Merhabalar . Masaüstü bilgisayarımda gece maç izliyordum.Kulağımda kulaklık vardı ufak bir ses geldi gibi çıkardım kulaklığı baktım ses yok bilgisayardan gelmiş olabiliceğini düşündüm ama bilgisayar aynı şekil çalışmaya devam edince pek takmadım.Sabah kalktığımda bilgisayar açıldı ancak ekrana görüntü gelmedi.Herşeyi denedim ama olmadı bende gece duyduğum çıtırtıdan olabileceğini düşündüm.Şehir dışında üniversite öğrencisiyim ben yokken blgisayarı bilgisayarcıya göstermişler anakartın yandığını söylemiş Kısaca sorum : Ben sesi duyduktan sonrada pc çalışmaya devam etti ve şuan dahil bilgisayarın düğmesine basınca açılıyor . Anakart yanması olayı nasıl oluyor tam bilmiyorum anakart yanık mı sizcede ? Ve yanıksa ne yapmam gerekiyor çözüm yeni anakart almaksa uygun miktarlarda önerileriniz nelerdir ? Şimdiden teşekkürler..
Grafik kartın onboard(anakarta gömülü) mı yoksa harici ekran kartın var mı,önce ekran kartını kontrol etmek lazım görüntü gelmiyorsa,aslında en iyisi tek tek parçaları başka pcde denemektir.
redoracleR
kullanıcısına yanıt
Harici ekran kartım var ve denedim çalışıyor . Görüntü gelmeme olayı birkaç kere olmuştu zor olmuştu ama bir abim sağolsun çözmüştüm sorunu . O zaman ki pc elektrikle yükleniyordu 4 lü güç kablosu var fanın yanında onun çıkartıp bekliyordum düzeliyordu . Bu sefer ki sorunda o sanıp pek takmamıştım başta ama hala açılmıyor pc
Mereen1903M
kullanıcısına yanıt
Anakart gitmiştir o zaman,rami filanda deneseydiniz ondanda olabilir ama bilgisayarcı bakmıştır heralde zaten.
redoracleR
kullanıcısına yanıt
Anakart gitmişse değiştirmekten başka çarem yok yani değil mi ?
Mereen1903M
kullanıcısına yanıt
Valla öyle gibi bende asus anakart vardı 10 kere servise yooladım bios güncelleyip geri yolladılar,bende birine verdim gitti. Anakart bozulunca kolay kolay tamir olmuyor.
redoracleR
kullanıcısına yanıt
Peki önerebileceğin ucuz yollu bir anakart var mı ?
Mereen1903M
kullanıcısına yanıt
İşlemcini bilmeden mümkün değil.
redoracleR
kullanıcısına yanıt
Mereen1903M
kullanıcısına yanıt
Artık lgs 775 soket bulmak imkansız,2. elde bakmanız lazım,ona para vermeye bile değmez ucuz yollu lga 775 soket anakart bulursan al,yoksa amd apu sistem topla ucuz yollu daha iyi.
redoracleR
kullanıcısına yanıt
10 senelik bilgisayar imkansız olması normal ilginiz için teşekkürler
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme