Şimdi Ara

anakartı değiştirebilirmiyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    ben bilgisayarımdaki asus anakartı aşırı ısınmadan dolayı değiştirmek istiyorum.
    yerine alacağım 2 anakart tespit ettim;
    1. GIGABYTE 945GZMS2 945GZ DDR2 SES+VGA+LAN+SATA2 16X
    2. GIGABYTE 945PLDS3 DDR2 GLAN + SATA2 16X
    bu anakartı değiştirirken format atmam gerekiyormu?
    kartı takarken yapılacak işlemler ve kartı taktıktan sonra ne gibi ayarlar gerekiyor?
    yardımcı olursanız çok sevinirim

mevcut bilgisayarımın özellikleri:
    INTEL Pentium4 3.0 GHz LGA775 2MB 800Mhz
    ASUS-P5GD1-PRO SC-775 I915P Ses/LAN PCIEX-16 FSB800 DDR400
    1Gb.DDR 400 ram (2x512)
    120gb Hdd
    Palit 7600GT Pcı. Ex Ekran Kartı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musyurt -- 27 Aralık 2007; 10:38:44 >

• 1- O ısınmanın işlemciden olabileceğini hiç düşündünmü ? Aşırı ısınan bir işlemcin var çünkü.
    2- Anakartını değiştirdiğin zaman ram lerini kullanamayacağını ve yeni ram almak zorunda olduğunu biliyor musun ?

• asus boardın ısınma problemi olduğunu duydum.ama senin dediğin gibi de olabilir?
    peki hangisinden kaynaklandığını tam olarak nasıl anlarız? konuyu biraz açarsan sevinirim
    bir de seçtiğim anakart mevcut ram e uygun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musyurt -- 27 Aralık 2007; 11:27:15 >
  • Ramlerin mhz leri önemli. Alacağın anakartın 400 mhz ram desteklemesi lazım.
  • iyi bir soğutma ile hallolurmu bu sorun?
    tavsiye edeceğiniz bir fan+soğutucu alabilirim.fiyatda yazarsanız sevinirim
  • yokmu cevap yardımcı olacak ?
  • 945gz chipsetler pcix16 yolunu desteklemez..bu yüzden ek kontrolcüile o yuva sağlanır fakat normal bir pcix16 yuvaya göre çok çok düşük performans alırsınız çünkü bant genişliği çok düşüktür...elinizde 7600gt bu tip chipsetli bir anakartta gerçek gücünün yarısını bile gösteremez hatta çalışmayabilirde..chipset seçimlerinizi iyi araştırmanızı öneririm
  • ilgine çok teşekkürler usb2.0
    945gz chipsetler pcix16 yolunu desteklemez demişsin ama bak özellikleri aşağıda yazıyor
    Chipset Intel® 945GZ Express Chipset
    İşlemci desteği Intel® Core™ 2 Duo* / Pentium® D Processor 800/533MHz FSB
    SATA Sürücü 4 x Serial ATA 3.0Gb/s
    IDE port 1 x UDMA ATA 100/66/33
    Bellek 2 x DDR2 533/400 MHz
    Tümleşik Ekran Kartı Intel® Graphic Media Accelerator 950 256 MB
    Tümleşik ses Realtek ALC883 HD Audio codec
    PCI Kart Yuvası 3 x PCI
    Ekran Kartı Yuvası 1 x PCI Express 16x
    Tümleşik Çıkışlar 4 x USB 2.0
    Tümleşik Lan Marvell 8001 Gigabit Ethernet controller
    Diğer özellikler Yapı Standartı Micro ATX
    http://www.teknokolik.com.tr/urunler.php?malkodu=MB.GGB-AA316GIG15

benim problemim özellikle oyunlarda aşırı ısınma ve aşırı fan sesi acaba p4 3.0 işlemcimdenmidir yoksa asus P5GD1-PRO anakarttanmıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musyurt -- 28 Aralık 2007; 16:55:37 >

• o yuva üzerinde olduğu için anakart üreticileri o şekilde yazıyor..yuva pcix16 adıyla anılsada destek pcix16 değil...
    http://www.intel.com/design/chipsets/express_flyer.htm

buradan(945gz aşağıda var) 945gz ile diğer chipsetlere bakarsanız chipsette pcix16 desteği olmadığını göreceksiniz
  • teşekkürler usb2.0 inceledim haklısın.
    peki oyunlarda aşırı ısınma ve aşırı fan sesi acaba p4 3.0 işlemcimdenmidir yoksa asus P5GD1-PRO anakarttanmıdır?
    eğer anakarttansa sorun GIGABYTE 945PLDS3 DDR2 GLAN + SATA2 16X düşünüyorum 60$ ne dersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musyurt -- 29 Aralık 2007; 10:23:45 >
  • işlemciniz 90nm lik prescot lardan ise ısınma sorunu işlemcide olabilir...bu noktada fanı temizlemeniz ve termal macun yenilemeniz bir kaç derece sıcaklık oynatabilir...diğer tarafta aakart sensörü ile ilgili olabilir..bios güncellemenizi öneririm...unutmadan yazdığınız anakartı alırsanız ram lerinizi kullanamazsınız...aslında emanet bir anakart ile denemedende sorun işlemcidemi anakarttamı pek anlaşılmaz...bu tip bir şey yapabilirseniz daha iyi soğutma sağlayan bir işlemci fanıda düşünebilirsiniz(tabii sorun işlemcide ise)sıcaklıklar beklemede ve yükte kaç derece?
  • seçtiğim anakartın bellek özelliğinde:4 x DDR2 533/400 MHz yazıyor
    sıcaklıklara akşam bakayım yazarım.(pc evde)
  • elinizdeki ram ddr400(ddr1)..kartın desteği ddr2....ddr2 400 sizin raminizle aynı şey değil..yuvanın çentiği bile farklı..ram uymaz bile
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.