Şimdi Ara

Anakartın Üzerinde Bulunan TikTak.. ? ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ms 7593 anakartımın üzerinde cpu clock yazan bir tıktak var 3 tane küçük tiktak var üzerinde Bunlar ne işe yarıyor bilen arkadaş varmıdır ? OverClock Gibi Bişeymidir acaba? Şimdiden teşekkürler

• istersen resmini koy =) zira kimse ezberinde ana kart özellikleri tutmuyor olabilir.. ancak resimden görüp ne olduğunu anlayıp sana yanıt verebilirler..
  • Tiktak derken?
  • Fotoğrafı budur arkadaşlar orada olan kırmızı tiktak onun anlamı nedir 2 ve 3 yukardaydı ben şimdi aşağıya indirdim

Anakartın Üzerinde Bulunan TikTak.. ? ? Anakartın Üzerinde Bulunan TikTak.. ? ?

• @csufeardir @Dt.Görkem
    Fotoyu koydum arkadaşlar buyrun bakın bunun ne olduğunu merak ettim kasayı 2.el aldımda zaten ekran kartıda sorunlu :(
  • anakart modelini hwinfo gibi bir program vasıtasıyla öğrenirsen araştırıp bulmaya çalışayım..
  • cpu clk yazısından çıkarttığım anlama göre saat hızını 3 farklı şekilde kaydediyorsunuz ve istediğiniz saat hızını biosa girmeden kart üzerinden ayarlayabiliyorsunuz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni İşlemcinin Üstünde Leke
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yüksek olasılıkla böyledir ancak düşünmemişler mi ki aynı anda 2sini yahut 3ünü birden kaldırınca hangi profil olacak? adam gibi 3 stateli bir switch koysalarmış ya..
  • Saat hızı dediğiniz şey ne oluyor arkadaşlar overclock gibi bişeymi ?
  • yazdıgınız parca dıpswıtch tır anakartınızdakı fonksıyonuda ıslemcı fsb sını bıosa gırmeden ayarlamaktır resımdekı konumlara gore 3 farklı fsb secılebılmektedır resındekılerın dısındakı bır swıtch kombınasyonu secersenız anakartınız stabıl calısmayabılır ıslemcı modelınıze uygun konuma getırın
     Anakartın Üzerinde Bulunan TikTak.. ? ?
  • Switch (anahtar) e tiktak diyeniylede ilk defa karşılaştım Kimbilir daha ne tiktaklar görecegiz yav bari hiçbirşey bulamadın açma kapama düğmesi desene kardeş. Gerçi o zamanda power butonu anlardık büyük ihtimal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sertan223 -- 13 Ocak 2014; 20:22:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Manuka

Switch (anahtar) e tiktak diyeniylede ilk defa karşılaştım Kimbilir daha ne tiktaklar görecegiz yav bari hiçbirşey bulamadın açma kapama düğmesi desene kardeş

Ülkemizde elektrik ve/veya elektronik teknisyenlerinin veya genelde mahalledeki elektrik tesisatçılarının dilinde "anahtar" ya da yabancı kökenli "switch" kelimelerinin karşılığıdır... "Tiktak" veya "şipidak" da denir... Komik ama gerçek... Bir nevi meslek deyişi, jargon veya terminoloji de diyebiliriz.

Aslında çok fazla kullanılır... Dalga geçmeden önce bence biraz daha araştırma yapın derim... Sonuçta arkadaş bilmediği bir konuda soru sormuş, dalga geçmeniz kötü bir durum.

Tabi ki elektronik bir devreden bahsettiğimiz için gerçek adı "dip-switch"tir, yukarıda bir arkadaşımız gayet güzel resimli açıklamış. Kısaca frekansları fiziksel olarak overclock etmeye yarar. Güncel yeni nesil anakartlarda bios içinde "boot-strap" veya "bclk-strap" ayarlarının geçmiş teknolojide fiziksel halidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n1ghtr4v3n -- 13 Ocak 2014; 20:28:42 >

• Aslanım bilmediğimiz için buraya yazdık aklıma o geldi tiktak dedim. Sen post kasmak için yazı yazıcağına bilmiyorsan gidip başka yerlerde gezsene. Hey allahım nelerle uğraşıyoruz ya bilene eyvallah bilmeyene ne oluyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: n1ghtr4v3n

quote:

Orijinalden alıntı: Manuka

Switch (anahtar) e tiktak diyeniylede ilk defa karşılaştım Kimbilir daha ne tiktaklar görecegiz yav bari hiçbirşey bulamadın açma kapama düğmesi desene kardeş

Ülkemizde elektrik ve/veya elektronik teknisyenlerinin veya genelde mahalledeki elektrik tesisatçılarının dilinde "anahtar" ya da yabancı kökenli "switch" kelimelerinin karşılığıdır... "Tiktak" veya "şipidak" da denir... Komik ama gerçek... Bir nevi meslek deyişi, jargon veya terminoloji de diyebiliriz.

Aslında çok fazla kullanılır... Dalga geçmeden önce bence biraz daha araştırma yapın derim... Sonuçta arkadaş bilmediği bir konuda soru sormuş, dalga geçmeniz kötü bir durum.

Tabi ki elektronik bir devreden bahsettiğimiz için gerçek adı "dip-switch"tir, yukarıda bir arkadaşımız gayet güzel resimli açıklamış. Kısaca frekansları fiziksel olarak overclock etmeye yarar. Güncel yeni nesil anakartlarda bios içinde "boot-strap" veya "bclk-strap" ayarlarının geçmiş teknolojide fiziksel halidir.

Vay be ben arkadaş kafasından uydurdu sandım ilk defa duyuyorum tiktak komigime gitti açıkcası yazamadan geçemedim.

• @Manuka İlk defamı duydun ? Hangi mağarada yaşıyorsun. ? Neyse hadi ya öğrenmiş oldun ;)
  • hsyn17 kullanıcısına yanıt
    Hocam ben size hakaret içren hiçbir kelime kulanmadım. Sadece switche tiktak denildiğini ilk defa duyduğum için takılıyım dedim biraz. Hemen kızdınız mağara filan ? Neyse bunun üzerinde durmuyorum yoksa konu çok uzar. Eğer kızdıysan özür dilerim.
  • @Manuka Önemli değil hocam bende biraz atarlandım kusura bakma :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.