Şimdi Ara

ANAKART TAMİRİ YAPIYORUM. MARKALARA GÖRE GENEL SORUNLAR (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
641
Cevap
64
Favori
84.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
144 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: seftaliseven

Reset tuşunu da bağla. Belki bir şey temas ediyordur. Belki düzelir
    kasanın içindeki tüm kabloları iyice topladım bütün kabloları yerlerine taktım bir de psu ya giren güç kablosunu başka bir kabloyla değiştirdim. bir temas var bence de bakalım ne olacak
  • evet artik reset atmiyor. demek ki ya guc kablosundanmis ya da ucu kirik sata power kablosu kasaya ya da anakarta degiyormus

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zehir tukuren kobra -- 15 Mayıs 2019; 8:14:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • t-bag3 T kullanıcısına yanıt
    250 tl ye yaparım inşallah.
  • hayon kullanıcısına yanıt
    quote:

mosfetler sağlam 2 tanesi kısa devre veriyor fakat sökünce sağlam çıktı.

o halde çip arızası kesin?
  • Bir de size danışmak istedim. Yeni sistem kurdum. Anakartta Gigabyte Z390 Aorus Master.

İşlemci İ9.

Bıosta xmp aktif hale getiriyorum. Belleklerimin standart hızında çalışması için. Ancak bilgisayarı tamamen kapatıp,elektriği kesip 1 saat sonra açtığımda BIOS sıfırlanıyor. BIOS güncel bu arada. Neden olabilir bu ?
  • zehir tukuren kobra kullanıcısına yanıt
    Anakartı monte ederken sıktığınız vidaları tek tek çıkarın. deneme yanılma ile. veya gevşetin..
    Bu sorun yıllar önce Abit bir anakartta başıma geldi.5 vidadan 3 ünü takınca sıkıntı olmuyordu.
  • Merhaba iyi bayramlar arkadaşlar.Ortalama kullanım süreleri 10 yıl olan 3 anakartımda bozuldu.
    bozulan ilk anakartım agp 8x asus
    ikincisi gigabayt ga 61 li bir modeldi pcı expres 16xti
    ve bugün bozulan anakartım yine GA-MA74GM-S2H (rev. 1.x)
    önceki anakartlarımda yaşadığım sorunlar aniden görüntü kesiliyor monitör kapalı duruma geçiyor kasa resetleriyor ve görüntü bir müddet gelmiyor
    çözümlerim bilgisayarı kapat ramleri çıkar ide kablolarını çıkar işlemciyi çıkar bir müddet bekle topla ve sorun düzelsin.
    bozulan ilk anakartımda bu şekilde sorunları çözdüm ama bu sorunlar baş gösterdikten ortalama 6 ay 1 sene aralığüında iki anakartımda bozuldu.

Bugün bozulan anakartımda ise yine uzun bir zaman önce teklemişti monitörden görüntü birçok sefer gidip kasa kapatmış ya da resetlenmiş bilgisayar açılmamıştı sayısını hatırlamıyorum ama 100 sefer vardır.
    Son nefesini bugün verdi zaten.Şuan her bir parçayı söktüm sabah düzelir diye bekliyorum.
    nete okuduğum çözümler statik elektiriği boşalt diyor.Güç kaynağının 2 demirini temas ederek.İşlemciye termal macun sür diyor.
    cmos resetle bir çok çözüm sunmuşlar.

anakarttan ramleri çıkarınca uyarı sesi almıyorum.
    bu anakartın öldüğünümü gösterir?

yardımcı olursanız sevinirim.

• zen1988 Z kullanıcısına yanıt
    Tüm bu 3 anakartta aynı ram ve cpu yu mu kullanıyor sun?

• Windows açıldığında mouse klavye ve ethernet girişi çalışmıyor. Biosta bi sorun yok. Geçen masaya su döküldü sıçramış sanırım ondan sonra oldu bu problemler. Sizce sorun tam olarak ne olabilir ? Onarılabilir mi ?
  • Lenovo g50-70 laptop var en son laptopa fişi taktım ama açılmadı sonra güç girişine baktım değişik bir koku vardı. Güç girişine bakınca yanmış gibiydi ve kabloyu soketin orda oynatınca adaptörden bip bip sesleri geliyor. Laptopda tepki yok fan dahi dönmüyor. Bataryayi takıp denedim yine çalışmıyor. Anakartta yanık kokusu yok. Acaba bir çözümü var mıdır?

