Şimdi Ara

Anakart Sorunu ---->|_|

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bundan 1 ay önce teyzeoğlunun anakartı arızalandı diye bana verdi elime aldığımda üstünden 2 tane katı kapasitör döküldü bir rafa koydum onu şimdi bi can sıkıntısından bakayım dedim çalıştı hali hazırda hdd mde windows kuruluydu test ettim güzel çalışıyor şimdi ben bu bilgisayarı toparlasam ileride sıkıntı çıkarırmı ? şimdiden teşekkürler

Anakart Sorunu      ---->|_|

NOT : Resim internetten,dökülen kapasitörleri kaybettim kapasitörsüz çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZheeShorn -- 16 Haziran 2016; 18:59:36 >

• Konuyu yanlış yerde sormuşsunuz. Ben işin uzmanı da değilim ama ara ara başıma geldiği için ve daha öncesinde okuma zahmetine girdiğimden bilebildiğim kadarını yazayım. Kondansatörleri bilgisayarların anakartında daha ziyadesi ile sabit voltaj değerine sahip olmak için kullanıyorlar. Bir nevi voltaj dalgalanmalarından etkilenmemesi için (bunun haricinde pek çok kullanım alanı da vardır elbette. Ben hem bilebildiğim kadarını yazıyorum hem de genel kullanım amacını). Bu zımbırtıları öylesine sağlam takıyorlar ki öyle "döküldü" gibi bir şey söylemek kendilerine hakaret olur. Bence farklı bir durum vardır sizin için. Dökülen kapasitörler şu anda çalışmakta olan bir donanıma ait olmadıkları için çalışıyordur diye tahmin ediyorum. Örneğin boşta kalan bir PCI slotuna, yada ps2 Mouse/klavye girişi gibi şu anda usb takılı olduğu için kullanılmayan bir donanıma ait olabilir ama forumun elektronik bölümündeki arkadaşlar daha uzman bir yaklaşım getireceklerdir konuya. Çalışıyor olması ileride de çalışacağı garantisi vermediği gibi başka donanımları da bozmaz garantisi olmaz. Çok pahalı bir şey değiller, hepi topu 5 TL ye alırsınız en fazla.

• quote:

Orijinalden alıntı: dopac34

Konuyu yanlış yerde sormuşsunuz. Ben işin uzmanı da değilim ama ara ara başıma geldiği için ve daha öncesinde okuma zahmetine girdiğimden bilebildiğim kadarını yazayım. Kondansatörleri bilgisayarların anakartında daha ziyadesi ile sabit voltaj değerine sahip olmak için kullanıyorlar. Bir nevi voltaj dalgalanmalarından etkilenmemesi için (bunun haricinde pek çok kullanım alanı da vardır elbette. Ben hem bilebildiğim kadarını yazıyorum hem de genel kullanım amacını). Bu zımbırtıları öylesine sağlam takıyorlar ki öyle "döküldü" gibi bir şey söylemek kendilerine hakaret olur. Bence farklı bir durum vardır sizin için. Dökülen kapasitörler şu anda çalışmakta olan bir donanıma ait olmadıkları için çalışıyordur diye tahmin ediyorum. Örneğin boşta kalan bir PCI slotuna, yada ps2 Mouse/klavye girişi gibi şu anda usb takılı olduğu için kullanılmayan bir donanıma ait olabilir ama forumun elektronik bölümündeki arkadaşlar daha uzman bir yaklaşım getireceklerdir konuya. Çalışıyor olması ileride de çalışacağı garantisi vermediği gibi başka donanımları da bozmaz garantisi olmaz. Çok pahalı bir şey değiller, hepi topu 5 TL ye alırsınız en fazla.

Almak sıkıntı değil zaten. Takmak sıkıntı, o zımbırtı zaten anca sıcak hava ile oturuyor ve o makine bende yok ayrıca işlemci biosta 70 dereceye kadar çıkıyor alakası varmıdır ?

(Termal macun sürmedim ve soğutucu ayaklrını sıcak silikon ile sabitledim).

• ZheeShorn Z kullanıcısına yanıt
    Sıcak havya dediğiniz ne bilemiyorum (zaten soğuk olanını ile elektronik komponent değiştirebilenini hiç görmedim). Bir tv, telefon vs gibi tamirciye girip şuna bir el atar mısınız diye rica etseniz kimse sizi kovmaz (Yakında bir yerde iseniz ben yapayım diyeceğim. Yakında mısınız?). Buradan bir cevap çıkmaz gibime geliyor, elektronik bölümünde konu açıp sorsanız eksikliğinde ne gibi sorunlar olabilir daha kesin öğrenilebilir. Başında da belirttiğim gibi bunları voltaj stabilitesi için kullanıyorlar. Yüksek voltaj sıcaklık problemi yapabilir ama bu güne kadar hiç böyle bir sorun görmediğim için net bir cevap veremiyorum. Lakin belirttiğiniz şekilde ki bir işlemci de 70 dereceyi görmez ise (yükten bahsediyoruz, boşta o derece olmaz) zaten bir anormallik var gözü ile bakmak gerekir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 20 Haziran 2016; 14:18:45 >

• quote:

Sıcak havya dediğiniz ne bilemiyorum (zaten soğuk olanını ile elektronik komponent değiştirebilenini hiç görmedim). Bir tv, telefon vs gibi tamirciye girip şuna bir el atar mısınız diye rica etseniz kimse sizi kovmaz (Yakında bir yerde iseniz ben yapayım diyeceğim. Yakında mısınız?). Buradan bir cevap çıkmaz gibime geliyor, elektronik bölümünde konu açıp sorsanız eksikliğinde ne gibi sorunlar olabilir daha kesin öğrenilebilir. Başında da belirttiğim gibi bunları voltaj stabilitesi için kullanıyorlar. Yüksek voltaj sıcaklık problemi yapabilir ama bu güne kadar hiç böyle bir sorun görmediğim için net bir cevap veremiyorum. Lakin belirttiğiniz şekilde ki bir işlemci de 70 dereceyi görmez ise (yükten bahsediyoruz, boşta o derece olmaz) zaten bir anormallik var gözü ile bakmak gerekir

Abi ben Balıkesirde oturuyorum ya Yakında olsan gelsen çok iyi olurdu ama olmuyor bir tane elektronikçi var çarşıda ona bir baktırayım bir de işlemci 70 derece gösterirken kızılötesi derece ile anakartın yan tarafından ölçtüm 42 derece gösteriyor acaba anakartın sıcaklık ölçerinde bir problem mi var ve bunun kapasitör ile bir alakası olabilirmi?

• ZheeShorn Z kullanıcısına yanıt
    Balıkesir Ün. okuduğu yıllarda bile bir kaç tane elektronikçi vardı yahu. O zamanlar 1995-96 gibiydi, 20 yılda sayıları artamamış mı? biraz dolanın emin olun bulursunuz bir tane. İşlemci sıcaklığı dışarıdan ölçülmüyor maalesef. Sizin ölçtüğünüz anakart sıcaklığı ki üç aşağı beş yukarı 20-40 derece civarında fark oluyor aralarında diyebiliriz (yükte, boşta en fazla 10-15 derecelik farklar olabilir). Anakart ve işlemci sıcaklık sensörleride kul yapısı, arızalanabilir ama çok görülen bir durum değil, kaldı ki söylediğim gibi siz anakart sıcaklığını ölçmüşsünüz, işlemci sıcaklığı için 20-40 derece kadar daha eklemek uygun olur. Geçmiş olsun.
  • quote:

Balıkesir Ün. okuduğu yıllarda bile bir kaç tane elektronikçi vardı yahu. O zamanlar 1995-96 gibiydi, 20 yılda sayıları artamamış mı? biraz dolanın emin olun bulursunuz bir tane. İşlemci sıcaklığı dışarıdan ölçülmüyor maalesef. Sizin ölçtüğünüz anakart sıcaklığı ki üç aşağı beş yukarı 20-40 derece civarında fark oluyor aralarında diyebiliriz (yükte, boşta en fazla 10-15 derecelik farklar olabilir). Anakart ve işlemci sıcaklık sensörleride kul yapısı, arızalanabilir ama çok görülen bir durum değil, kaldı ki söylediğim gibi siz anakart sıcaklığını ölçmüşsünüz, işlemci sıcaklığı için 20-40 derece kadar daha eklemek uygun olur. Geçmiş olsun.

Teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.