Şimdi Ara

Anakartı Yatay Takılan Kasa

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Niye böyle bir kasa yok, ben mi göremedim? CPU soğutucuları yüksektir; aşağıya doğru eğilirek anakartı esnetir, kasanın yan kapağına sığmaz öte yandan grafik kartı pervaneleri havayı aşağı üfürür ısıyı tam uzaklaştıramaz. Kimsenin aklına gelmemiş mi anakartı yere yatay duracak şekilde bir kasa tasarlamak ?

--
    İyi bayramlar.

• anakartı yatay takılan kasa istemezdim, çünkü tozlar yere yatay duran yüzeylerin üzerinde çok daha fazla birikir.

ekran kartının arka yüzüne bakın, göreceksiniz.

üstelik anakart, yüzeyi en geniş olan donanımdır.

ekran kartı fanları havayı yukarı doğru yani soğutucuya doğru üfler.

ben, anakartın aynasının yukarıya veya aşağıya bakar şekilde üretilmiş kasam olmasını isterdim, çünkü o zaman hem anakart hem de ekran kartı yere dik duracak şekilde konumlanmış olurdu ve az toz tutarlardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ynahit -- 24 Eylül 2015; 18:20:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ynahit

anakartı yatay takılan kasa istemezdim, çünkü tozlar yere yatay duran yüzeylerin üzerinde çok daha fazla birikir.

ekran kartının arka yüzüne bakın, göreceksiniz.

üstelik anakart, yüzeyi en geniş olan donanımdır.

ekran kartı fanları havayı yukarı doğru yani soğutucuya doğru üfler.

ben, anakartın aynasının yukarıya bakar şekilde üretilmiş kasam olmasını isterdim, çünkü o zaman hem anakart hem de ekran kartı yere dik duracak şekilde konumlanmış olurdu ve az toz tutarlardı.

+1

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anakart yatay dursa yüzeyi daha çok tozlanabilir ama bu o kadar da önemli midir? Ek zahmet olur belki ama bir basınçlı hava püskürtücüsü ile tozdan kurtulunur bence.

Ama CPU soğutucusu yarım kiloya yakın bir ağırlık ve anakart yere dik durduğu için kendi ağırlığını doğrudan CPU üzerine veremiyor. Oysa ki, anakart yere yatay dursa soğutucu kendi ağırlığıyla CPU yüzeyine daha sağlam oturur, macunun sürüldüğü yüzeydeki hava boşlukları daha az olur. Eğilmesi, kasaya sığmaması dertleri da kalkar.
  • thermaltake core x9
  • aod.xTA26 kullanıcısına yanıt
    Uvvv beybi beybi.. Türkiye'de yok, dışardaki fiyatı 170$. Fiyatı az olsa getirttirirdim ama.
  • Haf xb ve benzeri pekcok cube kasa boyle zaten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kasa ve Kasa Fanı Tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Piyasadaki kasalara bakarsan istediğin şekilde birçok kasanın olduğunu görürsün. Mini-itx kasaların çoğuna anakartı yatay şekilde koyarsın. Atx olarak da benim bildiğim corsair air 540 var. htpc veya küp kasalara bakman lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turuncu Sakal -- 24 Eylül 2015; 23:15:06 >
  • normal kasayi yan yatirmayi denedinmi😒

• sarsak12345 S kullanıcısına yanıt
    Bu durumda sıkıntı şu olur: İyi havalandırmalı bir kasada mutlaka üst kısımda içerdeki ısınan havayı dışarı atacak pervane olmalı. Malum ısınan hava yukarı çıkar, en iyi tahliye de kasa üst kısım havalandırmasıdır. Kasayı yan yatırırsan orası da yana gelmiş olur, kasanın üstü bu sefer yan kapak olur. Yan kapakta pervane takacak vidalama yeri yoksa ne olacak ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zikaçu

Bu durumda sıkıntı şu olur: İyi havalandırmalı bir kasada mutlaka üst kısımda içerdeki ısınan havayı dışarı atacak pervane olmalı. Malum ısınan hava yukarı çıkar, en iyi tahliye de kasa üst kısım havalandırmasıdır. Kasayı yan yatırırsan orası da yana gelmiş olur, kasanın üstü bu sefer yan kapak olur. Yan kapakta pervane takacak vidalama yeri yoksa ne olacak ?

çok şey istiyorsun bu devirde yatik kasayi kimse kullanmaz nereye saklıycaz onu cpu fani için kasanın dik olmasindan sikayetci isen su sogutma al kurtul

• zikaçu Z kullanıcısına yanıt
    sarsak12345 S kullanıcısına yanıt
    Yatay olarak duran ve htpc ( home theatre Pc ) olarak geçen kasalar var. Sanırım istediğiniz bunun gibi birşey. Fakat bu kasalarda tam boy cpu soğutucu kullanılamıyor.
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/pc-kasa.html?kasa_tip=311

Ve de salonumda ev sinema sistemime de görüntü olarak benzediği, daha minimal ve sade bir görüntüsü olduğu için Silverstone GD 05 modelini kullanıyorum. Tv sehpası içindeki görüntüsü fikir verebilir. Zaten bu tarz bir ihtiyaç olmasaydı, bu tip kasalar üretilmezdi. O yüzden yatay kasa kimse kullanmaz diye kestirip atmamak lazım.

Yada diğer oyun bilgisayarımda kullandığım aerocool ds cube gibi küp kasalar mevcut.
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/pc-kasa.html?kasa_tip=4894

Bunlarda da anakartlar genelde mitx yada mAtx formda olabiliyor. Eğer anakart atx yada daha büyük boy olursa kasanın hem yüksekliği hem de yataydaki boyutu çok büyük olacağından ciddi büyük bir alan kaplayacaktır. Bir nevi eski sandıklar gibi olur :-)

Ev içersinde kullanılacak alanı azaltmak için de genelde dikey kasalar tercih ediliyor. Zaten önemli bir sorun olsaydı, anakartların üzerine şundan daha ağır bir soğutucu yada parça kullanmayın diye bir not düşerlerdi. Ki ben böyle bir not hiç görmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu55 -- 25 Eylül 2015; 4:03:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.