Şimdi Ara

Anakart Seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Çok fazla soru soruyorum öncelikle özür dilerim. Özel bir nedenden dolayı mevcut Asus P5K SE anakartımı değiştirmek istiyorum.

İşlemci : Intel Core 2 Duo E8400
    Özellikler >>
    *Freq 3 Ghz
    *FSB 1333
    *L2 Cache 6 Mb
    *Core 45nm
    *Socket LGA775
    *PCG 06

Ekran Kartı : Nvidia EN8600GT Silent 512mb
    *Slot çeşidi PCI-Express
    *Video chipset NVIDIA GeForce
    *Soğutma Pasif
    *Hafıza ölçüsü 512 MB
    *Hafıza çeşidi DDR3
    *Bellek veriyolu 128 bit
    Ram : (Yüksek olan ramlerden. İnce olanlardan değil) DDR2

Alacağım anakarta takılacak diğer parçalar bunlar. Iki tane anakart buldum ve kararsız kaldım.

http://www.vatanbilgisayar.com/asus-p5ql-pro-p5ql-pro-intel-p43ich10-ddr2-1066mhz-1333fsb-anakart/productdetails.aspx?I_ID=34130

http://www.vatanbilgisayar.com/asus-p5ql-e-p5ql-e-intel-p43ich10r-ddr2-1066mhz-1333fsb-anakart/productdetails.aspx?I_ID=34129

Bunlar dışında öneriniz varsa lütfen yazın.. Marka : Kesinlikle Asus Maximum fiyat 200-250 Lira

**//ufak bir sorum daha var. Alacağım bu anakartların hepsi VGA PCI express 2.0 diyor. Ekran kartım PCI-Express. Umarım bir sorun çıkmaz, üstüne bir de ekran kartı alacak durumum kalmadı :)

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...

• Merhabalar,

Gösterdiğin seçenekler güzel aslında. İkiside P43, aynı fiyata p45 var... Şahsi görüşüm P45 'ten yanadır. Bu da linki, tıkla

Soruna gelirsek, merak etme o durum biraz farklı. Senin ekran kartın her türlü, performanslı bir şekilde yukarıdaki anakartlarda çalışır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JANT!

Merhabalar,

Gösterdiğin seçenekler güzel aslında. İkiside P43, aynı fiyata p45 var... Şahsi görüşüm P45 'ten yanadır. Bu da linki, tıkla

Soruna gelirsek, merak etme o durum biraz farklı. Senin ekran kartın her türlü, performanslı bir şekilde yukarıdaki anakartlarda çalışır.

P43 ile P45 ile arasındaki farkı pek anlayamdım. Açıkçası bu P ler ne anlama geliyor bilmiyorum. Önerdiğiniz modele de baktım. Ancak FSB kafamı karıştırdı. İşlemcim de FSB 1333 yazıyor. Ancak "Asus P5Q SE" de o sayı farklı :)

Bu güne kadar uyum-uyumsuzluk tan çok başım ağrıdığı için çok dikkat etmeye çalışıyorum. Birde Ram olayı var onu tam belirtememişim sanırım. Bir aile dostumuz ile konuşurken lafı geçmişti "ram mhz uyumu".
    mevcut ramler ilk mesajda da belirttiğim gibi büyük (yüksek) ramlerden. Kaçlık olduğunu bilemediğim için bu şekilde anlatmaya çalışıyorum. Anakartta yazan Mhz değerinin ramle de bir ilgisi var mıdır? (saçma bir soru olduysa özür dilerim)

Ram ve P(43,45) konusunda aydınlatırsanız çok sevinirim...

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozangurbuz -- 26 Ağustos 2009; 15:04:19 >

• bence asus konusunda ısrarlı olama işlemcin için bu anakart daha ideal bence uçmaya gerek yok asus anakartlar her zaman pahalıdır gigabyte performansı yüksek fiyatıda uygundur tavsiyemdir.

işlemcin 1333 mhz anakartta 1333 mhz tam uyumlu hem gigabytın ekran kartıda var üzerinde hariciye bişey olsa da kullanabilirsin

http://www.vatanbilgisayar.com/gigabyte-ga-73pvm-s2-73pvm-s2-nvidia-geforce-7100-ddr2-800mhz-1333fsb-vga-anakart/productDetails.aspx?I_ID=37607

• quote:

Orijinalden alıntı: ozancik1993

quote:

Orijinalden alıntı: JANT!

