Şimdi Ara

anakart veya işlemci problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

amd 3000+ işlemcim ile kullandığım anakartımda bir problem var. sanırım otobüs yolculuğu sırasında kasayı iyi yerleştiremeyen muavinler bir bakıma sebep oldu bu duruma keza öncesinde hiç sorun yoktu.

yolculuk sonrası kendi kendine reset atmaya başlamış makine, sıcaktan dolayı olabileceğini düşünerek hem cpu soğutucusunu hem de kasayı değiştirdim.

lakin bu sefer de anakart a monte ettikten sonra anakarttan aralıklı uzun bip sesleri gelmeye başladı. problemin işlemcide olduğunun işaretiymiş. bir bilgisayarcı tanıdığıma bilgisayarı götürdüğümde (elinde yedek parçalar olduğu ve deneme fırsatı olduğu için) ve anakart hariç bütün parçaları deneyebildiğini ve sorun olmadığını söyledi. sizce yapılabilecek başka birşey var mı? ya da problem ne olabilir?

• bip sesleri ram dan kaynaklı olarak gelir.ciddi bir sallatıdan dolayı ram yada ram slotun hasar görmüş olabilir.aynısı başıma geldi burdan biliyorum istersen bütün ekipmanlarını başka bir anakart üzerinde dene daha sağlıklı bir sonuç alırsın :)
  • Mümkünse sallantı esnasında darbeden öte parçalar yerinden oynamış olabilir, tüm parçaları yerinden sökün hepsini sakin bir şekilde önce anakarttan başlayın tüm parçaları yavaş yavaş takın özellikleri RAM'leri tek tek dikkatli bir biçimde takın daha sonra bağlantıları yaptıktan sonra yeniden sistemi açın, bakın bakalım sizden yeniden Beep sesi isteyecek mi...

Bunu yapmanızı istememdeki sebep tüm parçalarınız denenmiş olmasına rağmen anakart beep sesi vermesidir, anakartta ciddi bir sorun olsa ekrana görüntü gelmeyi bırakın, ses dahi çıkmaz. Muhtemelen yerinden oynadı o sebeple özellikle kaç sinyal (Beep) sesi alıyorsunuz bunu da dikkatli bir şekilde dinleyin.
  • hızlı cevaplar için teşekkür ederim,

anakartı birkaç kere söküp taktım, daha önceden bip sesleri geliyordu, artık bip sesi gelmiyor, görüntü vs. de yok. sadece fanlar dönüyor. sanırım uçtu alet?
  • quote:

Orijinalden alıntı: rnsahin

hızlı cevaplar için teşekkür ederim,

anakartı birkaç kere söküp taktım, daha önceden bip sesleri geliyordu, artık bip sesi gelmiyor, görüntü vs. de yok. sadece fanlar dönüyor. sanırım uçtu alet?

RAM'leri kontrol edin eğer ki çift RAM modülüne sahipseniz önce tek olarak deneyin, dönüşümlü bir şekilde teker teker takın ve sonuca göre yeniden yazarsınız...
  • ramleri olabilecek kombinasyonlarda denememe rağmen herhangi bir sonuç vermedi :/
  • hayır işin kötü tarafı emin olamadan parça da alamıyorum :( sanırım ramlerle ilgili değil problem? başka önerisi olan?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    z87-a Anakart için ram sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Anakart ve İşlemci Uyumu ?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kaç bip yapdıgını sayıp yazabilirsen nedn yapdıgını söyleyebilirim
  • şu an hiç bip sesi vermiyor, power tuşuna bastığım zaman sadece fanlar dönüyor, ne ekrana görüntü geliyor ne de ramlerin sayıldığına dair bir ses...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.