Şimdi Ara

Anasayfada.com Belası(Çözüldü) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
11.546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Dostum aynı belayla ben de dün akşam karşılaştım...

Arkadaşlarla film izlemek için bi siteye girdik.. bi anda "flashplayer güncelleme" uyarısı geldi.. bende de el alışkanlığı çok dikkat etmeden,, bi an önce filmi izlemeye başlayalım diye hemen güncellemeyi seçtim..

ama ne hikmetse, alışılmışın dışında herzamankinden biraz daha garip flashplayer güncellemesi çalıştı ve normale çok çok benzer şekilde flashplayer güncelleme paketi çalışmaya başladı.. biliyorsun bu güne kadar binlerce kez flashplayer güncellemekten az da olsa bi gariplik olduğunu sezdim.. yine de bi an önce filmi izleyip bilgisayarı kapattık.. sabahtan beri bilgisayarı açtım açalı bütün browserlarda gıcık bi şekilde şu "anasayfada.com" illeti çıkıp durmaya başladı.. sanırım sende ve bi çok kişide de buna benzer bi sorun olmaya başlamıştır.. bi kaç gün bu sorun yaygınlaşmaya başlar..

yukarda denediğin gibi bildiğim bütün yolları alel acele denemeye başladım ama bi türlü kurtulamadım.. en sonunda ne uraşıyorum dedim.. hemen sistem geri yüklemeyi denedim... şimdi bi sorun kalmadı.. ama hiç olmazsa sorunun nereden kaynaklandığını anladım.. bi daha da aynı hataya düşmem.. tavsiyem ulaşabildiğimiz herkesi de bu şekilde bilgilendirmek.. bundan sonra bana ders oldu,, bunun gibi ne olduğu belirsiz hiç bir siteden bunun gibi ana eklentileri ve AktiveX'leri güncellemeyi kabul etmeyeceğim.. facebook veya youtube gibi sitelerin dışındakilere güven olmuyor...

neyse çok fazla kafa ütülemedim umarım.. yine de çok fazla ıvır zıvır program deneyip makinanın düzenini çok bozma bence.. fırsatın varsa en yakın sistem geri yükleme noktasını kullan bence.. sorunun asıl çözümünü daha sonra bulmak daha iyi.. çünkü nasıl bi illet virüstür anlamak zor.. sadece anasayfayı düzeltmekle sorunun kökten çözüldüğüne emin olamazsın.. temp veya bi kaç eklenti ve programda azda olsa bi kırıntı kalırsa ilerde sorun ilerleyebilir veya bilgisayarında bi keyloger ile yaşamaya başlayabilirsin.. ya sistem geri yükle ya da en temizi formatı bas gitsin..

neyse,, umarım az da olsa biraz bilgi verebilmişimdir.. allah kolaylık versin sana.. iyi akşamlar..

• Denemelere devam...

Birkaç screenshot ekliyorum. Chrome'daki ayarlar kısmında durumla alakalı olabilecek iki farklı ayar menüsü var. Ordan kontrol yapıp eğer var ise çarpıya basıp öğeyi siliniz...

Anasayfada.com Belası(Çözüldü)  Anasayfada.com Belası(Çözüldü)

Bunların dışında combofix programını son olarak denemenizi tavsiye edebilirim. Bu şekilde bunlardan başka yapabileceğim bir yardım kalmadı gibi. Umarım sorununuz çözülür. Kolay gelsin...

http://www.bleepingcomputer.com/combofix/tr/combofix-nasil-kullanilir
    http://www.bleepingcomputer.com/download/combofix/dl/12/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Logic_Man -- 11 Mart 2013; 8:29:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: KaRuhDiGA

Dostum aynı belayla ben de dün akşam karşılaştım...

Arkadaşlarla film izlemek için bi siteye girdik.. bi anda "flashplayer güncelleme" uyarısı geldi.. bende de el alışkanlığı çok dikkat etmeden,, bi an önce filmi izlemeye başlayalım diye hemen güncellemeyi seçtim..

ama ne hikmetse, alışılmışın dışında herzamankinden biraz daha garip flashplayer güncellemesi çalıştı ve normale çok çok benzer şekilde flashplayer güncelleme paketi çalışmaya başladı.. biliyorsun bu güne kadar binlerce kez flashplayer güncellemekten az da olsa bi gariplik olduğunu sezdim.. yine de bi an önce filmi izleyip bilgisayarı kapattık.. sabahtan beri bilgisayarı açtım açalı bütün browserlarda gıcık bi şekilde şu "anasayfada.com" illeti çıkıp durmaya başladı.. sanırım sende ve bi çok kişide de buna benzer bi sorun olmaya başlamıştır.. bi kaç gün bu sorun yaygınlaşmaya başlar..

yukarda denediğin gibi bildiğim bütün yolları alel acele denemeye başladım ama bi türlü kurtulamadım.. en sonunda ne uraşıyorum dedim.. hemen sistem geri yüklemeyi denedim... şimdi bi sorun kalmadı.. ama hiç olmazsa sorunun nereden kaynaklandığını anladım.. bi daha da aynı hataya düşmem.. tavsiyem ulaşabildiğimiz herkesi de bu şekilde bilgilendirmek.. bundan sonra bana ders oldu,, bunun gibi ne olduğu belirsiz hiç bir siteden bunun gibi ana eklentileri ve AktiveX'leri güncellemeyi kabul etmeyeceğim.. facebook veya youtube gibi sitelerin dışındakilere güven olmuyor...

neyse çok fazla kafa ütülemedim umarım.. yine de çok fazla ıvır zıvır program deneyip makinanın düzenini çok bozma bence.. fırsatın varsa en yakın sistem geri yükleme noktasını kullan bence.. sorunun asıl çözümünü daha sonra bulmak daha iyi.. çünkü nasıl bi illet virüstür anlamak zor.. sadece anasayfayı düzeltmekle sorunun kökten çözüldüğüne emin olamazsın.. temp veya bi kaç eklenti ve programda azda olsa bi kırıntı kalırsa ilerde sorun ilerleyebilir veya bilgisayarında bi keyloger ile yaşamaya başlayabilirsin.. ya sistem geri yükle ya da en temizi formatı bas gitsin..

neyse,, umarım az da olsa biraz bilgi verebilmişimdir.. allah kolaylık versin sana.. iyi akşamlar..

Arkadaşım bilgi için teşekkür ederim.
    Benimkide muhtemelen senin gibi video izlerken güncelleme isteyen bir site yüzünden olmuş olabilir.Hatta isim yazsam çünkü o sitede hep çıkıyordu bende anlam veremiyordum.Sadece uyarı amaçlı şüphelendiğim site yabancidiziize.c.o.m dikkat edin arkadaşlar.(kesinlikle buradan oldu demiyorum sadece o sitede sürekli flashplayer güncelle yazısı çıkıp duruyor...
    Sıkıntım şu bu ilk olduğunda pek önemsemedim bilinen yollarla kısa sürede hallederim diye ihmal ettim ve yaklaşık 3 hafta civarı oldu.Bu saatten sonra sistem geri yükleme işe yararmı bilemiyorum ve ümitsizim ama deneyip göreceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Logic_Man

Denemelere devam...

Birkaç screenshot ekliyorum. Chrome'daki ayarlar kısmında durumla alakalı olabilecek iki farklı ayar menüsü var. Ordan kontrol yapıp eğer var ise çarpıya basıp öğeyi siliniz...

Bunların dışında combofix programını son olarak denemenizi tavsiye edebilirim. Bu şekilde bunlardan başka yapabileceğim bir yardım kalmadı gibi. Umarım sorununuz çözülür. Kolay gelsin...

http://www.bleepingcomputer.com/combofix/tr/combofix-nasil-kullanilir
    http://www.bleepingcomputer.com/download/combofix/dl/12/

Sıkıntı şu bütün browserlarda başlangıç sayfası olarak baktığımda yandex.com tr gözüküyor.(Hatta bunuda yandex in kendi başlangıç sayfam yap programı ile yaptım )Yani resimlerle gösterdiğin yol bir işe yaramıyor maalesef.
    Combofix programınıda şimdi denedim yine sonuç negatif.
    Tekrar teşekkür ederim...

