Şimdi Ara

Android’de bulunan bu beş uygulama bankacılık bilgilerinizi çalabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Android’de bulunan bu beş uygulama bankacılık bilgilerinizi çalabilir

Google Play Store’da yer alan bazı uygulamalar kullanıcılar için riskli olmaya devam ediyor. Normalde son derece masum görünen bu uygulamalar yüklendiğinde telefonunuza Sharkbot olarak adlandırılan bir Trojan bulaştırıyor ve hassas bankacılık bilgilerinizi çalıyor.

Normal bir uygulama gibi davranıyorlar

Android bankacılık kötü amaçlı yazılımı olan Sharkbot, giriş bilgilerinizi, hesap numaranızı ve diğer finansal hassas bilgilerini hedefliyor. Play Store’da bulunan bu uygulamalar ise ilk başta normal, zararsız bir uygulama olarak davranıyor. Sonrasında ise bu uygulama bir “güncelleme” talebi göndererek sizi sahte Play Store mağazasına yönlendiriyor. Tarayıcıda açılan bu sayfa şişirilmiş uygulama bilgileri ile kullanıcıyı güvende hissettirmeye çalışıyor. Bu sayfaya girilince indirme işlemi otomatik olarak başlıyor ve böylece Play Store’un güvenlik önlemlerinden kaçınılıyor.

Amsterdam merkezli ThreatFabric, kötü amaçlı yazılımların uygulama mağazalarından kaldırılması için gerekli raporlamaları yaptığını aktarsa da uygulamanın mağazadan kaldırılmasının, telefonunuzdan da kaldırıldığı anlamına gelmemekte. Dolayısıyla aşağıda yer alan uygulamalar telefonunuzda bulunuyorsa mutlaka o uygulamayı silin.

Silinmesi gereken uygulamalar:

• Recover Audio, Images & Videos

• Codice Fiscale 2022

• Zetter Authentication

• File Manager Small, Lite

• My Finances Tracker 

Kaynak:https://www.phonearena.com/news/delete-these-android-apps-now_id143382

• Direkt mağazadan yüklenen kötü zararlı yazılımlar kötü niyetli kişilerin B planı asıl planları zaten androidin kendisini hedef alarak çok fazla kişileri tuzağa düşürmek olur bir taşla iki kuş yani kötü niyetli kişiler beklemez birileri şu uygulamaları yüklesede birilerini heklesek diye çok ince çizgi ama çok tehlikeli durum
    Amaçları kendi kendine çoğaltarak sürekli aktif olup sürekli tetiklenerek bulaşmayı amaçlarla mesela veri paylaşımı İle veya bi bilgisayara bağlayarak cihazdan bilgisayara bilgisayardan diğerlerine internet olduğu sürece veri akışı olduğu sürece hayatta kalır beslenir Yaşar çoğalır bulaşır
    Daha bilmediğimiz neler çıkacak ki hemen hemen Her gün olmasada her hafta telefonu veya bilgisayarı sıkıntılı müşteri geliyordu ne demek istediğimi telefon bilgisayar sektöründe olanlar daha iyi anlar maalesef acı gerçekler
    Sizde yüklemeyin bu uygulamaları isimlerinde tiplerinde hayır yok demekle olmuyor be her geçen tehlikenin boyutu artıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A94FA7CCA -- 30 Ekim 2022; 21:31:43 >

• Bankacılıkta kullandığım 500 lira limitli kartım var.
    Olur da büyük limit alışveriş yapacaksam, hesaba parayı yükleyip kartı yurtdışı ve alışveriş işlemlerine açıyorum. Alışveriş bitince kapatıyorum.
    En az 11 yıl oldu böyle gidiyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • abdispowerr kullanıcısına yanıt
    Bunun yerine normal kredi kartını internetten alışverişe kapatıp sanal kart açmak daha mantıklı.

• Codice fiscale 2022
    İtalian vergi numarası ve avrupada geçerli sağlık kartıdır. Uygulamasının olduğunu bilmiyordum

• Foto ne alaka :) yazdığından sen okuyunca bir şey anlayabildin mi ? :)

• Androidte uygulamanın kendi bilgilerine bakarsanız, varsayılan ayarlar başlığı altında "desteklenen bağlantıları aç" diye bi ayar vardır. Google play store uygulamasını doğrudan açar. Yani bu haberde anlatılan gibi sizi tarayıcıya yönlendirme yapmaz. Zaten yönlendirme varsa her siteden işkillenmeniz lazım. Çok aşırı bilinçsiz kullanıcılar için yapacak bir şey yok. Onlar şifrelerini bile 123456 yapıp geçer.

• Haciz var üstüme hocam kredi kartı alamıyorum 😊

• Androidte bankacılık işlemi yapacak kadar cesur insan var miymiş

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 1 aydır ara ara telefonuma kartınız internet alışverişine kapalı olduğu için işleminiz gerçekleşemedi mesajı geliyor ben birşey almıyorum halbuki bütün kartlarım internet alışverişine kapalıdır her zaman kart birilerim bilgilerimi çalmış olabilir mi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.