ARKADAŞLAR AŞAĞIDAKİ SİSTEMDE SİZCE SORUN NEDİR ? OYUN AÇTIGIMDA SİYAH EKRAN DONMASI VE GRAFİK SORUNU YAŞIYORUM Anakart diye tahmin ediyorum ama lütfen bilgili arkadaşlar bi el atsın tavsiyelerinize ihtiyacım var...
İŞLETİM SİSTEMİ WIN7 Oyundan kastım Silkroad Online... açtığımda Ram %95-97 civarı İşlemci %15 de Sıcaklık 80-90 arası
Eğer oyunlarda grafikler karısıyorsa sorun büyük ihtimal ekran kartındandır. GPU-z ile ekran kartı sıcaklıklarını kontrol edin. Ayrıca eğer işlemci sıcaklığınız gerçekten 90C ise sorunun işlemciden olma ihtimalide var ama bu durumda bilgisayarın reset atması gerekiyor.
tavsiyenize çok teşekkürler...
Bu arada; işlemci sıcaklıgı ilk açılışta yük olmadan 70 derece az bir yük verdiğimde 82 oluyor tamamen yüklendiğimde 90 ı görüyor ve bios dan ayarladım reset atmıyor.
ekran kartındaki sorun uyumsuzluk mu yoksa sıcaklık mı olur ?
YANİ KISACASI PC de yük olmadıgında da aynısı oluyor. Grafikler kayıyor... Acaba diyorum EKRAN kartı ile anakart mı uyumsuz ?
quote:
Orijinalden alıntı: ojihama
tavsiyenize çok teşekkürler...
Bu arada; işlemci sıcaklıgı ilk açılışta yük olmadan 70 derece az bir yük verdiğimde 82 oluyor tamamen yüklendiğimde 90 ı görüyor ve bios dan ayarladım reset atmıyor.
ekran kartındaki sorun uyumsuzluk mu yoksa sıcaklık mı olur ?
YANİ KISACASI PC de yük olmadıgında da aynısı oluyor. Grafikler kayıyor... Acaba diyorum EKRAN kartı ile anakart mı uyumsuz ?
Biostan o ayarı eski haline getirin. 90C çok tehlikeli bir sıcaklık. AMD 65-70C üstündeki sıcaklıkların sınır olduğunu söylüyor zaten...
Uyumsuzluk sorunu yoktur büyük ihtimal ama dediğiniz gibi grafiklerde karısma söz konusu ise ekran kartınızın arızalı olma ihtimal var. Servise göndermenizi tavsiye ederim.