Merhabalar kendimce bir proje üzerinde çalışıyorum androidde yeniyim.
Sorum şu spinner izleyicisi üzerinden editText değeri alıp bunu bir sayıyla çarpmam gerekiyor fakat spinner izleyicisinin içinde edittext in değerini alamıyorum yazmamışım gibi davranıyor.Aynı şeyi edit text izleyicisinin içinde yaparsam sıkıntı olmuyor fakat birden fazla spinner ve her spinnerin içi dolu olduğu için ne yapacağımı anlamadım.(edit text içinden tek bir spinner ve tek bir olasılık için denedim tüm spinnerlar ve tüm olaylar nasıl olur hiç bilmiyorum)
Spinner kullanmaktaki amacın ne öncelikle. Spinner hazır listeleri kullanıcaya sunma yöntemidir kabaca. edittext ile ne yapmak istiyorsun tam. Birde kode ları atarsan görebiliriz belki hatayı.
quote:
Orijinalden alıntı: aimar7
Spinner kullanmaktaki amacın ne öncelikle. Spinner hazır listeleri kullanıcaya sunma yöntemidir kabaca. edittext ile ne yapmak istiyorsun tam. Birde kode ları atarsan görebiliriz belki hatayı.
basit bir not ortalaması hesaplama programı yapıyorum hazır liste olarak harf notlarını tanımladım.Bu harf notlarına göre kredisiyle çarpıp ortalamayı göstermeyi denedim fakat dediğim gibi kredi değişkeni spinner dinleyicisinin içinden ulaşılmıyor.
kodlar çok karışık çok fazla sıkıntı çıktı hepsini saçma bi yöntemle çözdüm belki olağanı bu bilmiyorum ama çalışınca bıraktım
az önce farkettim eğer önce edittexte yazarsam görüyormuş fakat önce notu seçersem görmüyor
sorunu spinner izleyicisinde yaptığım işlemi afterTextChanged içinde yaparak çözdüm arkadaşlar
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme