Şimdi Ara

Anakartım hakkındaki bilgiler için yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler arkadaşlar. Modelinin ne olduğunu bile anlayamadığım bir anakarta sahibim. Anakartım ECS marka ve üzerinde 945G-M4 yazıyor. Everest vb. programlarda ise NEC ECS 945g yazıyor.

Sorunum şudur: ECS nin sitesinde anakartım ile ilgili hiçbir bilgi, driver veya bios update bulamıyorum. Asıl merak ettiğim şey 775 pin olan anakartımın desteklediği işlemciler.

Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Everest programının ekran görüntüsünü ve anakartının kendi resmini buraya koyabilirsen yardımcı olabiliriz.
  • usta bu anakart:

bu da everest görüntüsü.

Umarım sorunumu çözebilirsiniz. Teşekkürler.
  • Everest programında resimde işaretli yerdeki motherboard kısmının içinde bulunan motherboard bölümünün resminide koyabilirmisin ?

Ayrıca bilgisayarın toplama mı ? yoksa marka bir bilgisayar mı ?

•  Anakartım hakkındaki bilgiler için yardım

Bilgisayarım NEC marka. ben bi borca karşılık 2. el olarak aldım kasayı. psu ekran kartı upgrade i yaptım. şimdi işlemci upgrade i düşünüyorum fakat anakartımın neleri desteklediğini bilmediğim için birşey yapamıyorum. anakartımı değiştirmeyi düşünüyorum. bulduğum anakartlar atx fakat benim kasam micro atx. ne yapacağımı şaşırdım. balkondan aşağı atasım geliyor açıkçası.
  • Anakart hakkında bilgisi olan ya da en azından fikir yürütebilecek kimse yok mu? :(
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Peki şöyle bir soru sorayım ben. Anakartın chipseti Intel i945g. Ordan yola çıkarak bir arama yaptım. Intelin sitesinden chipset hakkındaki bilgilere baktım. Sitede Core 2 Duo ya kadar desteklediğini gösteriyor. Bu anakarta göre değişkenlik gösterebilir mi? Yoksa bu chipsete sahip bütün anakartlar için yazan işlemciler geçerli midir?

Bu arada site: http://www.intel.com/products/desktop/chipsets/945g/945g-overview.htm
  • Zaten sitede sadece 945G-M3 olsa tamam benim board umda da c2d desteği yok diyeceğim. Fakat ECS'nin 945G-M2 diye bir modeli de var ve benim board um özellik itibariyle 945G-M2 ye benziyor. M2 ve M4 4 x DIMM socket e sahip fakat M3 2 x DIMM socketli.

Neyse bu anakart iyice sinirimi bozmaya başladı artık çöp adayı oldu kendisi.

Teşekkür ederim yardımlarınız için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JeaNBeRG -- 16 Şubat 2009; 17:36:41 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Epirus

Şu da NEC'in sitesinde Anakartınızın linki:

http://www.nec-computers.com/support/pib.asp?platform=spec_veracruz&mode=default&source=1409

Teşekürler bunu görmemiştim daha önce fakat işlemci desteği bu sitede de yazmıyor. İlginç bir bilgilendirme sistemi kurmuşlar. Jumper ayarlarına kadar anlatmışlar fakat Cpu destek listesi yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JeaNBeRG -- 16 Şubat 2009; 17:37:18 >

• Balkondan atasım geliyor doğrudur fakat öyle gelir arada bir o. Gerçek olmaz

M2 ve M4 arasında kıyaslama yaptım. Hemen hemen aynı özellikler ama emin olamıyorum. M2 bios update ini yapmayı düşündüm fakat uyumsuzluk olabilir diye tereddüt ettim. (Açıkçası bios update konusunda da pek bilgili sayılmam. Bu da bir etken.)
    Ve malesef çevremde tek çift çekirdek işlemcili bilgisayar laptopum. Onun da uyması imkansız.
  • hocam anakartınız %90 p4 celaron celaronD pentium D işlemcileri destekliyor yani E serisi desteklemiyor çünkü agp ekran kartlarının çogunun işlemci destek listesi bu şekilde dir..
  • İyi de benim ekran kartı slotum AGP değil ki. Pci-ex x16 slota sahibim. Hatta ekran kartımı daha yeni aldım.(HD 3850)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.