Şimdi Ara

Anakart üreticileri AMD Ryzen ve x370 anakartlardan ümitli (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
1.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 4 ghz deki 2600k gtx1070 i 100 de 100 besleyebiliyor mu ?
  • renklem kullanıcısına yanıt
    Daha önce 5 yıl olan masaüstü PC amortisman süresi, 4 yıla düşmüş. Maliyet olarak bakıldığında en güncel üst seviye masaüstü bir bilgisayarın kullanım ömrü 4 yıl diyebiliriz. Siz maliyeti çıkartmış, 2 yıl da kara geçmişsiniz hocam. Bir kullanıcı 4 yıldan önce yıllık yıpranma farkının üzerinde(25%<) bir oranla bilgisayarını elinden çıkartmışsa buna da zararda diyebiliriz.

Ben açıkçası PC'yi 5 yılda bir değiştiriyorum, grafik kartını da 2-3 yılda bir upgrade ediyorum. Şuanda GTX970 var işimi görüyor, GTX1170 veya GTX1180'e upgrade bekliyorum.

https://atotaxrates.info/tax-deductions/ato-depreciation/depreciation-of-computers/

• 4.5GHz kullanıyorum. %100 diyemem belki ama çoğu oyunda %90'ın üzerinde. Csgo gibi, Cities Skylines gibi extreme durumların olduğu oyunları saymazsak değiştirmek lazım denecek bir darboğaz yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben hep i5 2400lük kullanıyorum

• Sistemimden memnunum ama eğer güzel f/p gelirse güncel anakart kullanmak adına geçilebilir.
  • atıyorum ki intel über işlemci yaptı ama koydu 2-3 kat fiyat koydu amd işlemciden 2 kat daha performanslı? o zaman satışlar kimin lehine olur ?

• Ametal58 kullanıcısına yanıt
    2 kat performans olmaz. Bakmayın siz 6700K vs. denip durduğuna, asıl satışlar i5 ayarındaki işlemcilerde kat kat daha fazla. Ekstrem seviyedeki işlemcilerin fiyatları zaten uçuk. Satışları da oldukça kısıtlı. Bulmak bile ayrı bir sorun. Bu, iş için kullananlar haricinde pek önemli değil. Diğer taraftan eski nesiller imha edilmiyor. İntel veya AMD öyle bir durumda kendi işlemcileriyle rekabette olacak zaten. 2 kat performans artışı için server seviyesinde ve ekstrem bir model gelmesi gerekir. Bu da kolay kolay olmaz, olsa bile biz ev kullanıcısına etkisi olmaz. Xeon işlemciler gibi düşünün. Binlerce dolar fiyatları var, bizlik bir durum yok.

Ama İntel de hazırlığını yapmıştır, cevabı vardır Ryzen işlemcilere karşı. Bu da rekabeti körükler ki bu da bize aynı fiyatta çok daha iyi performans veya uygun fiyata daha iyi performans olarak dönüş yapar genellikle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: renklem

Benim sistemim 6. yılını dolduracak neredeyse, i7 2600K, P8P67 EVO anakart. Kasma takıntı yaşıyor muyum? Hayır. Değişim gerekli mi? Hayır. Belki buradaki pek çok kişiye göre benim sistem değiştirmeye gereksinimim var ama değiştirmeyeceğim. Paranızı gerekliyse harcayın arkadaşlar, bütçenizi zorlamayın. Eğer Ryzen işlemciler bekleneni verirlerse değiştiririm, zamanında Bulldozerleri çok korumuştuk, eski yazılarıma bakıyorum da... Yok 8 çekirdek, 32 izlek olacaklar, yok her bir çekirdek intel işlemcilerin çekirdeklerine nazaran çok daha güçlü olacaklar vs. Beklentim yok sadece diliyorum ki iyi bir rekabet olsun. Yoksa işlemci dünyasında ibre artmıyor. İntel geliştirmesi gerekenden daha az miktarda hızlı işlemci geliştiriyor her yıl.

Böyle sistemi olupta yeni serilere geçenleri anlamıyorum gerçekten verdiğin fiyat farkına değecek bir şey yok ortada sırf yeni olduğu için çok çok daha iyi olduğunu sananlar var, Kısaca yazdıklarına katılıyorum.

• amd ne zaman performans odaklı çıktı zaten hep f/p hedefinde çıkar genelde de bunu tutturamaz.

• hala bekliyoruz umarım amd süper ve uygun fiyatlı bir işlemci çıkarır da intelin havası söner de mecburen ucuzlatır işlemcilerini sabırla bekliyorum 7 yıllık amd sistemimi yine amd ile yenilemek isterim inşallah sorunsuz performanslı ve hesaplı bir işlemci olur tabi anakartta asus dan vazgeçmem
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.