Şimdi Ara

Analiz : ATM cihazlarının yüzde 95'i Windows XP üzerinde çalışıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ilker90

saçmalık kim atm hacklemişte para çekmiş hırsızların taktiği aynı kişinin kartını al şifresini öğren git parasını çek yoksa flimlerdeki gibi takayım bir cihazda hackleyim vs durumu yok zaten öyle bir durum olsa çoktan her şey değişirdi... microsoft un acaba nerden para kazanırım düşüncesi windows8 yüklenince hic hacker giremeyecekmi yani onun garantisini mi verecekler...

http://www.extremetech.com/extreme/173701-atms-running-windows-xp-robbed-with-infected-usb-sticks-yes-most-atms-still-run-windows

"kim atm hacklemisde para calmis???" catir catir hackliyorlar walla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkaura -- 20 Ocak 2014; 11:17:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

linux'e terfi etsinler.

bencede böyle daha iyi olur
  • Ben Java kullanıyor sanıyordum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öle bi haber yazmışsınız ki insan okuyunca sanki destek kesilince tüm atm yapısı çökücek para saçıcak zannediyor...

• Garanti ATM sinin restart atıp windowsXP yi tekrar başlattığını kendi gözlerimle görmüştüm

• linux ne oldugunu bilmeyenlerde var mış waybe

• linux ne oldugunu bilmeyenlerde var mış waybe

• arkadaşlar bizim bankalar için hackera gerek yok zaten müdürler soyuyo :)

• Şu an bankaların kullandığı tüm atm ler denildiği gibi xp işletim sistemi kullanıyorlar. Fakat bankaların bu işletim sistemi üzerine yazdıkları bankacılık yazılımları birbirinden farklı. Bazı bankaların yazılımları daha stabil iken bazı bankalar ise hala nal topluyorlar. Kartınızla işlem yaparken cihazın reset alıp kartınızı yutması zaman zaman donanımsal olsada, çoğu kez bankacılık yazılımı daha doğrusu artık sistemin o yazılımı kaldıramaması ile alakalı. Birçok atm hala P4 işlemci ve 1 gb ram ile çalışıyor. Yeni nesil atm lerde ise Core2duo işlemciler ve 2 gb ram mevcut. Bu durum aslında kullanıcıları o kadar etkilemiyor. Bu durum cihazları tamir etmeye uğraşan teknik uzmanlar için ise tam bir işkence. P4 bir makinaya reset attığınızda cihazın açılması için 25-30 dk. beklemeniz gerekiyor. En ufak bir tamir olayında en az 2 kez reset attığımızı düşünürsek 1 saate yakın sadece cihazın açılmasını bekliyoruz. Tabii ki bizimle dışarıda sıradaki müşterilerde bekliyor. Bir banka 2014 yılı içinde atm lerde win7 işletim sistemine geçiş projesini devreye soktu. Diğerleri de arkadan gelecek. Paraya kıyabilirlerse tabii ki.

• quote:

Orijinalden alıntı: Turkforce

Bu cihazlar zaten dışarıdan erişebileceğiniz şekilde internete bağlı değil.
    Bankaların merkezi ile atm ler arasında GSHDSL veya benzer teknolojilerle bağlantı kuruluyor.
    Microsoft güncelleme çıkarmış çıkarmamış birşey değişmez.
    Banka kartı ile hack yeteneğine sahip olan biri varsa zaten windows 8.1 olsa da değişen birşey olmaz.
    Aylık güvenlik bültenlerine bakarsanız zaten aralarında bir fark yok. XP'de çıkan açığın aynısı 7 veya 8.1'de de mevcut.

İş çekirdekte bitiyor.

Evet, bağlandıkları ağ yapısı farklı.

Zaten tek yöntem var o da kart kopyalama ile çalıyorlar sonra banka fark edince de müşteriler uyarılıyor iptal ediliyor kartlar.

Atmlerdeki yazılımlar bildiğim kadarıyla java ile yazılıyor zaten. Onları yazanları maaşı da bir hayli yüksek :) Hak ediyorlar ama duayenleri işin.

• Şu bilgiyi yeni öğrendim.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.