• Merhaba, anakartım MSI x470 ve ryzen 7 2700x işlemci.. kart üzerindeki işlemci fan ayağı kırıldı tırnağı. bulabilmem mümkün mü acaba
  • asus x550vx marka laptop elektrik dalgalanmasından dolayı işlemci yandığı söylendi.
    işlemci entegreymiş komple anakart değişmesi gerekiyormuş.
    işlemciyi tamir edilebilir mi?
  • kemaldektas K kullanıcısına yanıt

• akgonul kullanıcısına yanıt
    >ITE veya başka çip gitmiş olabilir yanık var mı?
  • zen1988 Z kullanıcısına yanıt
    quote:

aniden görüntü kesiliyor monitör kapalı duruma geçiyor kasa resetleriyor ve görüntü bir müddet gelmiyor

kuzey köprüsü arızası bu,,
    marka gigabyte ise zaten % 70 köprü arızası yapmıştır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mikail13

quote:

aniden görüntü kesiliyor monitör kapalı duruma geçiyor kasa resetleriyor ve görüntü bir müddet gelmiyor

kuzey köprüsü arızası bu,,
    marka gigabyte ise zaten % 70 köprü arızası yapmıştır.
    AsRock anakartlar nasıldır ?
  • Ankartim GA-p55-ud3r
    Anakartı 1.5 ay önce 2.el olarak aldım. Alırken 4 ram slotunada 1 kit takarak anakarttan görüntü almıştık. Alırken F2 olan bios sürümünü F8 güncelleyip öyle aldım. Şu anda ankartımın 1. ve 3. Slotlarina elimde ki 4 gb ramleri takıp dual ch olarak kullanabiliyorum. Ama anakartin 2. yada 4. ram slotuna ram takınca görüntü alamıyorum. Eğer ramler 1-2 1-4 2-3 3-4 slotlarina takılırsa 8 gb olarak gözüküyor fakat kullanılabilir olarak 3.99 gb oluyor. İşlemci pinlerinde herhangi bir sorun yok yamuk kırık pin gibi. Anakartın kullanım kılavuzunda ANAKART TAMİRİ YAPIYORUM. MARKALARA GÖRE GENEL SORUNLAR
    Tek ya da 2 dimm kullanılacaksa 1 ve 3 tercih edin diyor. Anakarti satin alırken test ettiğimizde her slottan görüntü alabilmeme rağmen sonradan böyle bir şey olması acaba sorun mudur? Yoksa normal birşey midir? Bunu merak ediyorum. Elimde başka ram olmadığı için 4 dimm dolu şekilde deneme fırsatım olmadı. Ram yükseltmeyi düşünüyorum fakat emin olmadan sipariş vermek istemiyorum.

Edit: 2-4 ya da tek başına 2 veya 4. slotlara ram takıp sistemi başlatınca kesinlikle görüntü gelmiyor tüm fanlar dönüyor sadece ayrıca phase 4 ledi kirmizi olarak yanıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2019daDHyekatilmak -- 18 Haziran 2019; 16:7:57 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• ACİLDİR.. Dün kasanın toz moz iç temizliğini yaptıktan kasayı topladığımda pc bi türlü düzgün çalışmadi.. Power tuşuna bastığımda fanlar dönüyor ışıklar yanıyor falan filan kısaca sorunsuz gibi kasa çalışmaya başlıyor ama görüntü gelmiyor.. Anakarta baktım mem ok kırmızı ışık yanıyor.. Acaba yerinden mi oynadı falan derken ramleri iyice taktım yine çalışmadi, kasa çalışıyor ama ne bios ekranı geliyo ne başka bişey görüntüde yok, kasadan dinkk diye ses gelir her Pc'i açtığımda o seste gelmedi bi türlü dedim ya ramleri yaktık ya slotlari.. Deneme yanılma sorunu buldum ve her ne olduysa artık üçüncü ram slotu sizlere ömür.. Üçüncü ram slotuna ram takarsam sistem açılmıyor ama diğer 1 2 4 sorunsuz.. Şimdi benim için şöylede kötü oldu ben sistemde 4x4 toplamda 16 Gb ram kullanıyordum şimdi mecburen 12 gb e düştüm ve sil üfle temizle hiç biri işe yaramadı anakartin üçüncü ram slotu çalışmıyor.

Bunu nasıl yaptırabilirim, değer mi.. Ne kadar tutar.

Anakartim. Asus P8Z68-V GEN3..

• Sedat. kullanıcısına yanıt
    istanbul sultangazi deyim 0505 403 35 80
  • b2kdeli B kullanıcısına yanıt
    sağolasın usta alalı 3 ay oluyor
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.