Şimdi Ara

Anakart Yanar mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Selamun Aleyküm. Bir arkadaşım bana anakartı yanlış bağlarsan anakart yanar , hiç affetmez dedi. Ne derecede doğrudur ? Bu arada almayı düşündüğüm anakart ASRock 970 extreme 3 yada m5a97 r2.0.

• quote:

Orijinalden alıntı: EnesFatihKoc

Arkadaşlar Selamun Aleyküm. Bir arkadaşım bana anakartı yanlış bağlarsan anakart yanar , hiç affetmez dedi. Ne derecede doğrudur ? Bu arada almayı düşündüğüm anakart ASRock 970 extreme 3 yada m5a97 r2.0.

nereye yanlış bağlayacakmışsın sorsaydın
  • Bilmiyorum. Hiç bağladığım için sordum . Yakında alacağım İnşaallah. Sordum. Öyle dedi. Bende şaşırdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EnesFatihKoc

Bilmiyorum. Hiç bağladığım için sordum . Yakında alacağım İnşaallah. Sordum. Öyle dedi. Bende şaşırdım.

şimdiki anakartlarda yanlış bağlamak çok zor ama biraz dikkat lazım biraz bilgi birazda kullanma kılavuzuna bir göz gezdirirsen yapılmayacak bişey yok.
  • Çok saol kardeşim. İnşaalah bakacağız kasa elimize geçsinde :)
  • Normalde cayir cayir yanmaz.

Anakart uzerinde karsilasilan en buyuk problemler genelde uzerlerinde kullanilan komponentlerin guc kaynagi kablosu, bellek vs. tam olarak oturtulamamasindan kaynaklanir. Normalde tum elektronik komponentleri anakart uzerine kolay ve guc kullanmadan takabilirsiniz ancak bunun icin uygun montaj dislerine yada referans noktalarina dikkat etmeniz gerekir. Eger komponenti takarken zorluyorsaniz muhtemelen kesinlikle yanlis yapiyorsunuz demektir. Yanma olayina donecek olarak 24 pin guc kablosunun yada belleklerin yada kartlarin tam oturtulmadigi noktalarda "ark" yaptirabilirsiniz ki bu anakartiniza ciddi anlamda zarar verebilir.

Bu arada bir diger problem ise kullanilan kalitesiz guc kaynaklaridir. Bu guc kaynaklari uzerindeki 12V cikislarindaki ani dalgalanmalar vs.de ciddi guc kati problemlerine neden olabilmektedir ama korkulacak birsey yok. Anakartinizi alev alev ateste yakip PCB'sini eritmediginiz surece tamir edilebilme orani cok yuksektir. Burada tamir derken birebir uzerindeki komponentlerin yeni olanlari ile degisimini kastediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: bozce

Normalde cayir cayir yanmaz.

Anakart uzerinde karsilasilan en buyuk problemler genelde uzerlerinde kullanilan komponentlerin guc kaynagi kablosu, bellek vs. tam olarak oturtulamamasindan kaynaklanir. Normalde tum elektronik komponentleri anakart uzerine kolay ve guc kullanmadan takabilirsiniz ancak bunun icin uygun montaj dislerine yada referans noktalarina dikkat etmeniz gerekir. Eger komponenti takarken zorluyorsaniz muhtemelen kesinlikle yanlis yapiyorsunuz demektir. Yanma olayina donecek olarak 24 pin guc kablosunun yada belleklerin yada kartlarin tam oturtulmadigi noktalarda "ark" yaptirabilirsiniz ki bu anakartiniza ciddi anlamda zarar verebilir.

Bu arada bir diger problem ise kullanilan kalitesiz guc kaynaklaridir. Bu guc kaynaklari uzerindeki 12V cikislarindaki ani dalgalanmalar vs.de ciddi guc kati problemlerine neden olabilmektedir ama korkulacak birsey yok. Anakartinizi alev alev ateste yakip PCB'sini eritmediginiz surece tamir edilebilme orani cok yuksektir. Burada tamir derken birebir uzerindeki komponentlerin yeni olanlari ile degisimini kastediyorum.

Saol kardeşim ilgin için :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.