Şimdi Ara

anakart seçim gen3 -- extreme-z

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar yenı bir sistem toplamayı düşünüyorum ama anakart konusunda aklım karıştı

gen 3 taşıyan Asus Maximus IV GENE-Z/GEN3 Z68 mi
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/anakart-mainboard/asus-maximus-iv-gene-z-gen3-z68-1155-usb3-sata3-pcie3-ddr3-atx-anakart.html ,

yoksa gen3 olmayan Asus Maximus IV Extreme-Z Intel 1155 z68 mi
    http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/asus-maximus-iv-extreme-z-maximus-iv-extreme-z-intel-z68-soket-1155-ddr3-2200mhz-%28oc%29-anakart/productdetails.aspx?I_ID=55703

amacım ileriye dönük bir anakart gtx 590 slı ,2600k yı devamlı 4.0 da kullanmak ve ram hızlarım devamlı 2133 mhzde kullanmak + sıvı soğutma

işlemci 2600k olucak
    16 gb gskıll ddr3 2133 mhz ram olucak
    1000 w psu hazır
    gtx 590 hazır
    sıvı soğutma
    anakart kararsız

• Hocam maddiyat önemli değilse tabiki Extreme fakat ben olsam o kadar para vermezdim Gene-Z'ninde overclock değerleri abisi Extreme'den aşşa kalır bir şekilde değil Extreme'de işte telefondan o/c vs gibi + ları var onlara bence gerek dahi yok ama SLI konusu biraz şaibeli Gene-Z'de yapılsa dahi kartlar cok yakın olduğu için sıcaklık cok fazla olacaktır SLI düşünmeyenlere Gene-Z önerilebilir fakat SLI illa olacak diyorsanız size hitap eden Extreme-Z'dir.
  • aradaki 500 tl farka degmez bence kesinlikle ben olsam kesin gen-z gen3 alirim

ayrica genz gen3 alipta cok memnun olan arkadaslarim baya var
  • quote:

Orijinalden alıntı: zhee

Hocam maddiyat önemli değilse tabiki Extreme fakat ben olsam o kadar para vermezdim Gene-Z'ninde overclock değerleri abisi Extreme'den aşşa kalır bir şekilde değil Extreme'de işte telefondan o/c vs gibi + ları var onlara bence gerek dahi yok ama SLI konusu biraz şaibeli Gene-Z'de yapılsa dahi kartlar cok yakın olduğu için sıcaklık cok fazla olacaktır SLI düşünmeyenlere Gene-Z önerilebilir fakat SLI illa olacak diyorsanız size hitap eden Extreme-Z'dir.

peki gene-z gen3 anakartında ekran kartlarına slı düzeninde sıvı sogutma blokları yerleştirir isek ısınma sorunu ortadan kalkar sanırsam doğrumudur hocam ha birde cretive titanıum fatalty pro ses kartım var gene-z gen3 anakartında ses kartıma göre bir giriş yok sanırsam ses kartı pcı-e girişli gen3 de bunun biraz daha geniş slotlusu giril var ses kartını buna taksak calısırmı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mysti.win -- 8 Ocak 2012; 21:11:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mysti.win
    peki gene-z gen3 anakartında ekran kartlarına slı düzeninde sıvı sogutma blokları yerleştirir isek ısınma sorunu ortadan kalkar sanırsam doğrumudur hocam ha birde cretive titanıum fatalty pro ses kartım var gene-z gen3 anakartında ses kartıma göre bir giriş yok sanırsam ses kartı pcı-e girişli gen3 de bunun biraz daha geniş slotlusu giril var ses kartını buna taksak calısırmı

Hocam 3 Slot yer kaplayan e.kartlarında illaki temas oluyor Gene-z ile temas olucaktır olmasada sıvı sogutma ile güzel soğur fakat yinede SLI için pek önermem Gene-Z zaten kasanız muhtemelen Full Tower yapıdadır minicik kalır içinde kendimde düşünüyordumda Gene-Z sonrasnda kafamda Extreme-Z canlandı.Creative ses kartını bağlayamıyorsunuz sanırsam bir çok arkadaş bağlayamadı cünkü ses kartlarını fakat ROG serisinin ses kalitesi o kadar mükemmel ki farkı hemen hissedebiliyorsunuz size tavsiyem 2.el yada maddiyat önemli değilse ben bu sistemi uzun süreli kullanacağım X79'a zaten gerek yok (benim düşüncem) diyorsanız Extreme-Z'yi acımadan alabilirsiniz.

• Senin adamın benim kardeşim
    Gene'deki Sata3 portları yetiyorsa ve 2 ekran kartınla da full cover ekran kartı bloğu kullanacaksan, ses kartın yoksa Gene-Z'i al gitsin. 8x-8x olarak çalışacaklar bilesin, önemli bir kayıp değil ama.
    http://www.youtube.com/watch?v=NFMzRZqFh-w

Yok 2-3 ekran kartı takarım, ses kartım, tv kartım, 3 tane ssd'im veya 2 ssd ve birkaç mekanik diskim var diyorsan o zaman Extreme-Z alman gerekiyor. Her iki kartla da 5ghz yaparsın, üstüne çıkman sıvı sogutmadan ziyade işlemci şansınla ilgili bir durum. Sıvı sogutma +100mhz ve cok daha iyi sıcaklıklar olarak geri döner tabi.
    Gtx 590'ları hava sogutmayla kullanacak, islemcine H100 gibi kit takacaksan Gene-Z olmaz. Ayrıca Extreme-Z'in 16x-16x desteği en alttaki iki slotla mümkün onun icinde ya stok sogutuculu ekran kartlarına ya da yine full cover bloklara ihtiyacin var. 16x-16x için ayrıca ilk slota da herhangi bir pci-e kart (ses kartı, Asus U3S6 vs...) takman gerekiyor ki Nf200 devredışı kalsın, yoksa yine 16x-8x olur (kayıp mı, tabi ki degil ama iki tane 590 kullanan adama %1 kayıp bile dokunuyor bazen )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digitaldrop -- 10 Ocak 2012; 12:49:32 >

• gen3 al yeni cıkan işlemcileride calıstırır .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.