Merhabalar,

P43 ile P45 ile arasındaki farkı pek anlayamdım. Açıkçası bu P ler ne anlama geliyor bilmiyorum. Önerdiğiniz modele de baktım. Ancak FSB kafamı karıştırdı. İşlemcim de FSB 1333 yazıyor. Ancak "Asus P5Q SE" de o sayı farklı :)

Bu güne kadar uyum-uyumsuzluk tan çok başım ağrıdığı için çok dikkat etmeye çalışıyorum. Birde Ram olayı var onu tam belirtememişim sanırım. Bir aile dostumuz ile konuşurken lafı geçmişti "ram mhz uyumu".
    mevcut ramler ilk mesajda da belirttiğim gibi büyük (yüksek) ramlerden. Kaçlık olduğunu bilemediğim için bu şekilde anlatmaya çalışıyorum. Anakartta yazan Mhz değerinin ramle de bir ilgisi var mıdır? (saçma bir soru olduysa özür dilerim)

Ram ve P(43,45) konusunda aydınlatırsanız çok sevinirim...

Teşekkürler

Öncelikle bir daha bakmanızı tavsiye ederim. :) Anakart 1600 FSB 'dir (benim linkini verdiğim), işlemciniz 133 FSB 'dir. Evet.. Ama dikkat ederseniz anakart 800-1066-1333-1600 hızlarını destekliyor. Yani sizin işlemciniz sorunsuz o anakartta çalışacaktır. Hatta daha düşüğü ve daha üst modelleride çalışacaktır.
    P45 - P43 vsvs.. veya X38 - x48 giga için.. bunlar yonga isimleri. Ek özellikleri koyuyor... p45 yonga serisi diyor çıkartıyor.. Geniş bilgi için araştırmanı tavsiye ederim.

Ram konusuna gelirsek bu ve türevindeki anakartlarda öyle bir durum yaşamazsın. DDR2 her türlü rami tak, çalıştırsın. 667-800-1066-1200 mhz hızlarındaki ramleri destekler. Ne kadar yüksek mhz = o kadar yüksek hız diyebilirim. O nedenle alırken dikkatli olmak gerek..

Düzeltme: ek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Janti -- 26 Ağustos 2009; 15:34:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sinan8080

bence asus konusunda ısrarlı olama işlemcin için bu anakart daha ideal bence uçmaya gerek yok asus anakartlar her zaman pahalıdır gigabyte performansı yüksek fiyatıda uygundur tavsiyemdir.

işlemcin 1333 mhz anakartta 1333 mhz tam uyumlu hem gigabytın ekran kartıda var üzerinde hariciye bişey olsa da kullanabilirsin

http://www.vatanbilgisayar.com/gigabyte-ga-73pvm-s2-73pvm-s2-nvidia-geforce-7100-ddr2-800mhz-1333fsb-vga-anakart/productDetails.aspx?I_ID=37607

Aslında düşündüm biraz. Fiyatlar arasında uçurum var gibi birşey. Çok güzel bir öneri teşekkür ederim, mutlaka değerlendireceğim ama şunu da göz önüne alıyorum. Genelde teknolojiyi geç takip eder, geç alırım parçaları. Örneğin Quad, i7 ler falan çıktı ama ben core 2 duo aldım. Ve birkaç yıl sonra işlemciyi değiştirmem gerekirse Quad vb alacağım belki.
    Gördüğüm kadarıyla "73PVM-S2 Nvidia GeForce 7100 DDR2 800MHz 1333FSB VGA Anakart" ta sadece Core 2 Duo desteği var. Çok aksi bir durum üzerine değiştiriyorum kartımı yoksa kolay kolay değiştirmem.Bu yüzden ileriye yönelik bakmak istiyorum biraz.

Teşekkür ederim

• kardeş seçim sana kaldı artık ama 2 sene sonra Quad kalmayacaktır muhtemelen çünkü çok hızlı ilerliyor işlemci teknolojisi seçim senin. kolay gelsin.
  • JANT! ve sinan8080 sizlere çok teşekkür ederim. İlgilendiniz...
  • amaç paylaşmak yardımcı olmak olmaya çalışmak.
  • kardeşim sana tavsiyem gigabyte olur GIGABYTE EP45-DS3 P45 1600MHz DDR2 1333+ 16x Lga775
    http://www.sanalmarketim.com/urun/96293be22c08fce7b164c2a4644877b0/GIGABYTE-EP45-DS3-P45-1600MHz-DDR2-1333+-16x-Lga775
  • Çok fazla para vermenize gerek yok...

Şu ara alınacak LGA775 için P45 çipsette en uygun kart DFI...

DFI LANPARTY DK P45-T2RS PLUS

http://www.hepsiburada.com/dfi-lanparty-dk-p45-t2rs-plus-fsb-1333mhz-ddr2-1200mhzo.c.-soket-775-anakart/productDetails.aspx?categoryid=152&productid=bd52766
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.