GIGABYTE marka GA-PH67A-D3-B3 model anakart kullanıyorum. Anakartın 800/1066/1333 MHz 1.5V DDR3 DIMM bellekleri destekleyebildiğini kendi internet sitesinden biliyorum ancak anakartın "destek listesi"nde listelenmiş çok az sayıda bellek var ve güncel olarak bu bellekleri hiçbir yerde bulamıyorum. Ancak bu saydığım özelliklerde onlarca bellek var ve bunların hepsinin anakartla uyumsuz olacağını sanmıyorum elbette ki bu belleklerin çoğu anakartta çalışacaktır. Ancak işimi şansa da bırakmak istemiyorum. Nasıl bir yol izleyebilirim. Forum siteleri gibi, yabancı olabilir, anakart modelleriyle denenmiş test edilmiş bellekleri falan gösteren güncel bilgiler içeren içerikler var mıdır? Ya da başka önerileriniz var mı bu konuda?
1600 ve 1866 MHZ Ramlerle cok sorun yasayacagını sanmıyorum.Sadece 1333 calısacaktır.Misal Kingston 1866 1600 MHZ Ram ler sorunsuz calısacagını dusunuyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: huso
1600 ve 1866 MHZ Ramlerle cok sorun yasayacagını sanmıyorum.Sadece 1333 calısacaktır.Misal Kingston 1866 1600 MHZ Ram ler sorunsuz calısacagını dusunuyorum.
Görüşlerin için çok teşekkür ederim. Gerçekten ben de başta öyle düşünmüştüm hatta satın alma işlemini bile yaptım ancak sonra alttaki yorumlardan birinde aynı markanın aynı ddr3 ve aynı hızda ramini kullanmasına rağmen çalışmadığını söylemiş. Üstüne bir de ikinci el satan birinde anakartı ddr3,1333 MHz uyumlu olmasına rağmen bu özellikteki ram çalışmamış. O yüzden iptal ettim satın alma işlemini ve çok tereddütte kaldım. Yani büyük oranda sıkıntı çıkmıyordur diye tahmin ediyorum ama işte biraz şanssız bir adamımdır dillere destan:D O yüzden şansıma güvenemiyorum.
ben mesela Gigabyte 890FXA UD5 e Corsair 2400MHZ DDR3 Ram taktım.Sonucta 1333 olarak calısıyordu.
quote:
Orijinalden alıntı: huso
ben mesela Gigabyte 890FXA UD5 e Corsair 2400MHZ DDR3 Ram taktım.Sonucta 1333 olarak calısıyordu.
Yani şansımızı deneyelim bakalım sonucu yazarım artık ramler geldiğinde:D Çok sağol dostum
Yok Hocam birsey yapmadık. Acık Soyleyeyim Sizdeki Ram bende olsa 1.35V olmasına Ragmen 322 ve 326 TL olan Ramlerden alıp Dual Olarak Denerdim.30-40TL de cebimde kalırdı.Risk ama ben girerdim.
Anladım, anlamakta zorlandım ama anladım Düşük MHz daha pahalı anladığım kadarıyla daha zor bulunduğundan. O yüzden yüksek MHz olsa da alabilirsin anakart 1333'e kadar destekliyorsa o hızda çalışır paran da cebinde kalır diyorsun. Doğru mu anladım?
Hocam DDR4 soran bri arkadas vardı son mesajı ona yazmıstım yanlıs yere yazmısım. Kesin olur olmaz diyemem ama Corsair 2400 MHZ olsun Kingston Fury 1866MHZ olsun cok kartta sorunsuz calıstı.Ben cok bir sıkıntı olacagını sanmıyorum ama yine de %100 garanti kimse veremez.
Boşuna mı uğraştım anlamaya o kadar yani Sağol hocam ben olayı anladım
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme