Şimdi Ara

Analiz : BlackBerry Z10 modelinin maliyeti 154$ civarında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Analiz : BlackBerry Z10 modelinin maliyeti 154$ civarında

Geçtiğimiz ay sonunda lanse edilen ve yavaş yavaş pazarda boy göstermeye başlayan BlackBerry Z10 modelinin üretim maliyeti de ortaya çıktı. 

Modelin inceleme amacıyla parçalarına ayrılması sonucu hesaplanan yaklaşık maliyet, BlackBerry firmasının da elde ettiği net kazanç hakkında bilgi veriyor. 

Tabloya göre firmanın 4.2 inçlik 720p çözünürlüğe sahip olan ekranı 26.5$ civarında. 1.5GHz saat hızında çalışan Snapdragon S4 MSM8960 çift çekirdekli işlemcisi ise yaklaşık 23.5$. Arkadaki 8MP ve öndeki 2MP çözünürlükte kameranın maliyeti 15$. 16GB kapasiteli depolama birimi 9$ iken, batarya, iletişim yongaları ve RAM de toplamda 21$. Son olarak kasa ve diğer elektronik aksamın maliyeti 59$. Toplamda ise ortaya çıkan masraf 154$ civarında. 

BlackBerry Z10 modelinin ABD kontratlı satış fiyatının 200$ olacağı açıklanmıştı. Kontratsız fiyatının ise bölgeye göre değişmekle birlikte 550$ veya 550 Avro ortalama fiyata sahip olması bekleniyor. 

Görünüşte firmanın cihaz başına 390$ gibi bir net gelir elde ettiği anlaşılıyor ancak işçilik, dağıtım, reklam, vitrin sergisi, kontratlı satış katkısı gibi ekstra maliyetlerle bu rakam çok daha aşağılara iniyor.  

• Kontratsız fiyatı çok yüksek. Bb şu an piyasaya tutunmak istiyorsa tekrar cihazı 450 $ civarında çıkartmalıydı. Herkes alırdı.

• gelde şimdi bu cihaza 2.000 tl ver vicdanım sızladı

• kapitalizmi bir kenara bırakırsak, ortaya konan yaratıcı emek ve cihaz üzerinde gelen -ve asıl merak uyandıran- işletim sistemi ve diğer yazılımların geliştirilmesi için harcanan ücretlerin de hesaba katılması gerekiyordu.

bayatya konusunda hayal kırıklığı yaratmaz ise, kesinlikle piyasada tutunacak bir telefon olacağını düşünüyorum.

• ben olsam daha fazla isterim

elma armut satmıyorsun. fikir pazarlıyorsun düşünce emek pazarlıyorsun pahabiçilemez şeyler bunlar.
  • ya anlamadigim madem bu kadar ucuz donanim, koy ön tarafa 8 mp kamerayı, yap 32-64 gb bak bakalim ne kadar artacak satislarin, illa yavas yavas cikacaklar yukariya

• Arkadaşlar, ilgili telefonu Kadıköy'de bir telefoncuda faturamı öderken inceleme fırsatım oldu.
    Şundan iyidir bundan kötüdür diyebilecek kadar kullanma fırsatım olmadı ve açıkçası da haftalarca kullansam başka cihazlarla karşılaştırmak anlamsız olur zira işletim sistemi farklı.Kısaca izlenimimi aktarırsam.Çok ama çok tok bir telefon ,arayüz bir harika ve uygulamalar servisler arası geçişlerde sıkıntı yok düzgün ,akıcı ve hızlı.
    Kasasına gelince ,güven verici bir yapıya sahip.

Maliyetler haberine gelince yazılım maliyeti ne kadar olsa gerek ? Editörün bu konu hakkında bilgisi ya da herhangi bir tahmini var mı?
    Gta 4 'ün 50 milyon $ ve windows 7 'nin de 180 milyon $ 'a maloldugunu duymuştum bir yerde ...Donanımın ham maliyeti 154$ .Şu işe bakın !

• Bu maliyete pazarlama,ar-ge,tanıtım,reklam,ulaşım gibi giderler eklenmemiştir muhtemelen.

• parçaları al 154$ elinde birleştir? herkes kendini düşünsün. 2. el bir şey satmak isterken fiyatı oldukça yukardan başlatırsınız.bu firmada aynısını yapmış ki tüm firmalar aynısını yapar. türkiyede ki ıphone 5 gibi. ilk geldiğinde 3000 gibi bir rakamdı daha sonra 2500 oldu şimdi 2000 gibi.

bu fiyatlar ülkelerin koyduğu vergi ile değişir.

• 154$ + üretimi yapan firmalara yapılan masraflar + çalışanların masrafları + ARGE + reklam giderleri + distiribütör karları + son satıcı karları vs. ucuza bile satılıyor...
  • Bir resmin de maliyeti 50 liradır ama binlerce liraya satılır. 154$ a satılmaz tabi ama seri üretimi olan bir cihazın fiyatı 6-7 katı olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sendemail

Arkadaşlar, ilgili telefonu Kadıköy'de bir telefoncuda faturamı öderken inceleme fırsatım oldu.
    Şundan iyidir bundan kötüdür diyebilecek kadar kullanma fırsatım olmadı ve açıkçası da haftalarca kullansam başka cihazlarla karşılaştırmak anlamsız olur zira işletim sistemi farklı.Kısaca izlenimimi aktarırsam.Çok ama çok tok bir telefon ,arayüz bir harika ve uygulamalar servisler arası geçişlerde sıkıntı yok düzgün ,akıcı ve hızlı.

Maliyetler haberine gelince yazılım maliyeti ne kadar olsa gerek ? Editörün bu konu hakkında bilgisi ya da herhangi bir tahmini var mı?
    Gta 4 'ün 50 milyon $ ve windows 7 'nin de 180 milyon $ 'a maloldugunu duymuştum bir yerde ...Donanımın ham maliyeti 154$ .Şu işe bakın !

henüz piyasaya sürülmedi telefon

• quote:

Orijinalden alıntı: heathrow(+)

quote:

Arkadaşlar, ilgili telefonu Kadıköy'de bir telefoncuda faturamı öderken inceleme fırsatım oldu.

Kardeşim telefon kadıköy'de bir dükkanda teşhirde , kethuda çarşı camii'nin karşısındaki avea bayisinde.git bak incele ,yalan mı söyleyeceğiz.

• Çinliler zaten üst düzey donanıma sahip telefonları 150-200 dolar aralığında satıyorlar.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: heathrow(+)

quote:

Kardeşim telefon kadıköy'de bir dükkanda teşhirde , kethuda çarşı camii'nin karşısındaki avea bayisinde.git bak incele ,yalan mı söyleyeceğiz.

Yurtdışında satışa sunuldu mu? Eğer öyleyse getirtmiş olabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heathrow(+) -- 18 Şubat 2013; 14:50:36 >

• 154 dolara malet 1200 dolara sat bosuna zengin olmuyor bu ulkeler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Blackberry gibi bir markanın da böyle bir telefona nerdeyse 2000tl fiyat biçmiş garip olmuş. Xperia Z bile 2000tlden daha ucuz olacak. Blackberrynin devri kapanmışken böyle bir fiyat da nereden çıktı?

Blackberry ezelden beri acayip kullanışsız bir cihaz bence. Hiç ısınamadın, Android'e geçen dünya varmış diyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: webmaster-mt

ben olsam daha fazla isterim

elma armut satmıyorsun. fikir pazarlıyorsun düşünce emek pazarlıyorsun pahabiçilemez şeyler bunlar.

Burası dh arkadaşım. Telefonun markası sansung olacak, işletim sistemi andoroid olacak, donanımı kamerası iyi olacak, kiyas.la'dan bakınca seni onaylıcak, telefonun fiyatı 1500 lira olacak ama 2000 lira olmayacak, hdmi olacak. Yoksa eksilerler seni.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9CBE59604 -- 18 Şubat 2013; 17:57:20 >
  • 154 dolar! Pazarlama stratejisi gibi duruyor bu haber. Urun hakkinda daha fazla konusulmasini saglamak, ilgi uyandirmak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ve bize geldiği fiyata bak.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.