• ana sayfayı eski haline getirmek için yapılacak yöntem

sembolün üzerine gidilip sağ tıklanacak özellikler seçilecek sonra hedef bölümüne

Internet Explorer için

"C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe"

Google Chrome için

"C:\Program Files\Google\Chrome\Application\chrome.exe"

Opera için

"C:\Program Files\Opera\opera.exe"

yazılacak...
  • Evet çözüldü arkadaşlar elinize sağlık oh be
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlaturkaMavzer

Evet çözüldü arkadaşlar elinize sağlık oh be

Kardeş nasıl çözdüğünü bizede anlatırsan memnun olurum.Mağduruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: danger6767

quote:

Orijinalden alıntı: AlaturkaMavzer

Evet çözüldü arkadaşlar elinize sağlık oh be

Kardeş nasıl çözdüğünü bizede anlatırsan memnun olurum.Mağduruz.

ben mozilla kullanıyorum. bütün kısa yolları sildim. sonra mozillanın dosyalarına girerek yeni kısayol oluşturdum çözüldü. kısacası kısayollara yerleşmiş bu olay.

• chrome'un bulunduğu lokasyonda iki adet exe dosyası bulunuyor.. biri chrome.exe diğer old_chrome.exe

önceki yöntemlerin hiçbiri işe yaramayınca hedef dosyası olarak old_chrome'u seçtim, sıkıntı halloldu
  • araç çubuğundaki kısayolunuzu silin. daha soonra tarayıcının kurulduğu bölüme gidin. hedef buldan. old.chrome vb. şey varsa silin. tekrar kısayolu araç çubuğuna yerleştirdğinizde bişey kalmıyor. sorun çözüldü bnde...
  • quote:

Orijinalden alıntı: komiserkolumbo

ana sayfayı eski haline getirmek için yapılacak yöntem

sembolün üzerine gidilip sağ tıklanacak özellikler seçilecek sonra hedef bölümüne

Internet Explorer için

"C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe"

Google Chrome için

"C:\Program Files\Google\Chrome\Application\chrome.exe"

Opera için

"C:\Program Files\Opera\opera.exe"

yazılacak...

Kolay ve kesin çözüm tşkler...
  • arkadaşlar en kolay çözümü

kullandığınız tarayııcının masaüstündeki kısayolunu silip tekrar oraya koymak.
    başlattan girdiğinizde o sayfa açılmıyor.
  • Toolbar Yapabiliyor Your Uninstaller Dene

Tabi Eklentilerde
  • quote:

Orijinalden alıntı: free1987

arkadaşlar en kolay çözümü

kullandığınız tarayııcının masaüstündeki kısayolunu silip tekrar oraya koymak.
    başlattan girdiğinizde o sayfa açılmıyor.

+++++++
  • Arkadaşlar öncelikle merhaba sorunu az önce çözdüm tamamıyla. Tek yapmanız gereken işlemi takip edin. Bu işlem ile masaüstünüze belirili süreyle gelen web browser kısayollarını da kaybedecektir! Öncelikle Hijackthis' i indiriyoruz. http://www.gezginler.net/indir/hijackthis.html

daha sonra arkadaki not defterini yok sayın çünkü tarama sonrası olacak.

http://s1307.hizliresim.com/1c/8/q0h5y.jpg

belirtilen butona bastıktan sonra otomatik tarayacak. Daha sonra tarama bitince karşınıza bir not defteri gelecek. Bu not defterini kapatın. Benimkinin açık olmasının sebebi bu işi tamamladığımın jetonunun geç düşmesi

Evet elimizde taranmış veriler olacak. Bu verilerde not defterinde üstünü taradığım Startup: Flash Player.exe ismini taradığınız veriler arasında bulun ve yanındaki kutucuğu çarpı yapın.

http://u1307.hizliresim.com/1c/8/q0h6u.jpg

Daha sonra sol altta fix checked butonuna tıklayın ve işleminiz tamamdır artık böyle lânet bir şeyle uğraşmazsınız ve silinince otomatik olarak arama motorunuz google olacaktır.

Bu arada NOT:

tarayıcıları silip yüklemek size hiçbir şey kazandırmaz. Sadece bu yöntemi izleyin tamamdır. Çünkü olabilecek diğer tüm yöntemleri denedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cptngenisol -- 8 Temmuz 2013; 7:35:32 >

• aynı sorunu yaşıyordum. internet explorerin kısayolunda hedef doğru yazıyordu fakat başlama yerinde "home drive home page" gibi birşeyler yazıyordu. bu yazanları sildim. benim sorunum çözüldü. hatta bu işlemden sonra opera bile düzeldi.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.