Şimdi Ara

Anakart + RAM + Ekran Kartı değişti, PC değişmedi??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, öncelikle neden tüm bunlar değişti söyleyeyim;

Eski sistemim ASUS P4S800-MX anakart, 512MB DDR 400MHz kingston ram, 256MB 5500 GeForce NVidia Ekran kartı idi... Anakartımın ömrünü tamamlaması nedeniyle yeni bir anakart almak zorunda kaldım... Tabi bu yeni anakarta uygun Ekran Kartı ve de tüm bunları almışken RAM...

Yeni aldığım anakartımda; P4M900-M4, PCI-Ex16/SATA, Socket 478/FSB 800MHz, DDRII-667 yazıyor (kutusunda).. Markası BIOSTAR... Yanında aldığım ekran kartım ise; 512MB 128bit ASUS Ex1550... RAM; 1gb DDRII 667MHz...

Bence eski sistemime göre çığır atlamama rağmen pc'min açılıp kapanma sürelerinde ciddi bir artış söz konusu, tüm bunların yanında ise oyunlara başlayınca gayet rahat çalışıtırmasına rağmen yarım saat bir saat gibi bir süre sonra ciddi donmalar gözlemliyorum...

Sizce bunlar çözülebilecek sorunlar mı yoksa bu sistemden eski sistemimden daha fazlasını beklememeli miyim? Ekran kartı ve anakart sürücülerim en son sürücüler... Ekran kartında GAMER vs yazıyordu galeyana geldim ve eskiden oynayamadığım tüm oyunlar gözümün önünden geçti...

Yardımlarınız, öneri ve fikirleriniz için çok teşekkür ederim...
    İyi akşamlar...

edit; işlemcim p4 3.20GHz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ScalaEmre -- 16 Şubat 2008; 23:04:09 >

• Keşke işlemcini de soket 775 ile değiştirseymişsin. Bu çift özellikli ara geçiş kartları genelde sorunlu olur + VIA çipsette oyun için en başarısız çipsettir, bu kartı ekonomik ofis/internet bilgisayarı olarak kullanabilirsin ancak.
    Açıkçası seçtiğin parçalarla çığır atlamamışsın da bir basamak çıkmışsın.

Bu sistem şimdi Soket 478 işlemciyle DDR2 belleği ve PCI Express kartı birlikte çalıştırmaya çalışıyor ve bunu da pek başarıyla yapamıyor. Şu üst konuda iyi sistem önerileri bulunuyor:
    http://forum.donanimhaber.com/m_20880362/tm.htm
    Olanağın varsa DDR2 667 RAM'in dışındakileri satıp doğru düzgün çalışan yeni bir anakart ve işlemci toplamaya çalış. X1550 ekran kartı da çok iyi değildir, oyunlara ucu ucuna yeter, ya fazladan masraf olmasın şimdi.

• Ek: Donmalar ekran kartı yada işlemcinin ısınmasından kaynaklanır genelde. Kasa içi sıcaklık fazlaysa ya da işlemciyi bu yeni anakarta takarken ısı macunu az geldiyse çok ısınıyor olabilir. Oyunda uzun süre tam güçde çalışacağından ısınıyordur, sıcaklık belli bir değeri aşınca da performansı düşmeye başlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mselcuks

Keşke işlemcini de soket 775 ile değiştirseymişsin. Bu çift özellikli ara geçiş kartları genelde sorunlu olur + VIA çipsette oyun için en başarısız çipsettir, bu kartı ekonomik ofis/internet bilgisayarı olarak kullanabilirsin ancak.
    Açıkçası seçtiğin parçalarla çığır atlamamışsın da bir basamak çıkmışsın.

Bu sistem şimdi Soket 478 işlemciyle DDR2 belleği ve PCI Express kartı birlikte çalıştırmaya çalışıyor ve bunu da pek başarıyla yapamıyor. Şu üst konuda iyi sistem önerileri bulunuyor:
    http://forum.donanimhaber.com/m_20880362/tm.htm
    Olanağın varsa DDR2 667 RAM'in dışındakileri satıp doğru düzgün çalışan yeni bir anakart ve işlemci toplamaya çalış. X1550 ekran kartı da çok iyi değildir, oyunlara ucu ucuna yeter, ya fazladan masraf olmasın şimdi.

Öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim...

Bilgisayarımın anakartı bozulunca açılmadı ve ben de apar topar servise götürdüm, akşam servise gittiğimde ekran kartının onboard olduğunu söylediler ben de ekran kartı takamaz mıyız dediğimde bu ekran kartını önerdiler, bi 512MB'ı görünce tamam takalım dedim...
    Anakartla ilgili de hiç ayrıntılı bilgi vermediler sadece kutudakileri okumakla yetindim... Ayriyetten bütçeyi sarsmaması da bana baya cazip gelmişti ki tüm bu sorunlar kendini gösterene kadar...
    Sitede biraz araştırma ve sizin de önerileriniz doğrultusunda değiştirmeye çalışacağım sistemi... Gerçekten apar topar başıma böyle bişey geldiği için hiç bir araştırma yapamadım, çakalların eline kaldım açıkçası...

Tekrar teşekkür ederim.

• geçmiş olsun, tecrübe edinmiş oldun aslında.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yakamoz40

geçmiş olsun, tecrübe edinmiş oldun aslında.

haklısınız, teşekkür ederim...
  • slm arkadasım.Öncelikle sende coğu kişinin yaptığı gibi bir hata yapmıssın.Ekran kartını 512 görünce aa bu iyidir tarzı bi görüşe kapılıyor insan ama aslında doru değil önemli olan kartların kac bit oldukları ve belleklerinin ne tür olduğu ddr2 mi gddr 3 mü gibilerinden. bende zamanında x1300 almıstım kutuda gamer edition yazıyodu kartı 512 die almıştım meğersem kartın belleği 256 ymıs dier 256 yı sistemden sağlıyormus falan filan.Ama sendeki sorun belli bir süreden sora gerceklesiyor anladığım kadarıyla sistemindeki kullandığın power supply yetersiz geliyor olabilir belkide....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.