir eğer kapasite ihtiyacınız varsa HDD., az kapasite bol performans derseniz SSD

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Twincharged Injection

Hocam 8GB RAM ile 16 arasında 100 TL fark var. Benim önerdiğim P8Z77 V-LX 330 TL gibi bir fiyatta.

700W PSU fazla gelecektir, bundan kısıp 550-600 w PSU alabilirsiniz bunu kastettim. Ekran kartı uzun ömürlü değil bence onu yükseltin. Ortam koşullarını en iyi siz bilirsiniz ancak cama temas etmediği sürece bence sorun olmayacaktır.

SSD oyunlarda fps artırmaz ancak load sürelerini kisaltir eğer kapasite ihtiyacınız varsa HDD., az kapasite bol performans derseniz SSD

Sağolun sayın abim,
    Ramların diğer 8 gb ı fazla bir işlevsellik göstermez diyorsanız elbette 2*4 de olabilir.
    Birde bu CL9 la CL11 arasındaki fark nedir?
    Ama PSU da kararlıyım ilerde yetmez metmez hazır bulunsun.
    Cama temas etmiyor ama öğlen sıcağında güneş tamda evin pencere cephesinde oluyor.
    pc bi kenara duvar bile ısınıyor. vantilötör var ama kendini serinletiyor :)
    SSD fps artırmaz demişsiniz? fps neki? ardındanda az kapasite bol performans için SDD demişsiniz birazda olsa açıklarmısınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LooKLooK -- 26 Aralık 2012; 21:38:20 >

• quote:

yok onu bi önceki abiye yazmıştım oda sağolsun siz gibi bilgilendirmişti sdd ye gerek yok diye o yüzden.
    alıntı yapmayı anca buldum özür çokk

Tamam önemli değil hocam.

quote:

quote:

quote:

anakart dahil değil yazmıştım ya toplam bütce 1.800
    600 ile 700 arasında ki farkta 10-30 tl arası gibi bi miktar

Anakart dahil değilse 1.650 TL + 250 TL = 1.900 TL

SSD ise 250 TL civarında.

Abicim kafam karıştı benim, şimdi 1.650 bu topladıklarım dimi? analart hariç.
    Heh şimdi harddisk ten kısma oursa 50 tl vs.. anakarta 200 lira ayırabilirim sonuçta 1.800 olur diye.

Bak şimdi hocam şöyle anlatıyorum:

1.800 TL bütçeniz varmış. Topladıklarım 1.650 TL ediyor demişsiniz. Eğer 250 TL'lik anakart bu miktara dahilse zaten 150 TL'niz kalıyor demektir, üstüne PSU dan kısıp SSD alabilirsiniz demek istemiştim..
    Ama eğer 1.800 TL'ye anakart dahilse, o zaman SSD almayacaksınız demektir.

@Twincharged Injection hocama yine katılıyorum. 8 GB'lik kitler ile 16 GB'lik kitler arasında 100 TL gibi bir fark var.
    Ekran kartı bencede uzun ömürlü değil. Bunun için mutlaka bir şey düşünün.
    Isınma konusunda da görüşünü belirtmiş arkadaş. Ama sen alacağım diyorsan elbette bir şey diyemeyiz.

SSD fps arttırmaz evet. Sadece oyunların yüklenme (yani açılma) sürelerini kısaltır. Hocam demek istemiş ki, eğer bol kapasiteye ihtiyacınız varsa sadece HDD alın. Ama eğer az kapasite bol performans derseniz SSD alın.

• quote:

Arkadaşlar öncelikle her kim bir üyeye yardımda bulunduysa binlerce Teşekkür.
    Ben, Affınıza sığınarak kendimce bir sistem topladım ( henüz alınmadı )
    Sizden Ricam başlıktanda anlaşılacağı üzere bu sisteme ( 200 küsürü geçmemek şartıyla ) Anakart Öneriniz.
    Vatan dan ve gigabyt olursa tercihimdir diğer parçalar oradan çünkü: hem yakın diye.

RAM: GSKILL 16GB (2x8GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit 240 TL
    EKRAN KARTI: ASUS GTX560 Ti 448 Cores DCU II GDDR5 1280MB 320 Bit Nvida GeForce DX11 509 TL
    İŞLEMCİ: INTEL Core i3 3240 Soket 1155 3.4GHz 3MB Cache 22nm 373 TL
    İŞLEMCİ SOĞUTUCU: XIGMATEK DARK KNIGHT INTEL LGA775/1156/1366&AMD 754/939/940/AM2/AM2+/AM3 116 TL
    HARDDİSK: SEAGATE 3.5" 500GB Barracuda Sata 3.0 16MB Cache 7200Rpm Harddisk 155 TL
    POWER: XILENCE XP700 GAMING EDITION 700 WATT 214 TL

Oyun meraklısı değilim lakin Crysis 3 ü rahatlıkla oynayabilsin.

Monitör, ATX Kasa, DVDRW, 2+1, Dijital TV kartı, mevcuttur.
    Harddisk ten kısma yapılabilinip, Anakart a ilave edilebilinir.

Şimdiden Teşekkür ederim... Saygılarımla.

burası bayağı bi karışmış. almak istediğin parçaları bi yaz. birde bütçe ver. parça linklerini atıyım ben sana. sende rahat et. yukarı bir arkadaş güel önerilerde bulunmuş ama pek ustunde durmamıssın.

• Abilerim ekran kartın,da BİT sayısı daha önemli değilmi?
    Eğer evet ise; Zaten seçtiğim ekran kartı 320 bit.
    yok kaç gb olduğu önemli diyorsanız, onuda değiştiririm sorun değil.
    Bi Abimiz 16 gb lık ram e gerek yok dedi. 2*4 lük ram alıcam.
    bütcemde 1.800
    ayrıca üzerinde durmadım yanlış bi tabir keza öyle bi hadde sahip değilim biraz kafam karıştı.
    sonuçda ben şu şekilde olucak zannetmiştim.
    Harddisk 1 tb yerine 500 alırsam anakart ada 150 yerine 200 küsür para kalır o fiyata bir anakartı önerilir.
    Diğer Arkadaşlarda o anakart bu parçalara için iyi diyip, yada başka bi öneride bulunup diğerleride hem fikir olur,
    bana da elemeden sonra bi anakartı kalmış olur onu alırım zannettiğimden.
    ben bu yukarda sisteme kısmalar olabilir diğer parçalardan ram, harddisk vs.
    Anakartta kalan miktar artmış haliyle anakartım iyi olursa, ileride sadece ram yada ekran kartının değiştiririm düşüncesindeydim.
    bide sormak istediğim, SOĞUTUCUYA neden gerek yok?
    Bende şu an Pentium D işlemci var ve onda soğutucu felan yok bilakis ayrı almıştım.

( Ayrıca belirtmeliyimki her birinize alaka ve ilginizden dolayı çok minnettarım )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LooKLooK -- 27 Aralık 2012; 17:20:51 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.