Şimdi Ara

Anakartım Öldü mü acaba (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: hakang

arkadaş senin bu işlerden anladıgın belli... sen şu işlemcini tekrar sök tak.. anakarta bir anda o derece ciddi sorun olacagını sanmıyorum.sorun anakartta olsa %90 ihtimaller fanları çalıştırır.. anart işlemciyi görmüyor gibi

hocam kendi cpu um dışında başka cpu da denedim sonuç şinanay.bu gün bir arıza tespit kartı alıp son olarak onla bakıcam.5-10 liralık kart ne derecede güvenilir onuda bilmiyorum ama.anakartın voltaj geçirmediğinden şüpheleniyorum ,tespit kartıyla ona bakıcam.zaten o da değilse bir süre buralarda yokum. para biriktiriyor olacağım.
    hörmetler

• bence sorun anakartın işlevini yapmaması. yani bios boot etmiyor sanırım. benim laptopta bios güncellerken hata olmuştu. anakartın fanı dahi çalışmıyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: golkipir

bence sorun anakartın işlevini yapmaması. yani bios boot etmiyor sanırım. benim laptopta bios güncellerken hata olmuştu. anakartın fanı dahi çalışmıyordu.

kardeş nasıl halloldu peki
  • Peki anakartda elektrik geliyormu Anlamadığım o oldu elektrik geliyorda goruntumu yok. Yoksa hiç mi power almıyor? Ona gore yorumlucam.
  • Eğer hiç elektrik gelmiyorsa. 12 V çıkar anakartın üzerinden çalıştır bak bakalim elektrik gelcekmi. Yine gelmiyorsa anakart arızalı. Ya da elektrik geliyorda goruntu gelmiyosa bi buzzer tak anakartına ramlari çıkar ses geliyormu kontrol et geliyorsa ram slotun ya da ramlar arizalidir arkadasim. Dedim gibi tam olaran ne oluyot açıklayıcı yaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: grlatash

quote:

Orijinalden alıntı: golkipir

bence sorun anakartın işlevini yapmaması. yani bios boot etmiyor sanırım. benim laptopta bios güncellerken hata olmuştu. anakartın fanı dahi çalışmıyordu.

kardeş nasıl halloldu peki

servise gönderdim ama sorunu söylemedim garanti olsun diye. adamlar anakartı değiştirmiş. probleme bios boot etmiyor yazmışlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: met@lrock

Eğer hiç elektrik gelmiyorsa. 12 V çıkar anakartın üzerinden çalıştır bak bakalim elektrik gelcekmi. Yine gelmiyorsa anakart arızalı. Ya da elektrik geliyorda goruntu gelmiyosa bi buzzer tak anakartına ramlari çıkar ses geliyormu kontrol et geliyorsa ram slotun ya da ramlar arizalidir arkadasim. Dedim gibi tam olaran ne oluyot açıklayıcı yaz

met@lrock kardeş,
    yaptığım işlemleri en başta mavi ile yazdım.yazdıklarımın dışında yapmamı önerdiğin birşey varsa yazarmısın.son çare test kart almaya çıkacağım da (bu kartlar ne derece güvenilir onu da bilmiyorum ya)
  • Anlatmak istediğim anakarta elektrik geliyormu Onu merak ettim. CPU Fan dönüpde görüntümü gelmiyor yoksa hiç bir şekilde çalışmıyormu Sorum o :)
  • quote:

Anlatmak istediğim anakarta elektrik geliyormu Onu merak ettim. CPU Fan dönüpde görüntümü gelmiyor yoksa hiç bir şekilde çalışmıyormu Sorum o :)

bak hocam bunu bile yaptım.
    anakartı kasadan soküp masanın üzerine koydum.
    psu bağlantısını yaptım
    powersw pinine jumper takıp psu fişini prize taktım tık yok
    aynı konumda üzerindeki herşeyi söküp(işlemci dahil)
    işlemci fan pinine ve harici fan pinine fan takıp fişi tekrar prize takıp denedim sonuç yine aynı
    şimdi anlatabildim mi
    anakart üzerinde led var mı onu göremedim.varsa da yanmıyor ki görünmüyor ok.
  • Tamam bunları soylemen yeterli. Arkadaşım şimdi yapcaklarını soleyim. İlk once ana kartına taktığın PSU nun bi 12v çıkışı var kucuk olan cikis. Onu cıkar dieri takılı olsun o sekilde power ver bakalim caliscakmi elektrik gelcekmi bak. Osekilde geliyorsa 12v girisinde sorun vardir Ha gelmiyorsa gene anakartin ciddi anlamda arıza yapmis ola bilir. PSU da arızalı ola bilir Bi PSU Tester bul dene derim.
  • quote:

Tamam bunları soylemen yeterli. Arkadaşım şimdi yapcaklarını soleyim. İlk once ana kartına taktığın PSU nun bi 12v çıkışı var kucuk olan cikis. Onu cıkar dieri takılı olsun o sekilde power ver bakalim caliscakmi elektrik gelcekmi bak. Osekilde geliyorsa 12v girisinde sorun vardir Ha gelmiyorsa gene anakartin ciddi anlamda arıza yapmis ola bilir. PSU da arızalı ola bilir Bi PSU Tester bul dene derim.

kardeş şimdi test kart almaya çıkıyorum.gelince söylediğini deniycem.aynı zamanda test imkanı da bulmuş olucam.akşam burda olursanız sonuçları değerlendiririz.takip ederseniz sevinirim.
    saygılar
  • Power supply inki ayri oluyor kardes . PSU nuda yanina al orada test ettir
  • quote:

Power supply inki ayri oluyor kardes . PSU nuda yanina al orada test ettir

kardeş konuyu açtığım mesajda yazmıştım fakat sana yazmayı unutmuşum.az önce yazdıklarımı başka psu ile de denemiştim.onu atlamışım. ama söylediğini tekrar deniycem.
    bazı test kartlarının üzerinde psu dan gelen voltajları gösteren ledler var +3.5 - +5 - +12 gibi. onlardan bir tane alıcam bulabilirsem.
    bu anakartı namus meselesi yaptım zaten.bakalım kim galip gelicek görücez.
    görüşmek üzere
  • quote:

Orijinalden alıntı: grlatash

quote:

Power supply inki ayri oluyor kardes . PSU nuda yanina al orada test ettir

kardeş konuyu açtığım mesajda yazmıştım fakat sana yazmayı unutmuşum.az önce yazdıklarımı başka psu ile de denemiştim.onu atlamışım. ama söylediğini tekrar deniycem.
    bazı test kartlarının üzerinde psu dan gelen voltajları gösteren ledler var +3.5 - +5 - +12 gibi. onlardan bir tane alıcam bulabilirsem.
    bu anakartı namus meselesi yaptım zaten.bakalım kim galip gelicek görücez.
    görüşmek üzere

gazan mübarek ola arkadaşların dediğide doğru olabilir

• yapılabilecekleri yapmışsın ama belki faydası olur;
    http://forum.donanimhaber.com/m_26174990/tm.htm
  • test kart aldım,fakat post kodları ingilizce.biraz uğraştırdı ama nette buldum.sonucu yazarım merak edenler için...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.