Arkadaşlar kasa içindeki resimde görünen porta takılı olan güç kaynağı kablosunu çıkarınca kasa elektrik alıyor fan falan çalışıyor, ( ama ekrana görüntü gelmiyor ). Kabloyu taktığımda fan falan çalışmıyor, o port ne işe yarıyor? sorunu çözebilir miyiz? power supply yeni aldım 700 wt anakartımın modelide ( asus M3A32-MVP DELUXE )
o giriş +12 volt yuvasıdır işlemciye haricen güç sağlar onu takmazsan görüntü gelmemesi normaldir onu kesinlikle takmalısın sisteminde bi kısadevre varsa psu yada anakartın kendisini ksadevre korumasına alıyordur anakartını tek çalıştırmayı dene işlemci dahil herşeyi sök ve anakartı kasadan çıkar yalıtkan bi malzemenin üzerinde dene daha sonra çalışırsa sistemin diğer parçalarını tek tek takarak sorunun hangisinde olduğunu anlarsın elin bu işlere yatkın değilse hiç karıştırma anlayan birisi ne yada bilgisayarcıya yaptır
tamm sizin dediğiniz gibi deniyim..
quote:
Orijinalden alıntı: zeki1981
o giriş +12 volt yuvasıdır işlemciye haricen güç sağlar onu takmazsan görüntü gelmemesi normaldir onu kesinlikle takmalısın sisteminde bi kısadevre varsa psu yada anakartın kendisini ksadevre korumasına alıyordur anakartını tek çalıştırmayı dene işlemci dahil herşeyi sök ve anakartı kasadan çıkar yalıtkan bi malzemenin üzerinde dene daha sonra çalışırsa sistemin diğer parçalarını tek tek takarak sorunun hangisinde olduğunu anlarsın elin bu işlere yatkın değilse hiç karıştırma anlayan birisi ne yada bilgisayarcıya yaptır
hocam sizin dediğiniz anakartı komple kasadan söktüm bütün parçalarını çıkardım yine aynı sorun var ne yapmam lazım :((
peki oraya hangi kabloyu takıyorsun ve anakartını başka bi psu ile denedinmi
anakartım 8 pin li girşte mevcut 4 pinli girişte mavcuttur sorunun psu danmı kaynaklandığını düşünüyorsunuz.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme